Pulled pork i airfryer er en virkelig nem måde at få pulled pork i en fart. Og ja, det kan faktisk godt lade sig gøre. Det bliver lækkert, saftigt og fuld af smag.

Udstyr
- 1 airfryer
Ingredienser
- 1 kg nakkefilet
- 1 dl BBQ-sauce
- 2 spsk BBQ krydderi eller anden krydderiblanding
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Vend kødet i BBQ-sauce, krydderier og salt. Lad det evt. marinere nogle timer i køleskabet, hvis du har tid.
- Kom kødet i en ovnfast beholder som passer til din airfryer.
- Steg kødet i 90 minutter ved 160 grader. Vend kødet når halvdelen af tiden er gået.
- Tag kødet ud og riv det fra hinanden fx med to gafler. Det er lidt mere sejt i midten, end hvis det er blevet langttidsstegt i ovnen.
- Vend det med saucen i beholderen og smag det evt. til med lidt mere salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pulled pork i en fart
Jeg laver normalt pulled pork i crockpotten, fordi det er så nemt, og den står der og passer sig selv. Men det kræver jo, at jeg har husket at putte den i😅
Men airfryeren gør, at pulled pork faktisk godt kan laves i hverdagen og i en fart, selv på de dage, hvor du ikke lige har tænkt mange timer forud.
Ærligt, kødet bliver ikke lige så mørt og nemt at trække fra hinanden, som hvis du bruger crockpot, sous vide eller langtidssteger kødet i ovnen. Så du går lidt på kompromis med mørheden – men ikke med smagen.
Og går det helt galt, smager nakkefilet i arifryeren skåret i skiver simpelthen vidunderligt.
Brug din airfryer til Pulled pork
Jeg søgte efter en opskrift på nettet på pulled pork i airfryer og de fleste, jeg fandt var på engelsk, og sagde 90 minutter ved 180 grader (pakket ind i sølvpapir). Jeg synes dog, temperaturen bliver for høj og kødet tørt ved 180 grader, i hvert fald hvis man ikke pakker kødet ind. Og jeg har ikke lyst til at pakke min mad ind i sølvpapir.
Derfor har jeg givet min nakkefilet 90 minutter ved 160 grader. Det afhænger måske lidt af din airfryer. Min fornemmelse er, at det er ret forskelligt fra airfryer til airfryer, både ift. type og producent, hvor lang tid ting skal have. Så det er altid en god idé at tage tiderne som vejledende.
Du kan læse om min airfryer lige her og måske blive klogere på hvilken du skal vælge.
Keto mad i airfryer
Pulled pork er jo en del af min food-prep-rutine og er virkelig tit på bordet herhjemme. Især i Keto-perioder, hvor vi spiser mere enkelt og bare kød-grønt-fedt.
Mangler du inspiration til Keto airfryer opskrifter, kan du finde min e-bog med 30 lækre og nye Keto-opskrifter her.
Vil man kunne bruge svinekæber eller bliver det for tørt 🤔
Det ved jeg faktisk ikke lige. Jeg tror næsten, de er for magre. Jeg elsker virkelig svinekæber men jeg har altid kun behandlet dem nænsomt og langtidsstegt dem i gryde. Orv hvor er det godt altså!!
👍🏽 tak for svar – prøver denne opskrift – lyder så lækkert 😋