Pulled pork


Pulled pork er en af de opskrifter, jeg laver næsten ugentligt, og som er en del af min faste food prep-rutine. I travle periode elsker jeg at have nem mad i køleskabet, så jeg kan lave et sundt måltid på ingen tid. Planlægning er nøglen til at lykkes med en sund livsstil. If you fail to plan, you plan to fail, husker du nok.

Pulled pork

Pulled pork

4.50 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
8 t

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland din krydderiblanding, medmindre du bruger en købt blanding. Gem lidt krydderiblanding til at drysse over kødet efter tilberedning.
  • Gnid salt og din valgte krydderiblanding godt ind i kødet. Nogle gange gør jeg det aftenen før og putter kødet i en pose i køleskab. Andre gange gør jeg det bare lige før.

Crockpot

  • Læg kødet ned i crockpotten. I min kan den lige være der.
  • Giv den først 1 time på HIGH og herefter 6-7 timer på LOW. Tiden kommer sig ikke så nøje. Jeg putter den som regel i om formiddagen og spiser den om aftenen.

I ovn

  • Opvarm ovn til 100 grader.
  • Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i ovnen. Giv det ca. 8 timer. Bliver det kun 7 timer, eller bliver det 9 timer, er det også ok. Det kommer sig ikke så nøje.
  • Lad kødet passe sig selv.

Nu skal kødet rives

  • Efter den lange tilberedning er en del kødsaft og fedt smeltet fra kødet, og du vil have en del saft i bunden. Kødet er nu helt mørt og falder fra hinanden.
  • Riv kødet fra hinanden med to gafler – eller med de seje pulled pork 'kløer', jeg har.
  • Vend lidt af kødsaften fra bunden i og drys med resten af din krydderiblanding. Kødet kan nu spises. ELLER: du kan lave det til carnitas.

Valgfrit: Carnitas

  • Sæt ovnen over på grillfunktion.
  • Fordel den mængde pulled pork, I skal spise her og nu på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys salt og krydderiblanding over.
  • Grill nu kødet i 3-5 minutter, eller indtil det bliver sprødt i kanterne.
  • Brug kødet i salat, i madpandekage, i wrap af spidskål eller hvordan du nu foretrækker det.

Noter

Det er svært at portionsberegne og energiberegne pulled pork fordi det svinder så meget ved den lange tilberedning.
Jeg estimerer ca. 150 g kød pr. person.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Pulled pork – lækker mad med minimalt arbejde

Pulled pork har lang tilberedningstid men kræver minimalt arbejde af dig. Til gengæld har du nemt og velsmagende protein til mange dage.

Dette er en grundopskrift på pulled pork, og du får samtidig tip til, hvordan jeg efterfølgende laver det til carnitas og bruger det i mine frokoster eller aftensmadsmåltider.

Husk at læse alle de mange tip under opskriften, inden du laver den.

Hvilken krydderiblanding er bedst til pulled pork?

Det gode ved pulled pork er at du kan bruge lige netop den krydderiblanding, som du foretrækker. Jeg kan bedst lide at lave den med røde, varme krydderier, som mexicansk krydderi, kebabkrydderi eller cajunkrydderi. Oftest køber jeg dem dog.

Men hvis jeg gerne vil lave græske gyros, bruger jeg en græsk krydderiblanding. Vupti, helt ny smagsoplevelse. Gyros kødet smager fænomenalt godt på en græskinspireret salat også.

Skal der ikke væske/simresovs ved?

Mange kan godt lide at have lidt væske ved, så man får en lækker simresovs, som man kan vende ind i det endelige kød. Jeg bruger det ind imellem men for det meste laver jeg den uden.

Når jeg skal blande en simresovs, blander jeg som regel bare mosede tomater med lidt krydderi (ofte samme krydderiblanding som brugt til kødet) med æblecidereddike, godt med salt og ind imellem en smule sødning eller sukker. Simresovsen lægger jeg i bunden, altså under kødet og lidt af det fordeler jeg ovenpå.

Det gode ved pulled pork er at du stort set ikke kan gøre det forkert.

Hvad er en crockpot?

Jeg laver stort set altid pulled pork i min crockpot, fordi det er så pokkers nemt. En crockpot er en slow cooker, og det smarte ved den er at den tilbereder maden, imens man er på arbejder. Når den når den aftalte tid, skifter den selv til hold-varm-funktion.

Der findes masser af forskellige slow cookere på markedet. Jeg har den originale CrockPot i 5,7 l. Den fås i andre størrelser og modeller også. Jeg har den helt old fashioned Crock Pot (reklamelink), men jeg ved ikke, om den stadig fås. Enhver anden slags vil være lige så fin.

Jeg har haft crockpot i 8 år og jeg bruger den næsten hver uge.

Jeg har skrevet en ovn-version ind i opskriften også, hvis du ikke har en crockpot.

Hvor køber man de seje riveinstrumenter?

Ha, ja, de er seje, ikke? Det er en gave til Søren fra min søster. Hun tipper om, at hun har fundet dem på tyske amazon og det lykkes mig at finde dem. Du kan se dem her: Pulled pork riveinstrument

De er skidegode, – og sjove. Vi kalder dem Wolverine kløer (fra X-men), men du altså nemt bruge to gafler til at rive med også.

Pulled pork
Pulled pork – grundopskrift og variationsmuligheder

Fra pulled pork til Carnitas

Pulled pork synes jeg ikke er så interessant i sig selv, og jeg laver derfor næsten altid min til carnitas. Det smager sygt godt.

Her tager jeg den mængde, jeg skal bruge, spreder det ud på en bageplade med bagepapir og griller det i ovnen, til det får sprøde kanter. Det smager som det lækreste, sprøde tacokød.

Kødet serverer jeg som regel på en bund af spidskål og gulerod, og så topper jeg det med forskellige ting som fx avokado, chili i skiver, frisk koriander etc.

Pulled pork - carnitas
Den dovne frokost – carnitas i spidskålsblad
Pulled pork carnitas
Et bjerg af grøntsager med carnitas på toppen

Tip til food prep

Jeg rubber tit nakkefileten i krydderiblandingen søndag aften og sætter den i crockpotten mandag morgen. Så har vi aftensmad til mandag og resterne opbevarer jeg i køleskab og tager bare en mængde ud efter behov. Fx når jeg skal lave frokost. Så varmer jeg den i ovnen og griller den til carnitas og smider den på en bunke spidskål, som jeg ofte også har været forudseende at snitte rigeligt af i weekenden.

Det er så langt, jeg er kommet med mit food prep game. Det er ikke meget men det fungerer :)

Flere opskrifter med pulled pork?

Prøv også at servere pulled pork i madpandekager med den lækre avokado-aioli på eller prøv at lave de græske gyros. En klat tzatziki på toppen og en tomatsalat på siden, og jeg er nærmest lykkelig.

Skal jeg ikke sende dig en gratis Keto madplan?

Skriv dig op til mit (meget populære) nyhedsbrev, og så sender jeg dig fluks en uges Keto madplan i et lækkert, lille printvenligt hæfte.

Ja tak – send mig madplanen >>

Prøv MadbandittenPLUS gratis

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Pulled pork”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har jo efterhånden en liste over, hvilke køkkenredskaber, jeg ønsker mig til jul. Jeg har brug for mange julemænd ;-) En af ønskerne er en Crockpot. Og så svælger jeg over din anbefaling af Thermomix.

    Det er ikke noget spørgsmål, mere en oplysning/tvivl, jeg er i gang med at undersøge. For det ku’ se ud til, at man – med den nyeste Thermomix – kan bruge den som crockpot (langtidsstegning). (Og før keto købte jeg en yoghurtmaskine til at lave kokosyoghurt, det ser faktisk også ud, som om man kan bruge den som yoghurtmaskine også..). Det kunne jo være fantastisk, om man kunne reducere sin maskinpark til færre “maskiner”.

    (Jeg har så i samme omgang spurgt dem (Thermomix), om den kan lave mel af hårde kerner, såsom kikærter).

    Nu må vi se, hvad de kan fortælle.. :-) go’ lørdag og weekend!

    Svar
  2. Opskriften er rigtig god. Har lavet det et par gange. Dog lidt svært at skille ad med gafler.
    I går fandt jeg et par “bear claws” 🐻 til en 50’er. De kommer i brug næste gang 🥰.

    Svar
  3. Hej Jane
    Hvordan med en steg på 1 kg? Er det samme tid eller kan man arbejde med en kernetemperstur?

    Svar
    • Hej (tante) Jette :)

      Ja jeg ville bare give den samme tid. Den kan næsten ikke få for meget❤️

      Svar
    • Uuuh så nice! Jeg har endnu ikke kastet mig over sous vide men jeg tror, jeg er nødt til at overgive mig snart :)

      Svar
    • Kan man bare lave den i Sous Vide, uden at sætte den under grillen, hvis man nu laver den som food-prep, og har i køleskab til frokost mv…. og så bare griller den portion man vil spise?
      Hvad er Boemsens Pig Powder?

      Svar
  4. Jeg elsker det og laver det ofte i forskellige variationer. Dog kommer jeg den i en stegeso i ovnen, jeg oplever at den bliver mere mør og saftig med låg på 😃 og så er det helt udnødvendigt med simresovs, det kommer af sig selv.

    Men tak for det, her i huset er det 100 % en af favoritterne 😋

    Svar