Rabarberchutney med ingefær


Rabarberchutney med ingefær er en virkelig god måde lige at få brugt sæsonens sidste rabarber og nyde dem lidt længere tid.

Chutney stammer fra det indiske køkken og er ofte lavet af frugt eller grøntsager, sukker og diverse krydderier. De fleste af os kender nok bedst den klassiske søde mangochutney. Men den kan også laves med tomater, æbler, pærer, gulerødder eller som her rabarber.

Rabarbersuppe med ingefær og rødløg

Rabarberchutney med ingefær

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
30 min

Ingredienser

Versioner, tilsæt evt. lidt:

Sådan gør du

  • Skær rabarberne i skiver af 1-2 cm.
  • Pil og skær rødøget i smalle både.
  • Hak ingefær fint.
  • Svits rabarber og rødløg i smør i en gryde.
  • Tilsæt Sukrin Gold, ingefær (og evt. chil/rosmarin/rosiner) samt eddike.
  • Lad det koge op og dernæst småsimre uden låg i 20-30 minutter, til det tykner. Rør lidt undervejs.
  • Lad chutneyen køle lidt af og kom den dernæst i et skoldet glas.

Noter

Kan holde sig 2-3 uger på køl. 
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Rabarberchutney i flere versioner

Denne her skønne rabarberchutney er lavet med ingefær og rødløg som udgangspunkt. Men kan sagtens varieres med fx hvidløg, chili, rosmarin eller de frække varianter med lakridspulver eller kanel. Det afhænger også lidt af, hvordan du gerne vil have din chutney.

Denne rabarberchutney er syrlig med et strejf af ingefær. Jeg har været lidt nærig med sødningen, fordi… ja, du ved. Jeg har det lidt stramt med dem. Hvis du ønsker den sødere, kan du tilsætte mere Sukrin Gold.

TIP: lav rabarbersuppe først

Et supertip er at lave den dejlige rabarbersuppe først og så bruge pulpen til at lave chutney med resten. Så får du simpelthen det maximale ud af dine rabarber.

Har du vildt mange rabarber i haven, kan du også putte dem i fx rabarbercrumble eller i din rødgrød. Rabarbertrifli er helt oplagt. Det hele smager pragtfuldt.

Brug rabarberchutney som tilbehør

Rabarberchutney kan spises fx til grydestegt kylling, grillmad eller som tilbehør til tapas eller ostebordet. Du kan også spise den til noget indisk såsom dhal eller butter chicken.

Rabarberchutney med ingefær og rødløg

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Rabarberchutney med ingefær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?