Er appelsiner Low Carb / Keto?

Du kan sagtens spise appelsin i en Low Carb kost. Det afhænger naturligvis af hvor meget du spiser. Spiser du striks LCHF / Keto kan det være en bedre strategi at vælge appelsinen fra og i stedet spise noget mere kulhydratfattigt. Læs mere om Keto og frugt.

Appelsin indeholder 8 g. kulhydrat og 49 kalorier pr. 100 gram.

Er appelsiner sunde?

Appelsin er en rigtig god kilde til vitaminer og mineraler. Udover en stor mængde C-vitamin indeholder appelsiner også A-, B- og E-vitamin.

Derudover indeholder appelsin særligt mineralerne calcium, fosfor, kalium, magnesium og jern.

Er en appelsin en frugt?

En appelsin er en frugt. Frugten vokser på appelsintræet, et citrustræ der oprindeligt stammer fra Burma.

Hvilket land kommer appelsiner fra?

Appelsinen kommer fra Burma. Derfra er dyrkningen af appelsin blevet spredt til hele verdenen og dyrkes særligt i Kina og Indien, i Middelhavsområdet samt Nord- og Sydamerika herunder særligt i Brasilien.

Faktisk er Brasilien verdens største producent af appelsiner. De dyrker omkring en fjerdele af alle appelsiner.

Opskrifter med appelsin

Appelsin kan bruges både i det søde og det salte køkken. Jeg bruger ofte appelsinskal som smagsgiver. Derfor finder du også en masse lækre opskrifter med appelsin her på sitet.

I det søde køkken finder du fx Kokostoppe med appelsin og chokoladeDadel-appelsinkugler med chokolade eller Raw brownie med appelsin og havtorn.

Du kan også forsøge dig med appelsin i det salte køkken, her kan jeg anbefale Grønkålssalat med appelsin og valnødderRåmarinerede rødløg med appelsin og timianIndisk salat med appelsin, koriander og birkes eller Magret de canard (andebryst) med grønkålssalat.