Chufa / jordmandler
Næringsindhold pr. 100 g chufa / jordmandler (reklamelink)
- Energi 433 kcal
- Protein 4,6 g
- Kulhydrat 31 g
- Fedt 25 g
Hvad er chufa?
Chufa er en lille rodfrugt, også kendt som jordmandler eller tigernødder. Den kommer fra planten Cyperus esculentus, som tilhører græs-familien. Chufa er kendt for sit høje fiberindhold og en sød, nøddeagtig smag.
Hvad bruger man chufa til?
Chufa skal udblødes i koldt vand ( i køleskabet) i 24-48 timer, derefter kan de spises rå som en snack, eller de kan ristes eller bages for at fremhæve deres nøddeagtige smag.
Chufa kan også males til chufamel (reklamelink) og bruges i bagning eller til fremstilling af drikke som horchata, en traditionel spansk mælkeagtig drik.
Hvad er Chufa-mel?
Chufamel er mel lavet af chufa, også kendt som jordmandler eller tiger nødder. Chufamel har en nøddeagtig smag og er naturligt glutenfri.
Melet kan bruges som erstatning for almindeligt mel i bagning eller madlavning. Det kan også bruges til at fortykke saucer, supper eller smoothies. Chufamel er også en kilde til fibre, proteiner og sunde fedtstoffer.
Hvad er Tigernødder?
Tigernødder er et andet navn for chufa. Chufa kaldes også jordmandler.