Rabarber-inspiration


Forleden fik jeg et par store flotte bundter rabarber mellem hænderne, og jeg gik straks i gang med at spekulere på, hvad jeg skulle bruge dem til. En tur igennem bloggens arkiver fortalte mig, at jeg tidligere mest havde lavet enten syltetøj, kompot eller is.

I LCHF ÅRET RUNDT har jeg dog oppet mig og lavet en rabarber-trifli med lakrids og pistacie, men ellers er jeg ret tom for ideér. Problemet med rabarber er jo, at de kræver modvægt af pænt meget sødme, og da jeg ikke er vild med sødemidler i store mængder, har jeg ofte blandet med jordbær, men det sætter jo også sine begrænsninger.

Så hvis jeg nu deler mine rabarberopskrifter med dig, så deler du dine med mig? Aftale? Her får I lidt rabarber-inspiration:

Lækre sager, helt sikkert, men ikke ligefrem et prangende udvalg. Jeg håber, du kan hjælpe mig lidt på vej.

Rabarber-inspiration

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Rabarber-inspiration”

Skriv en kommentar

 1. Hej!
  Er der mon nogle, der har særlig erfaring med, hvad frosne rabarber-stykker er gode til?….Har en en del i fryseren.

  Svar
 2. Kokosrabarber er en nem og dejlig kage/dessert jeg biksede sammen som barn.

  I et smurt ildfast fad:
  Bland 500 g rabarber i små stykker med
  1 dl valgfri sødning og
  1spsk kokosfibermel ( til at suge saften).

  Top med en blanding af:
  2 æg
  1/2 dl valgfri sødning
  3spsk blødt smør
  2dl alm kokosmel
  Bages ved 200 grader i 20-25 min og spis med vanilleflødeskum.

  Svar
 3. Rabarbersaft, der smager af dansk sommer! 500 gr rabarber i mindre stykker, 1 L vand, 2 dl sukrin/sukrin gold (jeg bruger 1 dl af hver), revet skal fra en øko citron og 1 vaniliestang eller pulver svarende dertil. Det hele koges igennem ca 10 min. Tages af varmen og der presses en 1/2 citron i. Si i en si eller igennem et saftklæde over i sterile flasker.
  Der er forskel på hvor koncentreret det bliver, afhængig af rabarberne, så bland det op med vand efter smag. Serveringsforslag: isterninger, en skive lime, ca 3/4 saft, toppet med dansk vand og rør rundt, det er SÅ godt!

  Svar
 4. Prøv at blande tynde skrå rabarberskiver i agurkesalaten ( den sædvanlige lage, gerne med ingefær). Det er gudagott

  Svar
 5. Du MÅ bare smage denne her Jane:

  http://vanloseblues.blogspot.dk/2014/05/rabarberkylling-kylling-i-fad-med.html

  Her får den syrlige rabarber modspil fra karry og bliver rundet af med den gode fede kokosmælk som jo også bidrager med en dejlig naturlig sødme.
  Den er så godt at man seriøst overvejer at slikke fadet, for at få det sidste med …

  Ellers er rabarber og lakrids som du jo selv skriver et perfekt match og igen så bidrager lakrids også med naturlig sødme (;

  Svar
 6. Jamie Oliver har en fantastisk opskrift på and med rabarber, ingefær og salvie – fuld af smag og ingefær og rabarber giver den fede and godt modspil.

  og ellers er rabarber jo også fantastisk i kage – dog ikke meget LCHF over det, bruger denne opskrift jævnligt: https://hverdagenpaavrangen.wordpress.com/2012/10/22/rabarberkage/
  sidst skiftede jeg halvdelen af marcipanen ud med lakridsmarcipan og det smagte skønt :)

  Selvfølgelig også i is – her min flødeis med rabarber opskrift: https://hverdagenpaavrangen.wordpress.com/2013/05/28/rabarberflodeis-med-kardemomme-og-makroner/ og ellers er rabarbersorbet også fantastisk :)

  Svar
 7. Jeg er faktisk ret vild med rabarberkompot til kylling, kalkun, svinekød og nogle typer fisk.
  Da den skal være mindre sød passer det perfect til LCHF- jeg bruger en spsk honning(ikke lchf) og lidt kokossukker-og ingen vanilje ;) samt en klat smør i kompotten som runder den af.

  Svar