
Lammekød
Næringsindhold pr. 100 g lammekød, uspec.
- Energi 330 kcal
- Protein 13,9 g
- Kulhydrat 0 g
- Fedt 30,5 g
Hvad er det bedste lammekød?
Lammekrone bliver ofte fremhævet som et af de bedste stykker kød på lammet. Lammekrone, er hvis det tilberedes korrekt, både mørt og saftigt – og smagfult.
Hele kronen kan tilberedes som et stykke eller skæres og tilberedes som koteletter fx lammekoteletter med rosmarin-hvidløgssmør
Personligt kan jeg dog også rigtig gode lide de udskæringer som kræver lidt længere tilberedningstid prøv fx lammeskank med blomkålsmos eller lammekølle med hvidløg og rosmarin.
Er lammekød sundt?
Lammekød er en god kilde til mineralerne calcium, jern, zink, magnesium, fosfor og kalium. Derudover indeholder lammekød både A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin og E-vitamin.
Er lammekød rødt kød?
Ja, lammekød er rødt kød, sammen med både oksekød og svinekød.
Hvorfor smager lammekød af uld?
Noget lammekød smager af lidt uld, det kan særligt være hvis kødet indeholder meget fedt, da det er der denne bismag sidder.
Men det er ærgerligt at det holder mange fra at spise lam, da det både et mørt og saftigt kød. Det giver rigtig god mening at bruge hvidløg, timian og rosmarin til at krydre kødet og give den smag.