Er artiskok Low Carb / Keto?

Artiskok kan smagsmæssigt sammenlignes med kartoffel. Til gengæld er den ret kulhydratsfattig. Den indeholder ca. 8 gram kulhydrater pr. 100 gram. Og så er det bare en rigtig god undskyldning for at spise en masse smør.

Artiskok kan sagtens spises som en del af en Low Carb / Keto kost. Men særligt hvis du spiser Keto skal du være opmærksom på, at selvom den er relativ kulhydratfattig, indeholder den stadig en del mere kulhydrat end mange andre skønne grøntsager såsom fx blomkål og broccoli.

Hvordan spiser man artiskok?

Artiskok skal koges i 40 minutter og bladene spises med masser af smør. Jeg synes virkelig artiskok er en overset grøntsag – eller tidsel som det jo faktisk er. Og derfor har jeg faktisk skrevet et helt indlæg om artiskok og hvordan den tilberedes.

Hvad er artiskok godt for?

Artiskok er en god kilde til C-vitamin. Derudover indeholder artiskok A-, B- og E-vitamin samt mineralerne calcium, fosfor, kalium, magnesium og jern.

Kan man dyrke artiskokker i Danmark?

Det kan faktisk godt lade sig gøre at dyrke artiskokker i Danmark. Dog er artiskok en lidt krævende afgrøde; jorden må hverken være for tør eller for våd og samtidig skal de have masser af sol, varme og gødning.

Hvis du forspirer artiskokker i februar og planter dem ud i maj kan du høste dine egne artiskokker i juli-august måned.

Opskrifter med artiskok

Lad dig ikke skræmme af den friske artiskok. Det er super nemt at tilberede. Dog bruger jeg ofte også artiskok fra glas. Det er både lækkert og nemt.

Jeg har ret mange opskrifter med artiskok, prøv fx Kylling med kapers, soltørrede tomater, og artiskokKyllingepizza med artiskokcreme og pancettaArtiskokcremeBresaola-carpaccio med, parmesan og artiskok eller Kylling i ostesovs med spinat og artiskok.