Hop til indhold
  • Opskrifter
    • holder
      • Morgenmad
      • Frokost
      • Aftensmad
    • holder
      • Grillmad
      • Salater
      • Tilbehør
    • holder
      • Brød
      • Kager
      • Dessert
  • KETO
    • Keto bøger
    • KETO Madplan
    • KETO kostplan
    • Keto-kursus
  • Kostplaner
  • MadbandittenPLUS
    • Bliv medlem
    • Hjælp og FAQ
  • Kurser
  • Podcast
  • Bøger
    • De bedste fra Madbanditten
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Kålhydrater
    • Fix din fordøjelse
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF året rundt
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF – BRØD & KAGER
  • SHOP
  • Nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Om mig
  • App
  • glemt dit kodeord?

    Glemt adgangskode

    Fortryd
Knudekål, glaskål

Glaskål

Næringsindhold pr. 100 g knudekål, glaskål

  • Energi 25 kcal
  • Protein 1,7 g
  • Kulhydrat 3 g
  • Fedt 0,1 g
Se opskrifter hvor Glaskål bruges

Er glaskål Low Carb / Keto?

Ja, du kan godt spise glaskål når du spiser Low Carb / Keto. Glaskål indeholder kun ca. 3 gram kulhydrat pr. 100 gram glaskål.

Hvad er glaskål?

Glaskål er en lysegrøn knold / grøntsag i kålfamilien. Glaskål kaldes også knudekål eller glaskålrabi.

Er glaskål og kålrabi det samme?

Nej, glaskål er ikke det samme som kålrabi / kålroe. Mange blander fejlagtigt de to grøntsager sammen.

Glaskål er lysegrøn udenpå og hvid indeni og købes ofte med grønne stængler med blade “ovenpå hovedet”.

Kålrabi er hvid og lilla udenpå og derudover er den også større end glaskålen. Kålrabien minder lidt om knoldselleri.

I Danmark bliver glaskål også kaldt knudekål eller glaskålrabi. I Tyskland, og udlandet generelt, kaldes glaskål for kålrabi (Kohlrabi). Det giver naturligvis en vis forvirring, da kålrabi i Danmark er en kålroe. Ja, forvirringen er total. Men nej, glaskål og kålrabi er altså ikke den samme grøntsag.

Er glaskål sundt?

Glaskål er en god kilde til C-vitamin. Derudover indeholder den også A-vitamin og B-vitamin. Glaskål indeholder også flere mineraler blandt andet calcium, fosfor, kalium og magnesium.

Skal glaskål skrælles?

Ja, du skal skælle glaskål. Skrællen kan godt være lidt mere sej at bide i. Det er nemmest at skrælle den med en stor kniv.

Asiatisk glaskålssalat

Asiatisk glaskålssalat med mango og koriander

Asiatisk glaskålssalat med mango og koriander er en lækker og sprød salat med smage fra det asiatiske køkken.

Glaskålssalat med pære, feta og nødder

Glaskålssalat med pære, feta og nødder

… Læs mere

Avocado med sesam og sprøde grøntsager - opskrift på dejlig forret med avocado

Fyldt avokado med sesam og sprøde grøntsager

… Læs mere

grønkålssalat med glaskål

Grønkålssalat med glaskål og æble

… Læs mere

Overblik

  • Forside
  • MadbandittenPLUS
  • Nyhedsbrev
  • Om Mig
  • Bøger
  • Shop

Viden

  • Keto
  • Keto Kursus
  • Low Carb
  • Vægttab
  • Emner og temaer
  • Råvareindeks

Mad

  • Alle opskrifter
  • Keto Opskrifter
  • Morgenmad
  • Brunch
  • Frokost
  • Aftensmad
© Copyright 2025 - Madbanditten.dk