Hop til indhold
  • Opskrifter
    • holder
      • Morgenmad
      • Frokost
      • Aftensmad
    • holder
      • Grillmad
      • Salater
      • Tilbehør
    • holder
      • Brød
      • Kager
      • Dessert
  • KETO
    • Keto bøger
    • KETO Madplan
    • KETO kostplan
    • Keto-kursus
  • Kostplaner
  • MadbandittenPLUS
    • Bliv medlem
    • Hjælp og FAQ
  • Kurser
  • Podcast
  • Bøger
    • De bedste fra Madbanditten
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Kålhydrater
    • Fix din fordøjelse
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF året rundt
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF – BRØD & KAGER
  • SHOP
  • Nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Om mig
  • App
  • glemt dit kodeord?

    Glemt adgangskode

    Fortryd
oksekød, hakket råvareindeks

Oksekød, hakket

Næringsindhold pr. 100 g oksekød, hakket 8-12%

  • Energi 173 kcal
  • Protein 20 g
  • Kulhydrat 0 g
  • Fedt 10,3 g
Se opskrifter hvor Oksekød, hakket bruges

Hvad er hakket oksekød?

Hakket oksekød er kød fra kvæg, der er blevet hakket i mindre stykker. Det bruges ofte i forskellige retter som kødboller, hakkebøffer og kødsovs.

Hvordan tilbereder jeg hakket oksekød sikkert?

Når du tilbereder hakket oksekød, er det vigtigt at sikre, at det bliver tilberedt tilstrækkeligt for at dræbe eventuelle skadelige bakterier.

En kernetemperatur på 70 °C er normalt tilstrækkelig for at opnå dette. Brug et stegetermometer for at måle temperaturen midt i kødet.

Hvis du ønsker din hakkebøf medium stegt, skal den dog max have en kernetemperatur på omkring 60 grader. På 65 grader er hakkebøffen gennemstegt.

Hvad er det bedste stykke oksekød?

Hvad der er det bedste stykke oksekød, afhænger af hvilke parametre man kigger på. Mange vil mene at det bedste stykke oksekød enten er oksefilet, fx entrecote eller ribeeye, eller oksemørbrad. Begge stykker kød er mørt og nemt at tilberede.

Personligt er jeg ret vild med culottesteg. Dog kan der også være en stor gevinst at hente hvis du bruger nogle af de lidt sejere kødtyper fx spidsbryst. De kræver længere tilberedning, men det betaler sig ift. smagen og ikke mindst mørheden.

Hvorfor skal hakket oksekød gennemsteges?

Hakket oksekød skal gerne gennemsteges for at være sikker på at dræbe alle bakterierne. Bakterierne sidder på overfladen af kødet og da kødet er hakket, sidder bakterierne altså også inde i bøffen og ikke kun udenpå som fx ved hele bøffer eller hele stykker kød.

Kan jeg fryse hakket oksekød?

Ja, du kan fryse hakket oksekød. Sørg for at pakke det tæt ind i fryseegnet plastemballage eller placere det i en lufttæt frysepose, før du lægger det i fryseren. Hakket oksekød kan normalt opbevares i fryseren i op til 3-4 måneder.

Marokkanske kødboller med couscous

Marokkanske kødboller med blomkålscouscous

… Læs mere

Hytteostpizza Low carb & Glutenfri

Hytteostpizza med kødboller

… Læs mere

Cubansk picadillo med blomkålsris

Cubansk picadillo

… Læs mere

Burger med selleri bolle

Burger med selleri-bolle

… Læs mere

Børnemad med hakket oksekød

Retter med hakket oksekød til børn

… Læs mere

Lasagnesuppe med mozzarella og parmesan

Lasagnesuppe

… Læs mere

Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne
Bacon kebab med chili

Bacon kebab med chili

… Læs mere

hakkebøffer i fad med sauce af fløde og pikantost

Hakkebøffer i fad

… Læs mere

Grillet hakkebøf med salsastegte spejlæg

Grillet hakkebøf med salsastegte spejlæg

… Læs mere

Cevapi med ajvar

… Læs mere

hurtig Keto frokost

Kål og kød på panden – hurtig Keto-frokost

… Læs mere

Kødpizza - meatza

Kødpizza (meatza)

… Læs mere

Ældre indlæg
Page1 Page2 Page3 Næste →

Overblik

  • Forside
  • MadbandittenPLUS
  • Nyhedsbrev
  • Om Mig
  • Bøger
  • Shop

Viden

  • Keto
  • Keto Kursus
  • Low Carb
  • Vægttab
  • Emner og temaer
  • Råvareindeks

Mad

  • Alle opskrifter
  • Keto Opskrifter
  • Morgenmad
  • Brunch
  • Frokost
  • Aftensmad
© Copyright 2025 - Madbanditten.dk