Er tørrede abrikoser Low Carb / Keto?

Tørrede abrikoser har et højt indhold af kalorier – 248 kalorier pr. 100 gram. Derudover består tørrede abrikoser af 56%  kulhydrat.

Det er altså ikke en råvarer du kan spise uanede mængder af hvis du spiser Low Carb og/eller gerne vil tabe dig. I hvert fald løber det hurtigt op både ift. kalorier og kulhydrat.

Abrikoser har dog et lavt glykæmisk index på omkring 31 – og derfor foretrækker jeg ofte de tørrede abrikoser over dadler, som har et tårnhøjt GI (103).

Hvad kan man bruge tørrede abrikoser til?

Jeg bruger oftest abrikoser i søde sager. Søde sager som jeg altså ikke ligefrem vil kalde Low Carb.

Jeg har blandt andet brugt tørrede abrikoser i følgende opskrifter: Energikugler til aktive børn (og voksne)Choko-lakrids-kugler, Raw brownie med smag af After Eight og Cake pops.

Hvad er tørrede abrikoser godt for?

Tørrede abrikoser er en god kilde til calcium, fosfor, kalium og magnesium. Derudover indeholder de både A-, B-, C- og E-vitamin.

Tørrede abrikoser er altså en god kilde til både vitaminer og mineraler. Calcium er godt for blandt andet opbygning af knogler og knoglevæv og magnesium er godt for blandt andet kredsløbet og blodtrykket.

A-vitamin er blandt andet godt for synet, immunforsvaret, huden og slimhinder. B-vitamin er vigtige for vores nervesystem, hud, hår, kredsløb samt leveren.

Hvad er usvovlede abrikoser?

Konventionelle tørrede abrikoser er ofte gasset med svovl for at bibeholde den flotte orange farve under tørringen. Usvovlede abrikoser er altså ikke behandlet med svovl.

De økologiske må ikke gasses med svovl. Derfor er de ofte mere brune end de konventionelle.

Hvis du gerne vil undgå de svovl-behandlede abrikoser, kan du derfor gå efter de økologiske. Der findes dog også konventionelle abrikoser der ikke er behandlet med svovl.