Forleden fik jeg et par store flotte bundter rabarber mellem hænderne, og jeg gik straks i gang med at spekulere på, hvad jeg skulle bruge dem til. En tur igennem bloggens arkiver fortalte mig, at jeg tidligere mest havde lavet enten syltetøj, kompot eller is.
I LCHF ÅRET RUNDT har jeg dog oppet mig og lavet en rabarber-trifli med lakrids og pistacie, men ellers er jeg ret tom for ideér. Problemet med rabarber er jo, at de kræver modvægt af pænt meget sødme, og da jeg ikke er vild med sødemidler i store mængder, har jeg ofte blandet med jordbær, men det sætter jo også sine begrænsninger.
Så hvis jeg nu deler mine rabarberopskrifter med dig, så deler du dine med mig? Aftale? Her får I lidt rabarber-inspiration:
- Rabarbersyltetøj
- Mælkefri is med rabarber
- Flødeis med rabarber
- Proteinpandekager med kanel og rabarberkompot
Lækre sager, helt sikkert, men ikke ligefrem et prangende udvalg. Jeg håber, du kan hjælpe mig lidt på vej.

Kold rabarbersuppe med kanel vanilleis….virkelig lækkert👍
Prøv at juice dem og blend med jordbær eller andre bær. Lækker sommersmoothie.
Lav en mormor salat og tilsæt rabarber i små tynde skiver.
Hej!
Er der mon nogle, der har særlig erfaring med, hvad frosne rabarber-stykker er gode til?….Har en en del i fryseren.
Kompot. Smager himmelsk til mange ting
trifli
morgenmad
med fløde
Kokosrabarber er en nem og dejlig kage/dessert jeg biksede sammen som barn.
I et smurt ildfast fad:
Bland 500 g rabarber i små stykker med
1 dl valgfri sødning og
1spsk kokosfibermel ( til at suge saften).
Top med en blanding af:
2 æg
1/2 dl valgfri sødning
3spsk blødt smør
2dl alm kokosmel
Bages ved 200 grader i 20-25 min og spis med vanilleflødeskum.
Hold nu op, det lyder lækkert! det skal jeg prøve i weekenden!! :)
Rabarbersaft, der smager af dansk sommer! 500 gr rabarber i mindre stykker, 1 L vand, 2 dl sukrin/sukrin gold (jeg bruger 1 dl af hver), revet skal fra en øko citron og 1 vaniliestang eller pulver svarende dertil. Det hele koges igennem ca 10 min. Tages af varmen og der presses en 1/2 citron i. Si i en si eller igennem et saftklæde over i sterile flasker.
Der er forskel på hvor koncentreret det bliver, afhængig af rabarberne, så bland det op med vand efter smag. Serveringsforslag: isterninger, en skive lime, ca 3/4 saft, toppet med dansk vand og rør rundt, det er SÅ godt!
Fantastisk opskrift på Rabarberkylling: http://www.arla.dk/opskrifter/rabarberkylling/
tænker chiagrød med rabarberkompot kunne være er hit…
Charlottes opskrift på æbleguf er også rigtig god, når man skifter æblerne ud med rabarber :)
http://www.sundforsjov.dk/2012/09/18/rendyrket-aebleguf/
Prøv at blande tynde skrå rabarberskiver i agurkesalaten ( den sædvanlige lage, gerne med ingefær). Det er gudagott
Du MÅ bare smage denne her Jane:
http://vanloseblues.blogspot.dk/2014/05/rabarberkylling-kylling-i-fad-med.html
Her får den syrlige rabarber modspil fra karry og bliver rundet af med den gode fede kokosmælk som jo også bidrager med en dejlig naturlig sødme.
Den er så godt at man seriøst overvejer at slikke fadet, for at få det sidste med …
Ellers er rabarber og lakrids som du jo selv skriver et perfekt match og igen så bidrager lakrids også med naturlig sødme (;
Jeg ELSKER den opskrift med kylling karry og kokosmælk, og det gør mine børn også
I er geniale! Tak! <3
Måske denne her kan “oversættes” til sukkerfri?
http://www.isabellas.dk/kager-desserter/is/rabarbersorbet-med-raasyltede-rabarber
Jamie Oliver har en fantastisk opskrift på and med rabarber, ingefær og salvie – fuld af smag og ingefær og rabarber giver den fede and godt modspil.
og ellers er rabarber jo også fantastisk i kage – dog ikke meget LCHF over det, bruger denne opskrift jævnligt: https://hverdagenpaavrangen.wordpress.com/2012/10/22/rabarberkage/
sidst skiftede jeg halvdelen af marcipanen ud med lakridsmarcipan og det smagte skønt :)
Selvfølgelig også i is – her min flødeis med rabarber opskrift: https://hverdagenpaavrangen.wordpress.com/2013/05/28/rabarberflodeis-med-kardemomme-og-makroner/ og ellers er rabarbersorbet også fantastisk :)
Jeg er faktisk ret vild med rabarberkompot til kylling, kalkun, svinekød og nogle typer fisk.
Da den skal være mindre sød passer det perfect til LCHF- jeg bruger en spsk honning(ikke lchf) og lidt kokossukker-og ingen vanilje ;) samt en klat smør i kompotten som runder den af.
I det salte køkken kan jeg foreslå:
Rabarberdip: http://smagpaamaden.dk/low-carb-hotdogs-med-syltet-spidskaal-rabarberdip-hjemmelavet-remoulade/
(Der er en videreudvikling af denne rabarberchutney: http://smagpaamaden.dk/rabarberchutney/)
Rabarbersalat: http://smagpaamaden.dk/rabarbersalat-med-bagte-rabarber/
Til efteråret kan jeg bidrage med et par stykker mere ;)
Camilla
Jeg lavede for nylig denne rabarberkage med marengs, som er virkelig fin! –> http://madlaboratoriet.blogspot.dk/2015/04/rabarber-meringue-pie.html
Ellers kan rabarber jo også bruges i ‘rigtig mad’, som jeg ved du går en del op i, Jane. ;) Fx har jeg brugt det som tilbehør med en bagt mørbrad: http://madlaboratoriet.blogspot.dk/2013/08/ingefrmarineret-svinemrbrad-bagt-med.html
Åh – elsker rabarber..! Jeg bager dem nogle gange i ovnen med lidt rødløg (og lidt Sukrin), dét bliver til en lækker kompot, der smager helt fantastisk til eks. kylling :)
Du kunne også lave en lille rabarber mojito..? :)
http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/opskrifter/mojito-med-rabarber-og-citronverbena/