Hvad er ingefær?

Ingefær er en rod fra ingefærurten. Urten er i familie med kardemomme og gurkemeje. Ingefær bruges og dyrkes primært i Asien i blandt andet Indien og Kina.

Hvad er ingefær godt for?

Ingefær kan bruges som kvalmestillende fx ved transportsyge og søsyge, mod slidgigt og ledsmerter samt mod luft i maven.

Ingefær har en antiinflammatoriske virkning og er populært i vinterhalvåret blandt andet mod forkølelse.

Er ingefær sundt?

Udover ingefærs antiinflammatoriske og betændelseshæmmende effekt indeholder ingefær også flere mineraler og vitaminer.

Ingefær indeholder blandt andet calcium, magnesium og zink samt vitaminerne B-vitamin og C-vitamin samt en lang række aminosyrer.

Skal ingefær skrælles?

Du behøver ikke skrælle ingefær, men der er heller ikke nogen grund til at spise skrællen. Ingefær kan nemt skrælles med kniv, skrælleknis eller en teske.

Kan man fryse ingefær?

Ja, du kan sagtens fryse ingefær. Det anbefales at du skræller eller river ingefæren inden du fryser den. Så kan den nemt tages op og bruges i madlavningen eller i en juice / smoothie.

Hvad kan man bruge ingefær til?

Ingefær kan bruges i en lang række asiatiske retter. Derudover er ingefær rigtig lækkert både i suppe, dressing, syltetøj samt i juice og smoothies.

Syltet ingefær er også en fast del af tilbehøret til sushi.

Kan man dyrke ingefær i danmark?

Ja, du kan godt dyrke ingefær i Danmark. Hvis dine ingefærknolde har fået små grønne spirer, kan du sætte dem i jord fx i en urtepotte. Derefter vil der komme lange grønne stængler på ingefærknolden og den vil udvikle sig. Stil den gerne et solrigt og varmt sted enten indenfor eller i drivhuset.

Du kan derefter løbende høste frisk ingefær og/eller spise de grønne stængler og blade som også smager lækkert og aromatisk af ingefær.

Kan man spise ingefær råt?

Ja, du kan godt spise ingefær råt. Rå ingefær kan fx drikkes som ingefærshot, i juice eller i smoothies.