Råkost med karse og spicy græskarkerner


Vi har lige en af den slags uger, hvor alting sker lidt hovsa-agtigt. Vi åbner køleskabet om morgenen og ser, at der ikke er nogen æg. Eller vi åbner køleskabet om aftenen og ser, at grøntsagsskufferne er næsten tomme. Den slags. Livet går lidt for stærkt nogle gange, når man lider af det kendte jeg-tror-jeg-kan-det-hele-syndrom. Vi er så mange, der lider af det efterhånden, at jeg tænker, det snart er på plads, at vi stifter en patientforening. Men først når jeg får mere tid, ikke?

Well, ud af et næsten tomt køleskab opstod denne overraskende dejlige råkost med karse og spicy græskarkerner. Det er utroligt, hvad man kan få ud af lidt karse og lidt krydrede græskarkerner.

råkost med karse og græskarkerner

Råkost med karse og spicy græskarkerner

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
10 minutter

Ingredienser

 • 100 g hvidkål snittet
 • 1 bakke karse
 • 1 dl græskarkerner
 • smør eller kokosolie til stegning
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 nip cayennepeber

Dressing

Sådan gør du

 • Snit hvidkål og hæld det i en skål.
 • Rør dressingen sammen og vend den rundt i hvidkålen.
 • Klip karse og strø det ud over.
 • Opvarm kokosolie eller smør på panden og rist røget paprika og cayennepeber heri.
 • Tilsæt græskarkernerne og vend dem godt rundt ved middel varme. Når græskarkernerne tager farve og begynder at “poppe”, er de færdige. Lad dem afkøle på et stykke køkkenrulle og drys på salaten inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
råkost med karse og græskarkerner

Sulten efter mere? Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Råkost med karse og spicy græskarkerner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hejsa

  Jeg er også vild med den her slags kålsalat. Jeg har også lavet en version med olie/eddike dressing, æbler og ristede mandler. Og så kål selvfølgelig. Smager skønt! Man bør altid have kål i køleskabet efter min mening.

  Svar
 2. Hej Jane,

  ville bare sige at din opskrift ovenover blev taget i brug ca. 5 minuter efter dit opslag i går! Jeg er køkkenchef i en kantine og så den tilfældigt under morgen pausen. Havde lige stegt græskarkerner – godt nok med spidskommen, men tænkte de kunne bruges. Havde de andre ting i køleskabet og tænkte, hvorfor ikke?! Så din opskrift blev i går serveret for 150 gæster – og fadene blev FULDSTÆNDIG rydtet! Som i FULDSTÆNDIGT!! Jeg tror at det hele var væk efter halvdelen af vores åbningstid var gået… Flere kom endda og spurgte om opskriften. Så selvom den opstod ved et tilfælde, var det et stort hit hos mig. Jeg tog et par billeder på telefonen så du kunne se hvordan det gjorde sig ud på fade, men da jeg ikke har instagram og ikke kan uploade dem her, ved jeg ikke lige hvordan jeg kan vise dig dem. Prøvede via Madbandittens facebook side, men kunne kun oploade billeder på min egen profil fra telefonen. Tak for opskriften – den må jeg vidst hellere lave igen en anden gang :-)

  Svar
  • Hej Mie
   Ej hvor sejt! Sikke en dejlig tilbagemelding! Jeg tror godt, du kan slå billeder op med facebooksiden. Det er der i hvert fald andre, der har gjort!

   Svar
   • Ja, men kan ikke finde ud af det fra mintelefon, og jeg kan ikke få billedet fra telefonen ned på computeren… Er ikke så teknisk :-)

    Svar
 3. Hejsa, det er som sådan ikke en kommentar til opskriften, men jeg vidste ikke lige hvor jeg kunne stille mit spørgsmål henne…Jeg hørte i et program på TV Øst i går, at hvis man vil slanke sig, skal man spise stivelse, så er jeg jo total forvirret, for her undgår vi jo al stivelse. Hvad er din mening?

  Svar
 4. Kender godt den fornemmelse selv om vi forsøger at køre madplaner hver uge. I går blev det til fitness for både mig og min mand mens sønnike var på en legeaftale og så røg aftensmadsplanerne fuldstændig. I stedet for lowcarb lasagnen blev det til en slags biksemad. Vi stegte finthakkede løg og squash på panden og hakket okse på en anden pande. Det hele blev krydret med sød chili, paprika, salt og peber. Blev derefter blandet på samme pande med lidt revet ost og fløde. Det smagte himmelsk.

  Svar