Svinekotelet
Næringsindhold pr. 100 g svinekotelet
- Energi 175 kcal
- Protein 20,7 g
- Kulhydrat 0 g
- Fedt 10,3 g
Hvor sidder en kotelet?
En kotelet kan være en udskærring af både gris og lam. Svinekoteletten er skåret af svinekammen, som er placeret langs rygraden på grisen og strækker sig fra nakken (nakkekammen) til lænden (mellemkammen). En kotelet af gris kan både være en svinekotelet, skåret af mellemkammen, eller en nakkekotelet, skåret af nakkekammen.
Kan man skære en flæskesteg ud til koteletter?
Du kan godt skære koteletter af en flæskesteg. Skær koteletter af ca. 2 cm tykkelse og skær evt. sværene af inden og lav hjemmelavede flæskesvær.
Hvad er nakkekoteletter lavet af?
Nakkekoteletter er skåret fra nakken på svinet. De er normalt lidt federe end andre typer koteletter, har derfor en større marmorering. Fedtet bidrager både til saftighed og smag.
Hvad er forskellen på koteletter og nakkekoteletter?
Koteletter, også kendt som svinekoteletter, skæres fra ryggen af svinet. De indeholder en del af rygsøjlen og er omgivet af fedt og kød. De fåes med (skaftekotelet) og uden ben og er ofte skåret i individuelle portioner.
Nakkekoteletter, som navnet antyder, er udskæringer, der kommer fra nakken eller skulderen af svinet. De skæres normalt fra kødet tættere på svinehalsen og kan indeholde en del af skulderbenet. Nakkekoteletter har tendens til at være mere fedtholdige og mere saftige.
Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?
Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.
Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:
Vis mig mulighederne