Er agurk Low Carb / Keto?

Agurk har meget få kalorier pr. 100 gram. Faktisk indeholder agurk kun 12 kalorier pr. 100 gram. Det skyldes at den består af ca. 97% vand.

En agurk indeholder 0,7 gram protein, 2 gram kulhydrat og 0 g fedt pr. 100 gram. Du kan altså roligt spise agurk både hvis du spiser Keto / Low Carb og/eller gerne vil tabe dig.

Er agurk sundt?

Agurker indeholder en masse mineraler og vitaminer. Blandt andet calcium, fosfor, kalium og magnesium samt A-, B-, C-, E- og K-vitamin.

Er agurk en frugt eller en grøntsag?

Agurken er hverken en frugt eller en grøntsag. En agurk er faktisk et bær. Agurken er i familie med græskar, squash og melon som også er bær.

Dette skyldes at agurker vokser ud fra plantens blomst og indeholder frø / kerner, ligesom andre bær. Agurken betragtes dog som en grøntsag og bruges som en grøntsag fx i en salat.

Opskrifter med agurk

Den bedste opskrift med agurk, er helt sikkert min meget populære tzatziki. Hvis du ikke har prøvet den, kan du roligt lave den – også i en stor mængde, den er hurtigt væk.

Vi spiser særligt meget agurk om sommeren. Både fordi den er i sæson og det er der de smager bedst. Men også fordi det er en rigtig god måde at få noget ekstra væske. Det kunne fx være en Kold agurkesuppe med rejer eller Sommersalat med fennikel, agurk og mynte.