Rosenkål
Næringsindhold pr. 100 g rosenkål
- Energi 12 kcal
- Protein 0,7 g
- Kulhydrat 4 g
- Fedt 0 g
Er rosenkål Keto / Low Carb?
Rosenkål kan, ligesom alt andet kål, godt være en del af en Keto / Low Carb kost. Rosenkål indeholder 4 gram kulhydrat pr. 100 gram.
Hvad er rosenkål?
Rosenkål er en grøntsag, der tilhører korsblomstfamilien. Det er en lille, rund kål, der består af mange lag af tætsiddende grønne blade. Rosenkål er kendt for sin karakteristiske smag, der kan være let bitter og nøddeagtig.
Hvordan tilbereder jeg rosenkål?
Rosenkål kan tilberedes på forskellige måder. Oftest koges de i letsaltet vand i ca. 6-8 minutter, indtil de er møre.
Du kan også stege dem i en pande med lidt olivenolie og krydderier som hvidløg, peber eller citronsaft for at give dem ekstra smag. Prøv også at bage dem i ovnen med lidt olivenolie og parmesanost.
Er rosenkål sundt?
Rosenkål er en god kilde til kostfibre, C-vitamin og A-vitamin. De indeholder også antioxidanter og mineraler som jern og kalium.
Kan man fryse rå rosenkål?
Rosenkål kan fryses rå. Frysning er en god måde at bevare rosenkålen på hvis du ikke har planer om at bruge den med det samme. Før du fryser rå rosenkål, er det dog en god ide at blanchere den. Rosenkål kan opbevares i fryseren i 8-12 måneder.
Hvorfor bliver rosenkål bitre?
Rosenkål kan blive bitre af flere årsager. Kålen kan blandt andet blive bitter hvis den koges for længe eller er blevet for moden inden den høstes.
Derudover indeholder rosenkål svovlforbindelser kaldet glucosinolater. Når rosenkål bliver skåret eller tygget, reagerer glucosinolaterne med et enzym kaldet myrosinase, hvilket kan give en bitter smag.
Hvornår er det sæson for rosenkål?
Rosenkål er kan som oftes købes om efteråret og vinteren. Sæsonen for rosenkål er ca. fra september til februar.
Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?
Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.
Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:
Vis mig mulighederne