Alternativ biksemad eller hele ugens rester væltet sammen til en pyt-i-pande. Det her er genbrugsmad, når det er bedst!
Forleden var mig og ungerne alene hjemme, og vi havde et bjerg af rester i køleskabet. Af kødrester var der lidt andelår, kylling, kalveculotte, flæskesteg og en rest hakket oksekød i karameliseret hvidkål.
Ingen af delene nok til at blive til et måltid, men samlet og i selskab med et hokkaidogræskar, et par gode skefulde kokosolie/ghee og lidt strimlet spidskål, havde vi en fest af et måltid. Det blev til pyt-i-pande med rester fra hele ugen.
Ingredienser
- 1 kg hokkaidogræskar eller blomkål, broccoli, knoldselleri, persillerod, pastinak etc.
- 250-300 g kødrest skåret i tern, fx. kylling eller oksebøffer
- smør eller kokosolie til stegning
- salt peber og tørret timian
- 700 g spidskål fintstrimlet
Sådan gør du
- Halver græskar og skrab kernerne ud. Skær små tern af resten.
- Hæld alle kødrester ned oveni og steg, til de er godt gennemvarme.
- Drys med salt, peber og tørret timian og server med strimlet spidskål og evt. med hjemmelavet ketchup og et par dråber hot sauce, hvis du, som jeg, er en sucker for spicy mad.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Plejer du ikke at lave indkøbslisten også?
Nej, jeg tror jeg plejer at sige, at jeg kan lave madplanen gratis men at den komplette med indkøbsliste er noget, man tager penge for, og den vej har jeg valgt ikke at gå lige her :)
Kære Jane.
Jeg hungrer tit efter hokkaido (i min verden smager butternut ikke lige så godt) og er derfor interesseret i, hvor i alverden du stadigvæk kan anskaffe dig dem? Måske de kommer i dine grøntsagsbestillinger eller hvordan?
Vh. Signe
Jeg købte dem sidst hos min lokale grønthandler…
Undgå madspild – køb en labrador ;-) Nå, spøg til side… jeg lavede en lignende ret i mandags; flæskesteg, pastinak, knoldselleri og løg. Serveret med et spejleæg på toppen :-D