Min favoritdessert om sommeren er friske bær med vaniljeflødeskum. Her er det lavet som en bærsalat med råcreme, og det er endnu mere luksusagtigt med sådan en sød, vaniljecreme til de danske sommerbær.
Ingredienser
- 600 g blandede bær fx jordbær, hindbær, brombær og blåbær
- 0,5-1 lime saften herfra
- frisk mynte friskhakket
Råcreme
- 2 æggeblommer
- 2 spsk SukrinSirup gold reklamelink
- 0,25 tsk vaniljepulver reklamelink
- 0,25 liter fløde
- 20 g mørk chokolade 70-85% eller kakaonibs
Sådan gør du
- Skyl bærrene forsigtigt og bland dem med limesaft og hakket mynte. Lad det gerne trække lidt
- Pisk æggeblommerne luftige med fibersirup
- Pisk fløden stiv med vaniljepulver og vend det sammen med æggesnapsen.
- Server med det samme til bærsalaten, pynt evt med hakket mørk chokolade.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Råcreme- smagen af barndom?
Råcreme er jo virkelig ren nostalgi. Normalt indeholder den meget sukker, og det sukker er med til at stabilisere cremen.
Min råcreme, som er sukkerfri, er derfor en anelse tyndere i det. Man kan evt. piske fløden lidt mere, end man normalt ville gøre. Smagen er til gengæld så dejlig. Vaniljeagtig med let sødme.
Friske bær er noget af det bedste, jeg ved med sommeren. Hvad slår fx en portion danske jordbær med fløde? Ikke meget, vel?
Så kan man opfinde alle low carb desserter i verden, men jeg vil helst bare have bær og fløde. Jeg er et simpelt menneske på det punkt.
Kan jeg bruge Fiber Sirup istedet for sukrin Sirup ?
jeg har aldrig lavet det med sirup før :)
Ja helt sikkert. Det var det, jeg brugte oprindeligt men produktet er udgået og er blevet erstattet af Sukrin Sirup.
Hej :-)
Kan man bytte siruppen ud med Sukrin Gold?
Det tror jeg sagtens. Måske vil det knase lidt, det ved jeg faktisk ikke…