
Broccoli
Næringsindhold pr. 100 g broccoli
- Energi 35 kcal
- Protein 3,6 g
- Kulhydrat 3 g
- Fedt 0,2 g
Hvad er broccoli?
Broccoli er en type af kål og en skøn grøntsag som både kan spises rå og tilberedt.
Særligt er jeg glad for de lækre broccolifritter men jeg bruger også gerne broccoli både i greenies, suppe, gryderetter, tærter og salater.
Er broccoli Low Carb / Keto?
Ja, du kan godt spise broccoli hvis du spiser Low Carb eller Keto.
Broccoli indeholder kun 3 gram kulhydrat pr. 100 gram og er derfor en ofte brugt grøntsag i Low Carb køkkenet. Broccoli kan både koges, dampes, bages, grilles, steges og moses. Det gør det ideelt som Low Carb tilbehør fx som dampet broccoli, Broccolifritter, Broccolimos eller Broccolisalat.
Hvor lang tid skal broccoli koge?
Broccoli skal koge ca. 2-4 minutter. Det afhænger af hvor mør du bedst kan lide din broccoli.
Jeg foretrækker personligt at broccoli har lidt bid. Derfor skærer jeg den i buketter og damper den under låg, i 2 minutter, med et par cm. vand i gryden .
Men ønsker du broccolien mere mør, koger eller damper du den bare længere tid.
Hvad indeholder broccoli?
Broccoli indeholder 35 kalorier, 3,6 gram protein, 3 g kulhydrat, 0,2 gram fedt og 3,2 gram kostfibre pr. 100 gram.
Broccoli indeholder derudover A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E- og K-vitamin samt blandt andet mineralerne calcium, fosfor, jern, kalium, magnesium og zink.
Kan man bruge stilken på broccoli?
Man kan sagtens bruge stilken på broccoli. Smid den derfor ikke ud. Stilken kan med fordel skæres i mindre stykker og bruges på samme måde som broccolibuketterne.
Broccolistilken kan også rives og bruges som ekstra grøntsagsfyld i gryderetter, kødsovs eller lasagne. Du kan også bruge den i pesto, chutney, grøntsagsjuice, greenies eller suppe.
Er broccoli sundest rå eller kogt?
Som med de fleste andre grøntsager mister broccoli en del af vitaminerne og mineralerne når den tilberedes.
Rå broccoli indeholder derfor som udgangspunkt flest vitaminer og mineraler men samtidig er det også svære for kroppen at optage næringsstofferne når broccoli spises rå.
Du kan derfor med fordel blanchere eller dampe broccolien i lidt vand og evt. gemme vandet til fx sovs eller suppe.
Hvor kommer broccoli fra?
Blomkål kommer fra Middelhavsområdet og er længe blevet dyrket i Italien. Den er i familie med blandt andet blomkål, grønkål og rosenkål.
Er der protein i broccoli?
Ja, broccoli indeholder ca. 4 gram protein pr. 100 gram.
Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?
Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.
Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:
Vis mig mulighederne