Rabarberchutney med ingefær er en virkelig god måde lige at få brugt havens rabarber og nyde dem lidt længere tid.
Chutney stammer fra det indiske køkken og er ofte lavet af frugt eller grøntsager, sukker og diverse krydderier. De fleste af os kender nok bedst den klassiske søde mangochutney. Men den kan også laves med tomater, æbler, pærer, gulerødder eller som her rabarber.
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 2 rødløg
- 1 spsk smør
- 1 cm frisk ingefær
- 2 spsk Sukrin Gold
- 2-3 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
Versioner, tilsæt evt. lidt:
- tørret rosmarin
- rød chili eller sambal oelek
- lakridspulver
Sådan gør du
- Skær rabarberne i skiver af 1-2 cm.
- Pil og skær rødløget i smalle både.
- Hak ingefær fint.
- Svits rabarber og rødløg i smør i en gryde.
- Tilsæt Sukrin Gold, ingefær (og evt. chil/rosmarin/rosiner) samt eddike.
- Lad det koge op og dernæst småsimre uden låg i 20-30 minutter, til det tykner. Rør lidt undervejs.
- Lad chutneyen køle lidt af og kom den dernæst i et skoldet glas.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Rabarberchutney i flere versioner
Denne her skønne rabarberchutney er lavet med ingefær og rødløg som udgangspunkt. Men kan sagtens varieres med fx hvidløg, chili, rosmarin eller de frække varianter med lakridspulver eller kanel. Det afhænger også lidt af, hvordan du gerne vil have din chutney.
Denne rabarberchutney er syrlig med et strejf af ingefær. Jeg har været lidt nærig med sødningen, fordi… ja, du ved. Jeg har det lidt stramt med dem. Hvis du ønsker den sødere, kan du tilsætte mere Sukrin Gold.
TIP: lav rabarbersuppe først
Et supertip er at lave den dejlige rabarbersuppe først og så bruge pulpen til at lave chutney med resten. Så får du simpelthen det maximale ud af dine rabarber.
Har du vildt mange rabarber i haven, kan du også putte dem i fx rabarbercrumble eller i din rødgrød. Rabarbertrifli er helt oplagt. Det hele smager pragtfuldt.
Brug rabarberchutney som tilbehør
Rabarberchutney kan spises fx til grydestegt kylling, grillmad eller som tilbehør til tapas eller ostebordet. Du kan også spise den til noget indisk såsom dhal eller butter chicken.
Hej Jane. Tak for de fine opskrifter som jeg har brugt flere af. Jeg laver både rabarber chutney og blomme chutney. Lige nu er det rabarberne. Jeg har givet den mit eget lille tvist, nemlig en halv deciliter portvin. På den måde synes jeg det passer forrygende til for eksempel et oste bord. Tak herfra.
Ej så dejligt! Og helt enig, sådan en lille klat til god ost gør bare det hele endnu bedre!
Laver du Janes opskrift på rabarberchutney og tilføjer så portvin eller ændrer du også andet i opskriften?
På forhånd mange tak(:
Hej Pernille. Nej jeg bruger Janes opskrift og tilsætter portvin når jeg koger det ned, det smager bare lækkert og spiritussen er jo kogt ud. Jeg bruger bare en billig portvin. Vh Palle
Mange tak, Palle(: