Græskarkerner
Næringsindhold pr. 100 g græskarkerner
- Energi 568 kcal
- Protein 30,8 g
- Kulhydrat 3,3 g
- Fedt 45,9 g
Hvad er græskarkerner?
Græskarkerner er de flade, ovale frø fra græskar. De findes inde i græskaret og kan spises rå, ristede eller som ingrediens i madlavning og bagning.
Hvordan bruger man græskarkerner i madlavning?
Græskarkerner kan bruges både i det søde og det salte køkken fx som topping på salater, smoothies, supper og greenies, i bagværk, ristede som snack eller i pesto og dip.
Hvordan rister man græskarkerner?
Spred græskarkerner på en bageplade, drys med lidt olie og evt. salt eller krydderier. Rist dem i ovnen ved 160-180°C i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Kan man spise græskarkerner med skal?
Det afhænger af typen. De græskarkerner, man køber i poser, er normalt uden skal og klar til brug. Hvis du udhuler et almindeligt græskar, skal du først fjerne og evt. riste kernerne – men det er bedst at fjerne den hårde, træede skal, før du spiser dem.
Hvordan opbevarer man græskarkerner?
Græskarkerner bør opbevares tørt og køligt i en lufttæt beholder. Rå, usaltede kerner kan holde sig i op til flere måneder uden at miste næring eller smag.
Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?
Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.
Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:
Vis mig mulighederne