Grønkål
Næringsindhold pr. 100 g grønkål
- Energi 43 kcal
- Protein 3,4 g
- Kulhydrat 2 g
- Fedt 0,8 g
Kan man fryse grønkål?
Grønkål kan godt fryses. Det anbefales at skylle, hakke og blanchere/koge grønkålen i 2 minutter, inden den fryses.
Du kan også godt undlade at blanchere grønkålen inden den fryses, men ved blancheringen bevares mere smag, flere enzymer, vitaminer og mineraler.
Er grønkål sundt?
Grønkål indeholder blandt andet mineralerne calcium, kalium, fosfor, jern m.fl. Derudover indeholder grønkål vitaminerne A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin og K-vitamin.
Er grønkål flerårig?
Ja, du kan godt dyrke flerårig grønkål i haven. Gå efter en sort som både er vinterhårdfør og flerårig. Grønkål er nem at dyrke og vokser godt i stort set alt slags jord.
Hvor længe skal grønkål koge?
Hvor længe grønkål skal koge, afhænger af opskriften og den ønskede konsistens. I opskriften grønlangkål skal grønkålen simre i 20-30 minutter.
Hvornår høster man grønkål?
Du kan starte med at høste grønkål i august måned. Hvis du har en grønkål der er vinterhårdfør, kan du lade grønkålen stå og høste af dem hele efteråret og vinteren.
Hvordan ribber man grønkål?
Grønkål ribbes ved at plukke bladene fra den grove stilk. Herefter kan du enten rykke bladene i mindre stykker eller hakke den fint eller groft med en kniv.
Mange supermarkeder sælger også skyllet og hakket grønkål, både frisk og på frost. Det er jeg ret stor fan af, da det bare går hurtigere i en travl hverdag.
Hvordan tilbereder man grønkål?
Jeg foretrækker at tilberede grønkål enten ved at stege det i smør fx som her lun kålsalat med karameliserede løg og svampe og smørstegt grønkål eller ved at kramme det og lade det marinere i en olie-eddikedressing.
Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?
Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.
Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:
Vis mig mulighederne