Forskellige slags blåbær

Der findes forskellige slags blåbær. De blåbær du finder i supermarkedet er typisk de amerikanske blåbær, de er store blåbær med lyst frugtkød og en lidt hårdere skal.

I naturen kan du finde de almindelige blåbær / nordiske blåbær, som er små bær med blåt frugtkød. Hvis du ikke lige har en blåbærbusk i baghaven, kan købe tørrede blåbær lige her. Du kan også være heldig at finde dem på frost i supermarkedet. Jeg har været heldig at finde de ægte blåbær på frost i Irma.

Derudover kan du også finde mosebøllebær i naturen. Mosebøllebær er små blå bær med lyst frugtkød, de smager dog ikke af så meget og må heller ikke sælges som blåbær i Danmark.

Er blåbær Low Carb / Keto?

Ja, du kan godt spise blåbær på Low Carb / Keto. Blåbær indeholder 9 gram kulhydrat pr. 100 gram. Så hvis du spiser Keto skal du naturligvis være mere opmærksom på mængden end hvis du spiser moderat Low Carb.

Blåbær kan fx være en del af en skøn salat såsom Knasende rødkålssalat med blåbær og citrus eller som en del af en kage fx Blåbær-cheesecake.

Er blåbær sunde?

Blåbær har et højt indhold af både antioxidanter og vitaminer. Særligt får du både A-, B-, C- og E-vitamin fra blåbær.

Mængden afhænger dog lidt af hvilken art af blåbær der er tale om. De nordiske blåbær, som vokser vildt i naturen og er helt blå indeni, er dem med det største indhold af C-vitamin.

Hvor mange kalorier er der i blåbær?

Der er 52 kalorier pr. 100 gram blåbær. Ét blåbær vejer fra 0,25 til 2 gram afhængigt af hvilken type blåbær der er tale om.

Sådan bruger du blåbær

Blåbær kan bruges i kager, salater, smoothies eller som tilbehør til / topping på morgenmaden. Jeg elsker blåbær. Så du finder også en del opskrifter med blåbær. Prøv fx Spidskålssalat med friske ærter og blåbær som er en af mine favorit sommersalater. Eller Blåbær-cheesecake som smager vidunderligt.

Blåbær kan godt fryses. Hvis du har nogen til overs kan du, ligesom med andre bær, altid fryse dem ned.

Det er altid en god ide at skylle dine blåbær inden brug. Hvis de er fra frost kan du give dem et kort opkog.