Spidsbryst
Næringsindhold pr. 100 g spidsbryst
- Energi 167 kcal
- Protein 18,9 g
- Kulhydrat 0 g
- Fedt 10,2 g
Hvad er spidsbryst?
Oksespidsbryst er en udskæring af oksekød, der stammer fra brystområdet af koen. Det er en mager udskæring, der er kendt for sin kraftige smag.
Hvordan tilbereder man oksespidsbryst?
Oksespidsbryst kan tilberedes på flere måder, men den mest populære tilberedningsmetode er langtidsstegning eller -braisering.
Du kan starte med at krydre kødet efter smag og derefter stege eller braisere det ved lav temperatur i lang tid fx i ovnen. Giv kødet ca. 4-5 timer ved 100-125 grader evt. i en stegeso.
Hvor lang tid tager det at tilberede oksespidsbryst?
Da oksespidsbryst er en sej udskæring, kræver den en længere tilberedningstid for at blive mørt. Typisk kan det tage mellem 2 og 4 timer at tilberede oksespidsbryst ved langtidsstegning eller -braisering. Tilberedningstiden kan variere afhængigt af størrelsen og tykkelsen på kødstykket samt den valgte tilberedningsmetode. Prøv fx spidsbryst i five spice sauce eller langtidssimret ragu.
Hvad skal kernetemperaturen være på oksespidsbryst?
Spidsbryst mediumstegt skal have en kernetemperatur omkring 60 grader. Ønsker du det mere rosa kan du gå efter en kernetemperatur på omkring 57 grader.
Spidsbryst i five spice sauce
Spidsbryst i five spice sauce er en virkelig lækker asiatisk simreret med mørt oksekød serveret med blomkålsris.
Langtidssimret ragu
Langtidssimret ragu er en virkelig dejlig simreret serveret med squashspaghetti og parmesan på toppen.