Asiatisk glaskålssalat med mango og koriander
Asiatisk glaskålssalat med mango og koriander er en lækker og sprød salat med smage fra det asiatiske køkken.
Ja, du kan godt spise glaskål når du spiser Low Carb / Keto. Glaskål indeholder kun ca. 3 gram kulhydrat pr. 100 gram glaskål.
Glaskål er en lysegrøn knold / grøntsag i kålfamilien. Glaskål kaldes også knudekål eller glaskålrabi.
Nej, glaskål er ikke det samme som kålrabi / kålroe. Mange blander fejlagtigt de to grøntsager sammen.
Glaskål er lysegrøn udenpå og hvid indeni og købes ofte med grønne stængler med blade “ovenpå hovedet”.
Kålrabi er hvid og lilla udenpå og derudover er den også større end glaskålen. Kålrabien minder lidt om knoldselleri.
I Danmark bliver glaskål også kaldt knudekål eller glaskålrabi. I Tyskland, og udlandet generelt, kaldes glaskål for kålrabi (Kohlrabi). Det giver naturligvis en vis forvirring, da kålrabi i Danmark er en kålroe. Ja, forvirringen er total. Men nej, glaskål og kålrabi er altså ikke den samme grøntsag.
Glaskål er en god kilde til C-vitamin. Derudover indeholder den også A-vitamin og B-vitamin. Glaskål indeholder også flere mineraler blandt andet calcium, fosfor, kalium og magnesium.
Ja, du skal skælle glaskål. Skrællen kan godt være lidt mere sej at bide i. Det er nemmest at skrælle den med en stor kniv.
Asiatisk glaskålssalat med mango og koriander er en lækker og sprød salat med smage fra det asiatiske køkken.