Er bananer sunde?

Banan er en god kilde til både calcium, fosfor, jern, kalium og magnesium. Derudover indeholder banan både A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin og E-vitamin.

Er bananer Low Carb / Keto?

Det er individuelt om der er plads til at spise banan når du spiser Low Carb /Keto.

En Low Carb kost indeholder omkring 50-100 gram kulhydrat pr dag og Keto handler om at holde det samlede indtag af kulhydrater nede omkring 20-30 pr. dag. Og hvis det er plads til lidt banan i dit samlede kulhydrat-budget, er det ikke noget problem.

Hvor mange kulhydrater er der i en banan?

Én banan indeholder omkring 20 gram kulhydrat pr. 100 gram = ca. 1 banan.

Vær derfor opmærksom på at du derfor hurtigt vil, med kun en lille mængde banan, ramme dit samlede indtag af kulhydrat for hele dagen hvis du spiser Keto.

Kan man spise frugt på Keto?

Når man spiser Keto spiser man som udgangspunk grøntsager, kød og fedt. Men hvis du savner frugt, kan det sagtens lade sig gøre at spise lidt frugt på både Keto. Hvis du vil læse mere om dette kan du læse indlægget Keto og frugt.

Hvor mange kalorier er der i en banan?

Der er ca. 90-100 kalorier i en banan. Èn banan vejer nemlig omkring 100 gram.

Hvor kommer bananer fra?

Bananer kommer primært fra Indien og Filippinerne, hvor hovedproduktionen af bananer finder sted. Men bananer produceres også i Mellemamerika og Sydamerika.

Hvad kan man bruge bananer til?

Bananer kan bruges til sødning fx i banankage, bananvafler, smoothies, bananpandekager, cookies og andet godt i det søde køkken.

Du kan fx prøve Banankage med chokolade eller Bananpandekager. 

Derudover har jeg brugt banan i JordbærsmoothieRaw chokoladekage med choko-banancremeBanancookies med havregryn og chokoladeGlutenfrie bananvaflerChiagrød med kakao og banan… jeg har virkelig mange opskrifter med banan, kan du se.

Hvordan modner man bananer?

Hvis du gerne vil modne dine bananer hurtigere, kan du lægge dem i en skål med fx tomater, pærer eller æbler. Både pærer, æbler og tomater udskiller gasarten ethylen som modner både bananer og avocado hurtigere.

Hvis du derimod gerne vil holde dine bananer friske, kan du lægge dem køligt.

Hvis dine bananer er blevet overmodne, kan de med fordel skrælles og kommes i fryseren. Så er de klar til at bruges i fx en smoothie.