Culottesteg
Næringsindhold pr. 100 g culottesteg
- Energi 271 kcal
- Protein 17 g
- Kulhydrat 0 g
- Fedt 22,1 g
Hvordan skal en culottesteg skæres?
En culottesteg skal skæres fra to vinkler. Det vigtigste er at skære på tværs af kødfibrene og ikke med dem, så vil kødet blive sejt.
Det nemmeste er at starte fra det bredeste sted på culotten og skære ca. halvvejs på stegen, vend den da 90 grader og skær fra den anden vinkel. Skær gerne helt tynde skiver.
Kan man skære en culottesteg ud til bøffer?
Ja, du kan godt skære en culottesteg i bøffer og stege dem et par minutter på hver side. Jeg vil dog i stedet anbefale at stege den hel og dernæst skære stykker ud. Det vil give det bedste resultat.
Hvordan steger man en culottesteg?
En culottesteg skal steges ved 175 grader i ca. 35-40 minutter. Jeg foretrækker at langstidsstege min culotte, du kan følge mine opskrift på culottesteg her.
Hvad skal centrumtemperaturen være på en culotte?
Centrumtemperaturen på en culotte skal være på omkring 55-60 grader. Da vil du få en lækker rosa culottesteg.
Jeg forestrækker dog at stege culottesteget til en centrumtemperatur på omkring 50-52 grader. Når culotten derefter får lov til at hvilke lidt, vil den formentlig komme op på omkring 55 grader inden servering.