Flæskesteg tilberedt i crockpot til en slags ‘pulled flæskesteg’ og med sværene, der er grillet sprøde på udendørsgrillen – okay, det er en lækker måde at spise flæskesteg på. Måske ikke så julevenlig men så resten-af-året-venlig.
Udstyr
- Crockpot 5,7 l eller lign. slow cooker
Ingredienser
- 1200 g flæskesteg fra glad øko-gris
- 1 spsk salt
Sådan gør du
- Gnid flæskestegen godt med salt og læg den i crock potten.
- Sæt den på LOW og lad simre hele dagen. Jeg havde min i i cirka 6 timer, og den havde nok fået lidt i overkanten. Fem timer havde nok været bedre, men tjek evt. temperaturen på den henimod slutningen.
- Søren havde tændt op i grillen og skar sværene af stegen og grillede dem megasprøde ude på terrassen i kulden. Det kunne også have været gjort i ovn, men på denne måde slap vi for røg og os i køkkenet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Al væsken, der havde samlet sig i bunden af crock potten, siede jeg og hældte på glas og satte på køl, så fedtet skilte sig fra væsken. Øko-svinefedt er genialt til at stege i og kødsaften kan give smag til sovs og sammenkogte retter.
Rôtisserie-flæskesteg eller langtidsstegt i Crockpot
Om sommeren har vi lavet flæskesteg rôtisserie-style på grillen, og det er så megalækkert også. Her den sidste dag i februar prøvede vi noget nyt, nemlig at proppe flæsketstegen i Crock Potten og lade den passe sig selv det meste af dagen. Kødet blev så mørt, at det næsten blev “pulled flæskesteg”.
Det var ikke vores mening, at kødet skulle “pulles” (trevles med en gaffel), men det faldt helt fra hinanden, da vi prøvede at skære det i skiver. Og det var bare så mørt og megagodt!
Virkelig lækkert. Jeg lavede min i en römergryde, ca. 7 timer ved 100 g, der var kernetemperaturen 91g, derefter tager jeg låget af og den får grill mens jeg holder øje med den.
Hej Jane.
Den flæskesteg kunne jeg virkelig godt tænke mig.
Kan jeg mon bruge min stegegryde i ovnen? Og i så fald hvordan?
Kh. Mette
Uh godt spørgsmål, det aner jeg ikke. Mon gryde i ovn vil være som en stegeso? I så fald kan det måske godt fungere. Du har ikke en römertopf eller lign, der gemmer sig bagerst i skabene?
Hej med dig kan jeg få sprøde svær på min flæskesteg i min slow cooker vh Kirsten
Hej Kirsten
Nej desværre ikke. Slowcookeren langtidstilbereder kødet men har ikke noget varmeelement til at give sprødhed ovenpå.
Hvad er en crock potten. Syntes ikke jeg kan finde noget på det?
En crock pot er en slow cooker til langtidstilberedning. Den får bl.a. i Elgiganten og koster faktisk ikke alverden. Jeg elsker min og bruger den i hvert fald ugentligt!
Super tak, det vil jeg ud og kigge på :-)
Jeg vil gerne tilslutte mig Janes idé om at slutte stegetiden af på grillen. Vi bruger vores http://www.xl-byg.dk/webshop/maerker/weber/gasgrill/, som vi er vildt glade for! Vi glæder os allerede til påsken (og det forhåbentlig gode vejr) kommer, så vi kan få lavet de gode spyd med kebab og laks fra din nye bog :)
Tak for hurtigt svar
Hej:-)
Måske er det 1.spørgsmål om stegesoen det samme. Men just in case det ikke er: hvordan ville du gribe sagen an, hvis den skal steges i ovnen?
Vh. Pernille
Jeg ville give den lang tid ved ca. 100 grader. Og gerne under låg, hvis muligt :)
Skal bare lige forstå det rigtigt, tager du sværene af før eller efter du putter den i slow cookeren? Kan den godt bare ligge der og hygge, uden vand i bunden?
Sværene var på hele tiden. Vi skar dem fra og grillede dem alene. Stegen i sig selv var for løs i kødet til at ryge på grillen. Jeg havde ingen væske eller noget med i crockpotten :)
Cool, Tak for det hurtige svar.
Smart med at benytte crackpot til det. Jeg har selv gjort samme erfaring med at lave flæskestegen i stegeso eller sågar i trykkogeren. Sidstnævnte er forøvrigt også en smart måde til at korte samlet tilberedningstid på en flæskesteg ned på en times tid når man har virkeligt travlt.
Det kan forøvrigt anbefales at benytte en god fed steg med meget intramuskulært fedt hvis man langtidssteger sin flæskesteg på denne måde :-)
Hej, kære jane!
Apropos din langtidsstegning, vil du så ikke godt forklare lidt om den nyeste (?) trend inden for feltet ? Jeg har set enkelte kokke praktisere det i TV., og det er noget med at lægge kødet i en lufttæt plasticpose og så lade det simre i kogende vand i et døgns tid….
Jeg har selvfølgelig glemt, hvad metoden hedder, men HAR man den fornødne tid, så skulle resultatet blive helt forrygende!
Masser af venlige hilsner :
Warna Wagner
Det ved jeg slet ingenting om. Jeg tænker, det er en trykkoger eller hvad sådan en hedder…
Jeg tænker, der hentydes til sous vide?
Det var det, det hed! ;-)
De mente måske, at de smagte som Franske Kartofler = chips
Ha ha, det tror jeg ikke, de har fantasi til at forestille sig! :)
Hvis nu min krop og jeg kunne blive enige om forholdet til svinekød, så måtte du da gerne invitere på sådan en omgang pulled flæskesteg på terrassen, så medbringer jeg tyk mave eller lille bebs :P
Ha’ en dejlig dag.
KH
– frk. sveske
Ellers laver jeg da bare andelår til dig! Julemad om sommeren holder jo! Og jeg vil glæde mig til at se både mave og bebs :)
det lyder bare helt fantastisk lækkert med den flæskesteg! Jeg har længe leget med tanken om at lave en på den måde, men jeg har ‘kun’ en stegeso. Hvordan ville du gribe den an? :)
På samme måde tror jeg. Lav temperatur, måske 100 grader og så i stegeso i 5-6 timer og så slutte den af på grillen :)