Rabarberchutney med ingefær


Rabarberchutney med ingefær er en virkelig god måde lige at få brugt havens rabarber og nyde dem lidt længere tid.

Chutney stammer fra det indiske køkken og er ofte lavet af frugt eller grøntsager, sukker og diverse krydderier. De fleste af os kender nok bedst den klassiske søde mangochutney. Men den kan også laves med tomater, æbler, pærer, gulerødder eller som her rabarber.

Rabarbersuppe med ingefær og rødløg

Rabarberchutney med ingefær

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
30 minutter

Ingredienser

Versioner, tilsæt evt. lidt:

Sådan gør du

  • Skær rabarberne i skiver af 1-2 cm.
  • Pil og skær rødløget i smalle både.
  • Hak ingefær fint.
  • Svits rabarber og rødløg i smør i en gryde.
  • Tilsæt Sukrin Gold, ingefær (og evt. chil/rosmarin/rosiner) samt eddike.
  • Lad det koge op og dernæst småsimre uden låg i 20-30 minutter, til det tykner. Rør lidt undervejs.
  • Lad chutneyen køle lidt af og kom den dernæst i et skoldet glas.

Noter

Kan holde sig 2-3 uger på køl. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Rabarberchutney i flere versioner

Denne her skønne rabarberchutney er lavet med ingefær og rødløg som udgangspunkt. Men kan sagtens varieres med fx hvidløg, chili, rosmarin eller de frække varianter med lakridspulver eller kanel. Det afhænger også lidt af, hvordan du gerne vil have din chutney.

Denne rabarberchutney er syrlig med et strejf af ingefær. Jeg har været lidt nærig med sødningen, fordi… ja, du ved. Jeg har det lidt stramt med dem. Hvis du ønsker den sødere, kan du tilsætte mere Sukrin Gold.

TIP: lav rabarbersuppe først

Et supertip er at lave den dejlige rabarbersuppe først og så bruge pulpen til at lave chutney med resten. Så får du simpelthen det maximale ud af dine rabarber.

Har du vildt mange rabarber i haven, kan du også putte dem i fx rabarbercrumble eller i din rødgrød. Rabarbertrifli er helt oplagt. Det hele smager pragtfuldt.

Brug rabarberchutney som tilbehør

Rabarberchutney kan spises fx til grydestegt kylling, grillmad eller som tilbehør til tapas eller ostebordet. Du kan også spise den til noget indisk såsom dhal eller butter chicken.

Rabarberchutney med ingefær og rødløg

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Rabarberchutney med ingefær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane. Tak for de fine opskrifter som jeg har brugt flere af. Jeg laver både rabarber chutney og blomme chutney. Lige nu er det rabarberne. Jeg har givet den mit eget lille tvist, nemlig en halv deciliter portvin. På den måde synes jeg det passer forrygende til for eksempel et oste bord. Tak herfra.

    Svar
    • Laver du Janes opskrift på rabarberchutney og tilføjer så portvin eller ændrer du også andet i opskriften?
      På forhånd mange tak(:

      Svar
      • Hej Pernille. Nej jeg bruger Janes opskrift og tilsætter portvin når jeg koger det ned, det smager bare lækkert og spiritussen er jo kogt ud. Jeg bruger bare en billig portvin. Vh Palle

        Svar