Er cheddar Low Carb / Keto?

Ja, du kan godt spise cheddar hvis du spiser Low Carb / Keto. Cheddar indeholder stort set ikke nogen kulhydrater.

Derimod er cheddar høj på kalorier. Cheddar indeholder nemlig 405 kcal pr. 100 gram. Hvis dit mål er vægttab kan for meget ost – og generelt mælkeprodukter – dog godt spænde ben. Det kan du læse mere om her: Vægttab og mejeriprodukter. 

Hvad kan man bruge cheddar ost til?

Cheddarost har en lang række anvendelsesmuligheder. Osten er dog særligt god som smelteost på fx pizza, tærter, i burger og forskellige retter i fad såsom Kyllinge-nachos, Vegetarlasagne og BBQ-kylling med ost og jalapeños.

Cheddarost kan også bruges til noget så lækkert som Taquitos med krydret oksekød og Cheddar-chips med guacamole.

Hvorfor er cheddar orange?

Cheddarost er orange pga tilsat farvestof eller malede annattofrø. Ellers har cheddar en beige eller bleggul farve lidt afhængig af modenheden.

Hvad er cheddar ost lavet af?

Cheddarost er lavet af komælk. Cheddar kan fremstilles på mange forskellige måder men blandt andet adskiller fremstillingen sig fra andre hårde gule oste ved den særlige måde hvor på den cheddarosten blive saltet indefra.

Er cheddar en fast ost?

Ja, cheddar er en fast ost. Cheddarosten er en hård ost men med en elastisk konsistens. Konsistensen afhænger dog også af alderen, hvor en moden ost fx har tildens til at smuldre mere end en ung cheddar.

Hvor kommer cheddarost fra?

Cheddar ost kommer oprindeligt fra byen Cheddar, som ligger i distriktet Somerset, i Storbritannien. I dag produceres cheddar i hele verdenen.

Kan man fryse cheddarost?

Man kan godt fryse cheddarost. De fleste hårde oste kan fryses, de mister dog lidt af deres bøde struktur og du kan risikere at den smuldre. Ost der fryses er derfor bedst at bruge til fx smelteost – og ikke skiveost.