Hvad er hampefrø?

Hampefrø er små frø fra hampplanten Cannabis sativa. Hampefrø er dog ikke erforiserende og indeholder kun minimalt af stoffet THC. Hampefrø fåes både hele og afskallede. Deres smag er lidt nøddeagtig og krydret.

Hvordan bruges hele hampefrø?

Hampefrø bruges særligt i bagværk. Derudover har jeg også brugt det som drys på supper og morgenmad samt i smoothies og müsli. Jeg bruger som oftest de afskallede hampefrø.

Jeg har blandt andet brugt afskallede hampefrø i følgende opskrifter: GrønkålssuppeSpinat-Matcha-smoothieKernemælkMokka chiamousse med flødeskum,  mættende citruskugler med valnødderGrøntsagsbrød og Easy Peasy Pancakes (nemme madpandekager).

Er hampefrø sunde?

Hampefrø er en god kilde til protein og kostfibre samt omega-3 og omega-6 fedtsyrer. På grund af det høje indhold af protein er det populært i vegetarisk og vegansk kost.

Derudover er hampefrø rig på mineraler såsom jern, calcium, fosfor, kalium og magnesium samt vitaminerne B- D- og E-vitamin.

Hvad er hampefrø godt for?

Hampefrø er gode for fordøjelsen og for mæthed. Hampefrø indeholder nemlig omkring 3-8 g kostfibre pr. 100 gram (afhængigt af produkt og forarbejdelse).

Kostfibre er ufordøjelige kulhydrater som transporteres ufordøjet gennem tyndtarmen til tyktarmen. I tyktarmen gennemgår kostfibrene en bakteriel fermentering og fungerer som fyld i afføringen. Derudover forebygger kostfibre livstilssygdomme såsom hjerte-kar-sygdom og diabetes (kilde: sundhed.dk).