Hop til indhold
  • Opskrifter
    • holder
      • Morgenmad
      • Frokost
      • Aftensmad
    • holder
      • Grillmad
      • Salater
      • Tilbehør
    • holder
      • Brød
      • Kager
      • Dessert
  • KETO
    • Keto bøger
    • KETO Madplan
    • KETO kostplan
    • Keto-kursus
  • Kostplaner
  • MadbandittenPLUS
    • Bliv medlem
    • Hjælp og FAQ
  • Kurser
  • Podcast
  • Bøger
    • De bedste fra Madbanditten
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Kålhydrater
    • Fix din fordøjelse
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF året rundt
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF – BRØD & KAGER
  • SHOP
  • Nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Om mig
  • App
  • glemt dit kodeord?

    Glemt adgangskode

    Fortryd
Blommer råvareindeks

Blomme

Næringsindhold pr. 100 g blomme

  • Energi 46 kcal
  • Protein 0,3 g
  • Kulhydrat 10,2 g
  • Fedt 0 g
Se opskrifter hvor Blomme bruges

Er blommer Low Carb / Keto?

Ja, du kan godt spise blommer på Low Carb / Keto. Men som alt andet er det en byttehandel. Blommer indeholder omkring 10 gram kulhydrat pr. 100 gram.

Hvis du spiser en blomme på ca. 30 gram vil den bidrage med ca. 3 gram kulhydrat. Det svarer til ca. 1/10 af dit samlede daglige kulhydratindtag hvis du spiser Keto.

Hvis du vil læse mere om frugt og keto, kan du læse indlægget her: Keto og frugt

Hvad er der i blommer?

Blommer indeholder 46 kalorier, 0,3 gram protein, 10 gram kulhydrat, 0 gram fedt og 2 gram kostfibre pr. 100 gram, afhængigt af sort og modenhed. Blommer består af ca. 87% vand.

Er blommer sunde?

Blommer indeholder både A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin og E-vitamin samt 18 forskellige aminosyrer. Derudover indeholder blommer blandt andet mineralerne calcium, fosfor, jern, kalium og magnesium.

Hvornår er det sæson for blommer?

Blommer er i sæson i sensommeren og efteråret fra ca. august til og med oktober måned.

Hvad kan man bruge blommer til?

Blommer findes i mange forskellige sorter, størrelser og farver. Blommer kan bruges i både det salte og søde køkken. De kan spises rå, i salater og/eller bruges i fx kage og tærter, chutney, kompot, marmelade, syltede, laves til saft eller sirup.

Jeg har flere opskrifter med blommer blandt andet Blommekompot, Hjemmelavet blommesaft uden sukker og Hjemmelavet blommesaft uden sukker.

Kan man fryse blommer?

Ja, du kan sagtens fryse blommer. Det vil dog give bedst mening af udstene dem først og evt. koge dem til kompot, før du fryser dem ned. Så kan de nemt tages op og bruges i fx chutney, kage eller Blommetrifli.

Blommekompot - opskrift på lækker dessert med blommer uden sukker

Blommekompot

… Læs mere

Blommetrifli med vaniljecreme - lækker og sukkerfri opskrift med blommer.

Blommetrifli med vaniljecreme

… Læs mere

Sukkerfri blommesaft

Hjemmelavet blommesaft uden sukker

… Læs mere

Overblik

  • Forside
  • MadbandittenPLUS
  • Nyhedsbrev
  • Om Mig
  • Bøger
  • Shop

Viden

  • Keto
  • Keto Kursus
  • Low Carb
  • Vægttab
  • Emner og temaer
  • Råvareindeks

Mad

  • Alle opskrifter
  • Keto Opskrifter
  • Morgenmad
  • Brunch
  • Frokost
  • Aftensmad
© Copyright 2025 - Madbanditten.dk