Er ananas Low Carb / Keto?

Ananas kan sagtens være en del af en Low Carb kost. Spiser du efter Keto principperne, skal du være mere påpasselig, da du hurtigt vil “bruge for mange” af dine daglige kulhydrater på at spise ananas fremfor fx en større mængde mættende grøntsager.

Ananas indeholder ca. 11 g kulhydrat og 55 kalorier pr. 100 gram.

Er det sundt at spise ananas?

Ananas er særligt en god kilde til C-vitamin. Derudover indeholder ananas også A- og B-vitamin samt blandt andet mineralerne calcium, fosfor, kalium og magnesium.

Hvorfor gør det ondt når man spiser ananas?

Kender du det, at det prikker og svier når du spiser ananas? Det skyldes at ananas indeholder enzymet bromelin. Enzymet bromelin nedbryder protein og er faktisk frugtens forsvarsmekanisme mod at blive spist. Du finder det også i kiwi og papaya.

Da dine læber, kinder og tunge er lavet af kød og indeholder protein, begynder enzymet simpelthen at nedbryde dem. Af samme grund er ananas, kiwi og papaya godt at marinere kød i, da det gør det mere mørt.

Dette er dog kun gældende for frisk ananas. Når ananas varmebehandles nedbrydes enzymet. Du vil altså ikke opleve den samme stikkende fornemmelse når du spiser ananas på dåse eller drikker ananasjuice.

Er det sundt at spise ananas på dåse?

Ananas på dåse indeholder ofte tilsat sukker. Det betyder naturligvis at ananas på dåse både indeholder flere kulhydrater og flere kalorier. Derfor er ananas på dåse klart et dårligere valg, end frisk ananas, når du spiser Low Carb eller Keto.

Derudover er ananas på dåse blevet varmebehandlet og i den proces mister ananassen lidt af både vitaminer og mineraler.

Hvilken slags frugt er en ananas?

En ananas er en frugt. Der findes tre forskellige ananas-arter. Den som bruges som frugtplante hedder ægte ananas eller ‘Ananas comosus’. Ananas kommer fra Brasilien.

Hvis du gemmer toppen af din ananas kan du faktisk gendyrke den. Men der skal tålmodighed til da det tager 2-3 år før du kan høste din første hjemmedyrkede ananas.

Hvordan skærer man en ananas?

Det er nemmest at skære en ananas ved at starte med at skære top og bund af. Skær dernæst skrællen af rundt om frugten oppe fra og ned.

Jeg plejer derefter at skære kødet af i store stykker, rundt om stokken i midten. Dernæst skærer jeg ananassen i stykker med 2 cm tykkelse.