Carpaccio
Næringsindhold pr. 100 g carpaccio, oksemørbrad
- Energi 138 kcal
- Protein 20,5 g
- Kulhydrat 0 g
- Fedt 6,2 g
Hvad er forskel på bresaola og carpaccio?
Forskellen på bresaola og carpaccio er, at bresaola er tørret og saltet oksefilet hvorimod carpaccio navnet på en ret af meget tyndt skåret, typisk rå, kød eller fisk. Bresaola kan dog også sagtens bruge til carpaccio. Jeg har en carpaccio-ret med bresaola her.
Hvad betyder carpaccio?
Når noget er beskrevet eller navngivet som carpaccio, henvises der til at det er en ret med meget tynd skåret kød eller fisk. Kødet eller fisken er typisk rå.
Carpaccio kan fx laves af oksemørbrad, oksefilet eller okseinderlår. Carpaccio af fisk kan fx være hellefisk, havbars, laks eller sandart.
Kan carpaccio fryses ned?
Ja, du kan sagtens fryse carpaccio. Pak det evt. i portioner med madpakkepapir imellem, så er det nemt lige at tage op og lave en lækker forret.