Pulled pork er en af de opskrifter, jeg laver næsten ugentligt, og som er en del af min faste food prep-rutine. I travle periode elsker jeg at have nem mad i køleskabet, så jeg kan lave et sundt måltid på ingen tid. Planlægning er nøglen til at lykkes med en sund livsstil. If you fail to plan, you plan to fail, husker du nok.
Udstyr
Ingredienser
- 2 kg nakkefilet
- salt
- 5-6 spsk taco/mexicansk krydderi BBQ, græsk krydderi, cajunkrydderi etc.
Sådan gør du
- Bland din krydderiblanding, medmindre du bruger en købt blanding. Gem lidt krydderiblanding til at drysse over kødet efter tilberedning.
- Gnid salt og din valgte krydderiblanding godt ind i kødet. Nogle gange gør jeg det aftenen før og putter kødet i en pose i køleskab. Andre gange gør jeg det bare lige før.
Crockpot
- Læg kødet ned i crockpotten. I min kan den lige være der.
- Giv den først 1 time på HIGH og herefter 6-7 timer på LOW. Tiden kommer sig ikke så nøje. Jeg putter den som regel i om formiddagen og spiser den om aftenen.
I ovn
- Opvarm ovn til 100 grader.
- Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i ovnen. Giv det ca. 8 timer. Bliver det kun 7 timer, eller bliver det 9 timer, er det også ok. Det kommer sig ikke så nøje.
- Lad kødet passe sig selv.
Nu skal kødet rives
- Efter den lange tilberedning er en del kødsaft og fedt smeltet fra kødet, og du vil have en del saft i bunden. Kødet er nu helt mørt og falder fra hinanden.
- Riv kødet fra hinanden med to gafler – eller med de seje pulled pork 'kløer', jeg har.
- Vend lidt af kødsaften fra bunden i og drys med resten af din krydderiblanding. Kødet kan nu spises. ELLER: du kan lave det til carnitas.
Valgfrit: Carnitas
- Sæt ovnen over på grillfunktion.
- Fordel den mængde pulled pork, I skal spise her og nu på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys salt og krydderiblanding over.
- Grill nu kødet i 3-5 minutter, eller indtil det bliver sprødt i kanterne.
- Brug kødet i salat, i madpandekage, i wrap af spidskål eller hvordan du nu foretrækker det.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pulled pork – lækker mad med minimalt arbejde
Pulled pork har lang tilberedningstid men kræver minimalt arbejde af dig. Til gengæld har du nemt og velsmagende protein til mange dage.
Dette er en grundopskrift på pulled pork, og du får samtidig tip til, hvordan jeg efterfølgende laver det til carnitas og bruger det i mine frokoster eller aftensmadsmåltider.
Husk at læse alle de mange tip under opskriften, inden du laver den.
Hvilken krydderiblanding er bedst til pulled pork?
Det gode ved pulled pork er at du kan bruge lige netop den krydderiblanding, som du foretrækker. Jeg kan bedst lide at lave den med røde, varme krydderier, som mexicansk krydderi, kebabkrydderi eller cajunkrydderi. Oftest køber jeg dem dog.
Men hvis jeg gerne vil lave græske gyros, bruger jeg en græsk krydderiblanding. Vupti, helt ny smagsoplevelse. Gyros kødet smager fænomenalt godt på en græskinspireret salat også.
Skal der ikke væske/simresovs ved?
Mange kan godt lide at have lidt væske ved, så man får en lækker simresovs, som man kan vende ind i det endelige kød. Jeg bruger det ind imellem men for det meste laver jeg den uden.
Når jeg skal blande en simresovs, blander jeg som regel bare mosede tomater med lidt krydderi (ofte samme krydderiblanding som brugt til kødet) med æblecidereddike, godt med salt og ind imellem en smule sødning eller sukker. Simresovsen lægger jeg i bunden, altså under kødet og lidt af det fordeler jeg ovenpå.
Det gode ved pulled pork er at du stort set ikke kan gøre det forkert.
Hvad er en crockpot?
Jeg laver stort set altid pulled pork i min crockpot, fordi det er så pokkers nemt. En crockpot er en slow cooker, og det smarte ved den er at den tilbereder maden, imens man er på arbejder. Når den når den aftalte tid, skifter den selv til hold-varm-funktion.
Der findes masser af forskellige slow cookere på markedet. Jeg har den originale CrockPot i 5,7 l. Den fås i andre størrelser og modeller også. Jeg har den helt old fashioned Crock Pot (reklamelink), men jeg ved ikke, om den stadig fås. Enhver anden slags vil være lige så fin.
Jeg har haft crockpot i 8 år og jeg bruger den næsten hver uge.
Jeg har skrevet en ovn-version ind i opskriften også, hvis du ikke har en crockpot.
Hvor køber man de seje riveinstrumenter?
Ha, ja, de er seje, ikke? Det er en gave til Søren fra min søster. Hun tipper om, at hun har fundet dem på tyske amazon og det lykkes mig at finde dem. Du kan se dem her: Pulled pork riveinstrument
De er skidegode, – og sjove. Vi kalder dem Wolverine kløer (fra X-men), men du altså nemt bruge to gafler til at rive med også.
Fra pulled pork til Carnitas
Pulled pork synes jeg ikke er så interessant i sig selv, og jeg laver derfor næsten altid min til carnitas. Det smager sygt godt.
Her tager jeg den mængde, jeg skal bruge, spreder det ud på en bageplade med bagepapir og griller det i ovnen, til det får sprøde kanter. Det smager som det lækreste, sprøde tacokød.
Kødet serverer jeg som regel på en bund af spidskål og gulerod, og så topper jeg det med forskellige ting som fx avokado, chili i skiver, frisk koriander etc.
Tip til food prep
Jeg rubber tit nakkefileten i krydderiblandingen søndag aften og sætter den i crockpotten mandag morgen. Så har vi aftensmad til mandag og resterne opbevarer jeg i køleskab og tager bare en mængde ud efter behov. Fx når jeg skal lave frokost. Så varmer jeg den i ovnen og griller den til carnitas og smider den på en bunke spidskål, som jeg ofte også har været forudseende at snitte rigeligt af i weekenden.
Det er så langt, jeg er kommet med mit food prep game. Det er ikke meget men det fungerer :)
Flere opskrifter med pulled pork?
Prøv også at servere pulled pork i madpandekager med den lækre avokado-aioli på eller prøv at lave de græske gyros. En klat tzatziki på toppen og en tomatsalat på siden, og jeg er nærmest lykkelig.
Hej Jane
Jeg har problemer med at den skal have meget længere tid før at den bliver nok og så bliver den ikke så mør og er svær at pulle….
Har du prøvet at lave den i crockpot? Her bliver den mørere, jo længere tid den får.
Synes du den bliver mere mør i crockpot?
Hvad bruger du eller crockpot til?
Ja jeg synes, at alle typer ‘pulled’ og langtidstilberedt kød bliver bedre i crockpot men det er fordi der låg på, tror jeg, så dampen holdes inde. Et stegefad med låg i ovnen ville kunne give samme effekt. Jeg bruger crockpotten til alle typer langtidstilberedning af kød og til at lave gryderetter i store portioner og så selvfølgelig til bone broth.
Hej Jane og godt nytår.
Jeg har fået en Instant Pot CRISP 8 Pro Multicooker + Airfryer – 8 liter i julegave. Jeg ville rigtig gerne lave min pulled pork i mit nye legetøj :-)
Skal der tilsættes væde i gryden for ikke at stegen brænde på?
Har lavet din opskrift i ovnen før og er hel vild med smagen og saften i kødet :-)
Det aner jeg ikke. Sådan en maskine har jeg aldrig prøvet… Følger der ikke nogle vejledende opskrifter med, du kan tage udgangspunkt i?
Det er bare en multicooker der har mange flere funktioner :-) kommer du væske ned i din multicooker sammen med kødet?
Jeg kommer ingen væske i min slowcooker/crockpot. Den smider en del væske og det lægger sig så i bunden.
tusind tak for dine hurtige svar :-) Jeg må prøve mig frem, der er også en Sous vide funktion på min Multicooker. Jeg har 2 nakkefileter, så jeg tror at prøver både en i Sous vide og en med Multicooker funktion :-)
Jeg har jo efterhånden en liste over, hvilke køkkenredskaber, jeg ønsker mig til jul. Jeg har brug for mange julemænd ;-) En af ønskerne er en Crockpot. Og så svælger jeg over din anbefaling af Thermomix.
Det er ikke noget spørgsmål, mere en oplysning/tvivl, jeg er i gang med at undersøge. For det ku’ se ud til, at man – med den nyeste Thermomix – kan bruge den som crockpot (langtidsstegning). (Og før keto købte jeg en yoghurtmaskine til at lave kokosyoghurt, det ser faktisk også ud, som om man kan bruge den som yoghurtmaskine også..). Det kunne jo være fantastisk, om man kunne reducere sin maskinpark til færre “maskiner”.
(Jeg har så i samme omgang spurgt dem (Thermomix), om den kan lave mel af hårde kerner, såsom kikærter).
Nu må vi se, hvad de kan fortælle.. :-) go’ lørdag og weekend!
Opskriften er rigtig god. Har lavet det et par gange. Dog lidt svært at skille ad med gafler.
I går fandt jeg et par “bear claws” 🐻 til en 50’er. De kommer i brug næste gang 🥰.
Hej Jane
Hvordan med en steg på 1 kg? Er det samme tid eller kan man arbejde med en kernetemperstur?
Hej (tante) Jette :)
Ja jeg ville bare give den samme tid. Den kan næsten ikke få for meget❤️
Er det alm ovn eller varmluft😬
Altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft👍🏼
Meget lækkert. Tak.
Årrrhhh, jeg læste ikke helt med. Du indrømmer jo at det er mandens, sowwwy 😁😁😁
Hahaaaa kæmpe jo! Udover at de er seje, er de simpelthen geniale til at rive pulled pork😅
Er det ikke din mands “klør”? 😅😅😅
Man kan også lave det Sous vide. 24 timer ved ~70, og en halv time under grill’en i ovnen lidt åbnet, og med en god sjat af Boemsens pig powder
Uuuh så nice! Jeg har endnu ikke kastet mig over sous vide men jeg tror, jeg er nødt til at overgive mig snart :)
Kan man bare lave den i Sous Vide, uden at sætte den under grillen, hvis man nu laver den som food-prep, og har i køleskab til frokost mv…. og så bare griller den portion man vil spise?
Hvad er Boemsens Pig Powder?
Det kan man, man kan også grille det hele når det er færdigt i sous vide, og så bare varme det man skal bruge, der er frit valg. Boemsen laver nogle ret gode krydderiblanding https://boemsen.com/vare-kategori/bbq-krydderier/
Jeg elsker det og laver det ofte i forskellige variationer. Dog kommer jeg den i en stegeso i ovnen, jeg oplever at den bliver mere mør og saftig med låg på 😃 og så er det helt udnødvendigt med simresovs, det kommer af sig selv.
Men tak for det, her i huset er det 100 % en af favoritterne 😋
Fantastisk. Jeg lavede det altid i Rømertopf før jeg fik crockpotten. Det fungerede også super❤️