Kylling
Næringsindhold pr. 100 g kylling, kød og skind
- Energi 174 kcal
- Protein 18 g
- Kulhydrat 0 g
- Fedt 11,3 g
Er det sundt at spise kylling?
Kyllingekød indeholder både A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin og E-vitamin. Derudover indeholder kylling også mineralerne calcium, magnesium, selen, jern og zink.
Er høne og kylling det samme?
Nej, en høne og en kylling er ikke det samme kød. En kylling er en ung hunkylling. En høne er ældre slagtekylling eller æglægger. En høne bruges derfor ofte til suppe eller fx tarteletter, da kødet er mere groft og sejt.
Hvad indeholder 100 gram kylling?
100 gram kylling (kød og skind) indeholder 174 kalorier, 18 gram protein, 0 gram kulhydrat og 11 gram fedt.
Hakket kyllingekød indeholder 137 kalorier, 17 gram protein, 0 gram kulhydrat og 8 gram fedt pr. 100 gram.
Hvordan parterer man en kylling?
Parter først din kylling i overlår med underlår. Sørg for at dele i leddet i “lysken”. Del den dernæst ned gennem ryggen og brystet. Skær evt. vingen fra brystet og brystet fra benene.
Du kan både partere en kylling mens den er rå eller færdigstegt. Til den rå kylling kan du fx bruge en fjerkræssaks og ellers går det faktisk også nemt med en almindelig brødkniv. Brødkniven gør det nemt, at skære igennem leddene på kyllingen. Til den tilberedte hele kylling kan du bruge en stor skarp kniv.
Mexicansk quesadilla med spicy kylling
Her får du opskriften på de lækreste mexicanske quesadilla med fyld af spicy kylling. For at gøre opskriften Low Carb/Keto-venlig er de traditionelle mel-tortillaer udskiftet med blomkålstortilla.
Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?
Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.
Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:
Vis mig mulighederne