Jeg fik pludselig lyst til en fransk klassiker: Quiche Lorraine! Du kender den godt, ikke?
Quiche Lorraine er en fransk flæsketærte for at sige det, som det er. En tærte med bacon og rigtig gerne ost i. Eller sådan foretrækker jeg den i hvert fald.

Quiche Lorraine
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinUdstyr
Ingredienser
Tærtebund
- 100 g smør
- 30 g Pofiber
- 70 g kokosfibermel
- 60 g affedtet græskarkernemel (kan erstattes af mandelmel eller evt. en anelse mere Pofiber)
- 1 tsk guargummi kan udelades
- 1,5 æg
- 1 tsk salt
Fyld
- 200 g bacon gerne et godt helt stykke, men den skiveskårede kan også gå an
- 3 æg
- 2 æggeblommer
- 3 dl fløde
- 1 dl vand
- 50 g flødeost naturel
- 150 g revet ost gerne noget med smag som emmentaler, cheddar eller lign.
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Skær smør i firkanter og hæld i skålen sammen med æg. Ælt hurtigt dejen sammen til en homogen masse.
- Fordel dejen i en smurt tærteform og prik huller i bunden med en gaffel.
- Bag bunden i ovnen i 15-20 minutter, til den er let gylden
- Skær bacon i grove tern og steg det sprødt på panden
- Pisk æg, æggeblommer, fløde, vand og flødeost sammen og rør den revede ost ud heri.
- Bland baconstykkerne i æggeblandingen sammen med salt og peber og hæld massen over bunden og bag den i yderligere ca 20 minutter, til fyldet er fast, og den er gylden på toppen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONDu finder den tit på frokostmenuen på caféerne i Frankrig, hvor den serveres med en salade verte (en grøn salat med lidt vinaigrette). Det er nøjagtigt sådan, jeg har lavet den også. Eller ikke helt nøjagtig, for jeg har low carbificeret bunden, som nu både er glutenfri og kulhydratfattig.
For første gang har jeg leget lidt med guargummi. Det fås i bl.a. Meny. Det gav en superfin og næsten sprød bund. Bunden kan dog fint laves uden også. Du kan også prøve den meget populære tærte med kylling og bacon.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Server med en lækker grøn salat til og du har en fantastisk frokost!
Hej Jane
Jeg har været hele Otterup rundt nu og kan bare ikke få græskernemel. Kan jeg lave det selv? 🤗
Hej alice
Det ved jeg faktisk ikke. Jeg bruger det ikke rigtig selv længere. Lav bunden fra denne tærte i stedet: https://www.madbanditten.dk/taerte-med-kylling/
Den er faktisk også bedre, synes jeg.
Det må jeg prøve. Jeg er ellers ret vild med den her bund.
Tak for dine altid hurtige svar 🤗
Hej! Har du erfaring med at fryse denne? Er det muligt uden at den bliver helt smattet og blød?
Nej aldrig. Men jeg har spist den kold dagen efter fra køleskabet og det synes jeg fungerede fint…
Jeg fik lavet tærten og sendte glade tanker til den gang jeg boede i Paris – erstatningen for det vi kalder parisertærte er fundet – den blev bare så lækker og alle i husstanden kunne lide den❤
Ser lækkert ud ?
Der skal bruges æg både under punkt 3 og punkt 7. Hvordan er fordelingen af de tre hele æg?
1,5 æg i bunden og 3 æg + yderligere 2 æggeblommer i fyldet. Beklager hvis det var uklart :)
Kære Jane.
Det var jo klart nok når bare jeg læste det hele ?
Det var ikke meningen, at jeg både skulle skrive her og på FB men noget drillede her på siden så jeg kunne ikke se om min kommentar var kommet af sted. Derfor skrev jeg på Facebook.
Jeg HAR forstået det med æggene nu ? ? ?