
Oksekød, hakket
Næringsindhold pr. 100 g oksekød, hakket 8-12%
- Energi 173 kcal
- Protein 20 g
- Kulhydrat 0 g
- Fedt 10,3 g
Hvad er hakket oksekød?
Hakket oksekød er kød fra kvæg, der er blevet hakket i mindre stykker. Det bruges ofte i forskellige retter som kødboller, hakkebøffer og kødsovs.
Hvordan tilbereder jeg hakket oksekød sikkert?
Når du tilbereder hakket oksekød, er det vigtigt at sikre, at det bliver tilberedt tilstrækkeligt for at dræbe eventuelle skadelige bakterier.
En kernetemperatur på 70 °C er normalt tilstrækkelig for at opnå dette. Brug et stegetermometer for at måle temperaturen midt i kødet.
Hvis du ønsker din hakkebøf medium stegt, skal den dog max have en kernetemperatur på omkring 60 grader. På 65 grader er hakkebøffen gennemstegt.
Hvad er det bedste stykke oksekød?
Hvad der er det bedste stykke oksekød, afhænger af hvilke parametre man kigger på. Mange vil mene at det bedste stykke oksekød enten er oksefilet, fx entrecote eller ribeeye, eller oksemørbrad. Begge stykker kød er mørt og nemt at tilberede.
Personligt er jeg ret vild med culottesteg. Dog kan der også være en stor gevinst at hente hvis du bruger nogle af de lidt sejere kødtyper fx spidsbryst. De kræver længere tilberedning, men det betaler sig ift. smagen og ikke mindst mørheden.
Hvorfor skal hakket oksekød gennemsteges?
Hakket oksekød skal gerne gennemsteges for at være sikker på at dræbe alle bakterierne. Bakterierne sidder på overfladen af kødet og da kødet er hakket, sidder bakterierne altså også inde i bøffen og ikke kun udenpå som fx ved hele bøffer eller hele stykker kød.
Kan jeg fryse hakket oksekød?
Ja, du kan fryse hakket oksekød. Sørg for at pakke det tæt ind i fryseegnet plastemballage eller placere det i en lufttæt frysepose, før du lægger det i fryseren. Hakket oksekød kan normalt opbevares i fryseren i op til 3-4 måneder.
Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?
Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.
Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:
Vis mig mulighederne