Græsk yoghurt
Næringsindhold pr. 100 g græsk yoghurt 10%
- Energi 130 kcal
- Protein 4,6 g
- Kulhydrat 5,1 g
- Fedt 10 g
Er græsk yoghurt Low Carb / Keto?
Du kan sagtens spise græsk yoghurt, fx som dip eller dressing, når du spiser Low Carb eller Keto.
Men en stor portion græsk yoghurt, fx som morgenmad, er ikke optimalt, når du spiser Low Carb eller Keto.
En portion græsk yoghurt indeholder en del kulhydrat og samtidig mange kalorier, uden at du får ret meget protein. Hvis du spiser Low Carb for vægttab, er det ikke den mest optimale sammensætning. Der er det bedre at gå efter højt proteinindhold og lav på kulhydrat. Det vil formentlig give dig mest mæthed.
Hvis du spiser Keto, vil en portion græsk yoghurt til morgenmad, heller ikke efterlade ret mange kulhydrater tilbage, at fordele på frokost og aftensmad. Og er altså derfor heller ikke her det mest optimale valg.
Spis hellere æg til morgenmad og brug græsk yoghurt i madlavningen i fx dressinger eller dips.
Du kan læse mere om græsk yoghurt til morgenmad, her: Ulemperne ved yoghurt-morgenmaden
Hvad er græsk yoghurt?
Græsk yoghurt er et tykt, syrnet mejeriprodukt. Den tykke konsistens skabes ved at si det mest af væsken og vallen fra yoghurten. Den græske yoghurt er hvid og cremet og kan fåes med både 2% og 10% fedt.
Er græsk yoghurt sundt?
Græsk yoghurt indeholder blandt andet mineralerne calcium, kalium, magnesium og fosfor. Derudover indeholder græsk yoghurt både A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin og K-vitamin.
Kan man fryse græsk yoghurt?
Græsk yoghurt kan godt fryses, men det vil skille og blive grynet. Det kan derfor ikke anbefales at fryse græsk yoghurt medmindre det skal bruges i fx en gryderet.
Er der laktose i græsk yoghurt?
Ja, det er omkring 3-4 gram laktose pr. 100 gram græsk yoghurt 10%. Du kan godt få græsk inspireret yoghurt uden laktose.
Er græsk yoghurt et syrnet mælkeprodukt?
Ja, græsk yoghurt er et syrnet mælkeprodukt. Græsk yoghurt fremstilles på samme måde som almindeligt yoghurt, men drænes for væske, så konsistensen bliver tykkere.
Hvad kan man bruge græsk yoghurt til?
Græsk yoghurt har en lang række anvendelsesmuligheder og kan både spises som almindelig yoghurt og bruges i både varm og kold madlavning.
Den bedst kendte opskrift med græsk yoghurt er formentlig tzatziki. Men derudover kan græsk yoghurt bruges til dressing, marinade, desserter og is.
Prøv fx disse opskrifter græsk yoghurt med bær og nødder, græsk yoghurt med peanutbutter og nøddemysli, bagt græskar med yoghurtsauce og pinjekerner, krydret kylling med blomkålscouscous-salat og yoghurtdressing og nem yoghurt-is.
Hvor mange kalorier er der i græsk yoghurt?
Der er 130 kalorier i 100 gram græsk yoghurt 10%. I græsk yoghurt 2% er der 66 kalorier pr. 100 gram.
Kan man bruge græsk yoghurt i stedet for cremefraiche?
Ja, du kan i de fleste tilfælde godt bruge græsk yoghurt i stedet for cremefraiche. Græsk yoghurt har dog tendens til at skille lidt lettere i varme gryderetter.
Cremefraiche 38% er den bedste erstatning for græsk yoghurt 10%, da den er tykkere i konsistensen.
Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?
Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.
Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:
Vis mig mulighederne