Hvad er erythritol?

Erythritol er en sukkeralkohol eller polyol der bruges som sukkererstatning til sukkerfri sødning. Erythritol søder 70% i forhold til sukker.

Erythritol findes naturligt i fx vindurer, melon og pærer.

Er erythritol Low carb / Keto?

Ja, erythritol kan godt spises når du spiser Low Carb / Keto.

Mange bliver dog i tvivl da Erythritol indeholder 100 g kulhydrat pr. 100 gram. Det har dog ingen næringsværdi og påvirker ikke blodsukkeret ved indtagelse, da det ikke optages i kroppen.

Hvad bruges erythritol til?

Sødemidlet erythritol kan bruges særligt i det søde køkken som erstatning for sukker. Det kan bruges både i kage, glutenfri bagning, mousser, is, syltetøj, kagecreme, frosting / glasur, marcipan og meget mere.

Både Sukrin, SukrinMelis og Sukrin Gold er overvejende lavet af erythriol. Mine favoritter er Sukrin Gold og Sukrin Melis.