
Mælkekefir
Mælkekefirgrynene er små knolde, som består af en symbiose af bakterier og gærsvampe.
Med mælkekefirgryn kan du lave dine egne mejeriprodukter fx cremefraiche og yoghurt.
Se opskrifter hvor Mælkekefir brugesHvad er mælkekefir?
Mælkekefir er en svamp som består af mælkesyrebakterier og svampekulturer. Mælkekefir kan bruges til at lave forskellige mejeriprodukter, du kan fx prøve Kefir-cremefraiche.
Mælkekefirsvampen lever af sukker – her mælkesukker (laktose) fra mælken.
Er kefir en svamp?
Kefir eller kefirgryn består både af bakteriekulturer- og svampe som danner mælkesyrebakterier under gæring. Kefir findes både som vandkefir og mælkekefir, de er ikke det samme.
Hvad er forskellen på vandkefir og mælkekefir?
Forskellen på vandkefir og mælkekefir, er som navnet antyder, at vandkefir kan fermentere i væske med sukker og mælkekefir kan fermentere i mælk og lever af mælkesukker.
Mælkekefir er hvid og slimet. Vandkefir er klare og gennemsigtige og ligner næsten små krystaller.