Er flødeost Low Carb / Keto?

Ja, du kan godt spise flødeost på Low Carb og Keto.

Flødeost bruges ofte som jævning i fx sovs og gryderetter såsom boller i karry med grøntsagsris.

Derudover bruger jeg det også gerne i mos fx blomkålsmos og bagværk fx sprøde Low Carb vafler og Flammkuchen / Tarte Flambée. Og naturligvis også til cremet flødeostglasur / Cream Cheese frosting ovenpå kager og muffins.

Hvad er flødeost?

Flødeost er en smørreost lavet af syrnet fløde. Den er hvid og cremet og har en meget mild smag. Derfor egner den sig også rigtig god til at blive brugt i saucer og gryderetter, hvor den giver en cremet konsistens men ikke smager for meget igennem.

Kan flødeost fyses?

Flødeost kan godt fryses men den vil blive grynet og derfor bedst egne sig til at blive blandet i fx en varm sovs eller gryderet – og altså ikke egne sig til at blive spist kold / som den er.

Hvordan laver man flødeost?

Flødeost bliver lavet af mælk og/eller fløde, mælkesyrekultur og salt. Mælk og fløde pasteuriseres (varmebehandles), homogeniseres og syrnes med mælkesyrekulturer. Flødeosten bliver herefter centrifugeret, saltet og evt. smag/krydderier tilsættes til sidst.

Hvad kan erstatte flødeost?

Flødeost kan ofte erstattes af fx philadelphia, mascarpone og i nogen tilfælde creme fraiche 38% eller ricotta.