Rabarber-mandelkage


Se lige en dejlig rabarber-mandelkage!

Rabarber-mandel-kage - uden sukker, gluten og kornprodukter. Low carb, LCHF og paleo --> Madbanditten.dk

Rabarber-mandelkage ★

Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
1 t 15 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Skær de grove ender fra og skær rabarberstænglerne i skiver i ca. 1 cm tykkelse og læg dem i et smurt ovnfast fad.
  • Drys dem med Sukrin Gold.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er bløde.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle, men lad ovnen være tændt.
  • Pisk æg med kokosmælk/fløde, Sukrin Gold, vaniljepulver og citronskal.
  • Tilsæt smeltet smør, pisk igen og tilsæt herefter de to typer mandelmel. Dejen bliver nu tyk i det.
  • For en sprinform (ca. 20-22 cm) med bagepapir og hæld dejen herned i. Glat den lidt med en dejskraber.
  • Fordel de bagte rabarberstykker over kagen og pres dem let ned i dejen.
  • Bag i ca. 30-40 minutter, eller indtil den er gennembagt.
  • Pynt den evt. ved at sigte lidt SukrinMelis (eller flormelis) over og evt. lidt hakket mynte. Fineste sommerkage!!

Noter

* skulle jeg lave den igen, ville jeg nok tilføje 1-2 spsk loppefrøskaller. Tip hermed vidergivet.
TIP: Kagen er meget fiberrig og kan give mavepine til sarte maver, hvis man spiser et for stort stykke! Lært af bitter erfaring!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mandelkage med danske rabarber

Hvor er det dejligt at have mulighed for at lege med rabarber! Sidste sommer rejste vi rundt ude i sydøstasien, imens I havde dejlig dansk sommer herhjemme, så der gik vi mere op i at spise lækker streetfood og se solnedgange igennem palmetræerne.

Mand, hvor ville jeg ønske, der var sådan en rejse i sigte igen. Gerne en længere en af slagsen. 8 uger ville fx være passende synes jeg. Der er så mange ting, der falder på plads, når man rejser langt væk fra sine vante omgivelser i så lang tid.

I år har vi i stedet udsigt til et par uger i sommerhus. Vi var engang rigtig gode til at tage nogle forlængede weekender derude i sommerlandet, men lige nu kan jeg ikke huske, hvornår vi sidst har været derude. Silas spiller kamp næsten hver weekend, så det er lidt svært at få til at gå op. Men vi elsker allesammen at være derude. Det er et af de steder, hvor også jeg virkelig slapper af.

Rabarber-mandelkage – fineste sommerkage

Nå, men i går bagte jeg en rabarber-mandelkage, som vi spiste på terrassen i det gode sommervejr.

Dommerpanelet, som bestod af Søren og Silas og Vega og farmor og farfar syntes alle, det var en dejlig kage. Med kun 3 spsk sødning til en hel kage, er den dog ikke særligt sød, men dommerpanelet syntes, det var dejligt, at man godt kunne fornemme syrligheden fra rabarberne.

Selv syntes jeg, det spillede meget godt med mandelmelet, som gav en lidt marcipan-agtig smag.

Silas synes ikke, den var specielt god, for som han sagde: “af en æblekage at være, smagte den overhovedet ikke af æbler“. Da jeg forvirret svarede, at det ikke var en æblekage men en rabarberkage, syntes han til gengæld, den var lige i skabet! Underlige barn!

Rabarber-mandelkage - uden sukker, gluten og kornprodukter. Low carb, LCHF og paleo -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”484″>
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

linje.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at stoppe med at spise sukker i fire nemme trin.

JA TAK – TILMELD MIG NU!

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Hop med på den populære Sommerklar-protokol og brug de effektive retningslinjer til at komme af med vinterkiloene.

Se hvad Sommerklar kan gøre for dig her >>

 

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

32 kommentarer til “Rabarber-mandelkage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Lige et spørgsmål, fordi jeg ikke er så erfaren i den for mandelmel 😉
    Kan man godt lave kagen med ene alm mandelmel?
    Eller hvad betydningen har det fedtfattige?

    Svar
    • Hej Anna-Maria
      Det er to meget forskellige slags mel og de kan desværre ikke byttes med hinanden. Mandelmel er mandelmel, dvs. mandler der er malet til mel, mens det fedtreducerede mandelmel er et funktionelt produkt, hvor fedtindholdet er reduceret for at beskytte de sarte fedtsyrer og hvor fiberindholdet er tårnhøjt.

      Tag evt. udgangspunkt i denne opskrift i stedet: Appelsinkage Den smager bedre, synes jeg og den indeholder kun en slags mandelmel :)

      Svar
  2. UNDSKYLD … ser lige at det har du jo svaret på. Altså at der er forskel på de 2 meltyper.

    Svar
  3. Hej Jane

    Hvad er forskellen på de to mandel mel typer?
    Jeg bor i provinsen, og her kunne jeg blot købe den ene (almindelige) Kagen blev nemlig lidt flad i det, så tænker om det måske var derfor?
    Den smagte nu super godt, og familien fik almindelig råcreme til, og det var et hit.

    Svar
    • Hej Annette
      Det er to vidt forskellige typer. Almindeligt mandelmel er bare mandler, der er malet til mel. Mandelmelet fra Funktionel Mad er fedtreduceret (for bedre bageevne) og ekstra fiberrigt. De to kan derfor ikke bytte ud med hinanden. Kokosfibermel kan nogle gange bruges som erstatning for det.

      Svar
      • Jeg må blot lære at planlægge lidt bedre, så jeg kan nå at få leveret varen fra Helsebixen ;)

        Svar
  4. Hvad er forskellen på de 2 slags mandelmel? Kan man ikke blot “almindeligt mandelmel, som både er til at få fat på – og til at betale? :-)

    Svar
    • Nej desværre, det er to meget forskellige slags. Almindeligt mandelmel er bare mandler, der er malet til mel mens den anden type er fedtreduceret og utroligt fiberrig, hvilket hjælper bagværket til at hænge sammen.

      Tjek evt den citronkage, jeg har. Jeg mener den er lavet med almindeligt mandelmel alene.

      Svar
  5. Hej Jane
    Kan man erstatte sukrin med rigtigt sukker? Min mave bryder sig bestemt ikke om kunstigt sukker!

    Svar
  6. Hej Jane.
    Jeg synes, man ofte hører, at nødder generelt er ret sarte i forhold til opvarmning, så dannes der frie radikaler. Så er det i det hele taget sundt at bruge mandelmel til bagning? Jeg synes jo, at opskriften lyder helt vildt lækker, men er samtidig nervøs for, om man ved bagning og opvarmning ødelægger den gode olie, der er i nødder.

    Svar
    • Det er helt rigtigt. Det kan dog være svært at sige, hvornår temperaturen er for høj og jeg bager derfor altid ved relativ lav temperatur. Jeg mener at nødder kan klare op til 160 grader. Husk da på at ovnens temperatur og temperaturen inde i bagværket ikke er den samme.
      Mandelmelet fra funktionel mad er jo fedtreduceret og det er netop for at gøre melet mere bageegnet. Håber det gav mening :)

      Svar
  7. Den er simpelthen SÅ lækker :-) Er spændt på hvordan de andre forældre i mine drenges klasse modtager den i aften! :-)

    Svar
  8. Min rabarberkage blev brun (sukrin goldfarvet).
    Det er den bedste lchfkage til dato, men selvom jeg kom dobbelt sukrin, så var den altså ikke sød nok, så næste gang kommer jeg altså 9 spsk i.
    Jeg piskede blommer og hvider hver for sig.
    Jeg piskede blommerne og sukrinen i 10 min, hold op hvor blev det tykt og smukt. Jeg brugte piskefløde, men vil da også prøve med kokosmælk næste gang.
    —-
    Jeg vil prøve at lave den med æbler og 1 spsk kanel.
    ——-
    Jeg er lykkelig endelig noget lchf bagværk, jeg kan lide.

    Svar
    • Hele min familie syntes faktisk den var sød nok med 3 spsk i alt. Sjovt som der er forskel på hvor meget sød smag, man registrerer, ikke? Det lyder lækkert med en æbleversion! :)

      Svar
  9. Er du rundtosset Jane, den skal jeg prøve. Åh – mums.
    Og i øvrigt tak for den sidste kogebog. Jeg fik den i lørdags til min fødselsdag og har siddet ude i haven i dag og læst i den. Jeg skal have bestemt mig for hvilken jeg skal starte med. Tak. Du er sej?

    Men nu har jeg tre af dine kogebøger, som jeg mangler autokradser i ?

    VH Hanne

    Svar
    • Årh tak, Hanne! Vi må ses til en foredragsturne næste år, så jeg kan krussedullet lidt i de bøger! :)

      Svar
      • Forstået. Jeg flytter til Slagelse i juli, så er jeg i hvertfald kommet lidt tættere på dig. Der bliver kortere til Kbh, så det kunne være jeg kunne komme forbi, hvis du kom på turné eller noget lignende i år?

        Svar
  10. Skal lige høre hvorfor du vil putte husk i en anden gang? Blir dejen ikke “tør” nok? Og hvorfor bage rabarberne først? Blir de ikke bagt på 40 minutter?
    Tak for dejlig inspiration til hende der lige har købt rabarber uden at vide hvad jeg skal bruge dem til ?

    Svar
    • Jeg syntes, at kagen var lige vel svampet. Dommerpanelet var dog ikke enige.
      Jeg forbagte rabarber og har ikke prøvet uden. Jeg tænker at forbagningen var med til at give dem ekstra sødme og mindre bitterhed.

      Svar
  11. Den vil jeg bage, skulle ellers bage chia-knaekbrod, men …. det kan vist godt vente.
    Jeg kører en uge inde Facebook med nogle af dine liberale opskrifter. Jeg skal lige se om det kan lade sig gøre at tabe sig på 50-100 gr kulhydrater.
    Dine opskrifter er sådan som jeg skal leve, når de sidste 12 kg er forsvundet, men nu havde jeg lige lyst til at prøve 1 uge.
    Jeg bliver så træt…. på striks 20-30 gr kulhydrater.
    Så nu prøver jeg en uge lchf/palæo of bagefter en uge superstriks 10-20 gr.
    Tak fordi du har været med til at redde mit liv, lchf har givet mig kunstig åndedræt.

    Svar
    • Jeg er rigtig glad for at høre, at du lytter til din krop, Fabrina. Det er også helt normalt at kroppen har brug for en pause midt i et vægttab.

      Når du spiser flere kulhydrater, skal du mindske på fedtet ift. striks LCHF. Det svære ved at gå fra striks til liberal i så kort en periode som en uge, er at kroppen vil fylde glykogenlagrene (eller lidt af dem) op igen. Det kan resultere i en væskestigning på vægten, den samme som faldt af den første uge på striks. Derfor er det også nemt at konkludere “at jeg tager lynhurtigt på af kulhydrater” og lign. men det vil ikke være sandt. Hvis du skal sammenligne vægttab, skal kalorieindtaget være ens og perioden skal være længere. Det,som til gengæld er interessant at kigge på er, om en liberalere variant holder cravings i skak eller om de vender tilbage. For der er striks LCHF jo nærmest eminent! Træthed kan lige så vel skyldes kalorieunderskuddet. Kroppen får jo ganske enkelt mindre energi end den har brug for. God vind med det hele! :)

      Svar
  12. Hej Jane
    Det er, som altid, en inspiration at læse dine indlæg og følge med i dine LCHF-opskrifter ☺️
    I denne her opskrift på Rabarber-mandelkage kan man vælge mellem kokosmælk eller fløde (personligt vil jeg vælge kokosmælken, da kokossmagen står godt til rabarber), men hvilken kokosmælk skal jeg vælge?
    Den mandelmel som males – er det bare fra alm. mandel, som jeg selv maler?
    Sommerhilsner
    Kitten

    Svar
    • Jeg bruger gerne den Extra creamy kokosmælk fra Santa Maria, fordi den er i karton og ikke i dåse. Når jeg bruger dåse, vælger jeg oftest Irmas økologiske. Den er simpelthen så lækker indeni.
      Almindeligt mandelmel er bare mandler, der er malet til mel. Jeg er stoppet med at male selv og køber det færdigt. Jeg linker til det produkt, jeg bruger. Links er markeret med lyseblåt.

      Svar
  13. Den må jeg prøve – kunne man med fordel blande rabarberne i dejen i stedet for blot at lade dem ligge i toppen?
    Hilsen
    Pia

    Svar
    • Ja det er det. De bidrager med to forskellige egenskaber. Jeg ville faktisk have skrevet det ind i indlægget men kom fra det :)

      Svar