Roastbeef
Næringsindhold pr. 100 g roastbeef
- Energi 120 kcal
- Protein 21,7 g
- Kulhydrat 0 g
- Fedt 3,5 g
Hvilken udskæring bruges til roastbeef?
Roastbeef er en udskæring typisk fra inderlåret af oksen. Den kan dog også være skåret af det øverste af bagbenet, omkring hvor culotten udskæres.
Kan man skære bøffer af en roastbeef?
Du kan godt skære bøffer af en roastbeef og stege dem individuelt. Jeg vil dog anbefale at du steget roastbeefen hel og dernæst skære den i tynde skiver til servering. Det giver klart det bedste resultat, men tager naturligvis også lidt længere tid at tilberede.
Hvor lang tid skal en roastbeef have?
En roastbeef kan steges på flere måder. Min foretrukne er at give roastbeef 100 grader i ca. 40-60 minutter afhængigt af ovn. Jeg plejer at gå efter kernetemperaturen og tage stegen ud når den ønskede temperatur er opnået. Du kan følge min opskrift på roastbeef her.
Du kan også vælge at stege den ved 150 grader og give den 30-45 minutter i stedet.
Hvilken kernetemperatur skal en roastbeef have?
En roastbeef skal have en kernetemperatur mellem 50-60 grader, afhængigt af hvor rød du ønsker den. Jeg går typisk efter en kernetemperatur på 50-52 grader, hvor roastbeefen er meget rosa. Mange andre opskrifter skriver omkring 55 grader.
Hvor meget roastbeef pr. person?
Du skal gå efter ca. 200 gram roastbeef pr. person. Det afhænger lidt af, hvor meget tilbehør du har ved siden af til at mætte. Men med 200 gram rammer du formentlig ikke helt ved siden af.