Er asparges Low Carb / Keto?

Grønne asparges består af 92% vand. De indeholder 26 kalorier og 3 g kulhydrat pr. 100 gram, asparges er altså både kalorie- og kulhydratfattige. Hvis du spiser Low Carb eller Keto kan du derfor godt spise asparges.

Er grønne asparges sunde?

Grønne asparges indeholder mineralerne calcium, fosfor, kalium og magnesium. Derudover indeholder de C-vitamin og en smule B-vitamin.

Hvordan ordnes grønne asparges?

Det er nemt at ordne grønne asparges. Grønne asparges skal ikke skrælles, ligesom de hvide. Du brækker blot enderne af.

Enderne kan være en smule trevlede, men der hvor enderne knækker adskiller du den trevlede del fra den møre asparges. Man spiser altså den øverste del af stænglen og hovedet af asparges.

Skal asparges koges?

Asparges kan spises både rå og kogt/dampet. Hvis de grønne asparges skal i en salat, kan du sagtens blot skylle dem og skære dem i mindre stykker. Ønsker du at den er lidt mere mør, kan den dampes / koges kort i 1-2 min. Du kan også vælge at grille eller stege asparges.

Hvornår er asparges i sæson?

Grønne asparges er i sæson ca. fra april til juni. Det er derfor også typisk i disse måneder, de danske kan købes i supermarkedet.

Du kan også selv dyrke asparges i køkkenhave. Det kræver dog lidt tålmodighed, da der går et par år fra du har sået asparges, til de kan høstes.

Man høster de grønne asparges når de er ca. 20 cm lange ved blot at knække dem af nede ved jorden.

Kan grønne asparges være giftige?

Nej grønne asparges er ikke giftige. Grønne asparges indeholder rigtig nok stoffet dimethylsulfid. Dette stof omdannes i kroppen til svovlholdige forbindelser der blandt andet giver urin den karakteristisk lugt af asparges.

Dimethylsulfid er ikke giftigt i den lille mængde som asparges indeholder. Det er også dimethylsulfid som giver den karakteristiske lugt når fx kål eller rødbeder koges.

Opskrifter med grønne asparges

Jeg har mange opskrifter med grønne asparges. Sæsonen for asparges er ca. fra 1 maj og frem til Sankt Hans. I den korte periode kan du lige nå at lave fx Blomkålsrisotto med asparges og ærterHøns i aspargesGrillede asparges med estragonsmørAspargessalat med citron, parmesan og hasselnødderSalat med burrata, parmaskinke og aspargesSalat med asparges, radiser, parmesan og hasselnødder og Grillede asparges med hvidløgssmør, parmesan og ristede mandler.