Pulled flæskesteg med sprøde svær


Herhjemme sluttede vi årets sidste vintermåned af med manér! Den andensidste dag i februar fik vi confiterede andelår, som vi sluttede af på grillen, så skindet blev sygt sprødt, og på februars sidste dag fik vi flæskesteg. Jeg er ellers normalt ikke så tosset med at lave flæskesteg. Det sviner i min ovn og giver mig røg i køkkenet og alt det. I hvert fald når jeg følger svigermors hemmelige opskrift, som til gengæld garanterer god mørhed og sprøde svær.

Pulled flæskesteg med sygt sprøde svær! --> madbanditten.dk

Pulled flæskesteg med sprøde svær

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
6 timer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Gnid flæskestegen godt med salt og læg den i crock potten. Sæt den på LOW og lad simre hele dagen. Jeg havde min i i cirka 6 timer, og den havde nok fået lidt i overkanten. Fem timer havde nok været bedre, men tjek evt. temperaturen på den henimod slutningen.
 • Søren havde tændt op i Weberen og skar sværene af stegen og grillede dem megasprøde ude på terrassen i kulden. Det kunne også have været gjort i ovn, men på denne måde slap vi for røg og os i køkkenet.

Noter

Som tilbehør fik vi bagte rosenkål serveret med kryddersmør. Ungerne fik kartofler, som havde ligget under flæskestegen og var blevet tilberedt i det afsmeltede fedt og kødsaft. De smagte “som i Frankrig”, sagde de. Jeg ved ikke helt, hvad de mente med det.
Al væsken, der havde samlet sig i bunden af crock potten, siede jeg og hældte på glas og satte på køl, så fedtet skilte sig fra væsken. Øko-svinefedt er genialt til at stege i og kødsaften kan give smag til sovs og sammenkogte retter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Rôtisserie-flæskesteg eller langtidsstegt i Crockpot

Om sommeren har vi lavet flæskesteg rôtisserie-style på grillen, og det er så megalækkert også. Her den sidste dag i februar prøvede vi noget nyt, nemlig at proppe flæsketstegen i Crock Potten og lade den passe sig selv det meste af dagen. Kødet blev så mørt, at det næsten blev “pulled flæskesteg”.

Det var ikke vores mening, at kødet skulle “pulles” (trevles med en gaffel), men det faldt helt fra hinanden, da vi prøvede at skære det i skiver. Og det var bare så mørt og megagodt!

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Pulled flæskesteg med sprøde svær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Den flæskesteg kunne jeg virkelig godt tænke mig.
  Kan jeg mon bruge min stegegryde i ovnen? Og i så fald hvordan?
  Kh. Mette

  Svar
  • Uh godt spørgsmål, det aner jeg ikke. Mon gryde i ovn vil være som en stegeso? I så fald kan det måske godt fungere. Du har ikke en römertopf eller lign, der gemmer sig bagerst i skabene?

   Svar
  • Hej Kirsten
   Nej desværre ikke. Slowcookeren langtidstilbereder kødet men har ikke noget varmeelement til at give sprødhed ovenpå.

   Svar
 2. Hej:-)
  Måske er det 1.spørgsmål om stegesoen det samme. Men just in case det ikke er: hvordan ville du gribe sagen an, hvis den skal steges i ovnen?
  Vh. Pernille

  Svar
 3. Skal bare lige forstå det rigtigt, tager du sværene af før eller efter du putter den i slow cookeren? Kan den godt bare ligge der og hygge, uden vand i bunden?

  Svar
  • Sværene var på hele tiden. Vi skar dem fra og grillede dem alene. Stegen i sig selv var for løs i kødet til at ryge på grillen. Jeg havde ingen væske eller noget med i crockpotten :)

   Svar
 4. Smart med at benytte crackpot til det. Jeg har selv gjort samme erfaring med at lave flæskestegen i stegeso eller sågar i trykkogeren. Sidstnævnte er forøvrigt også en smart måde til at korte samlet tilberedningstid på en flæskesteg ned på en times tid når man har virkeligt travlt.
  Det kan forøvrigt anbefales at benytte en god fed steg med meget intramuskulært fedt hvis man langtidssteger sin flæskesteg på denne måde :-)

  Svar
 5. Hej, kære jane!
  Apropos din langtidsstegning, vil du så ikke godt forklare lidt om den nyeste (?) trend inden for feltet ? Jeg har set enkelte kokke praktisere det i TV., og det er noget med at lægge kødet i en lufttæt plasticpose og så lade det simre i kogende vand i et døgns tid….
  Jeg har selvfølgelig glemt, hvad metoden hedder, men HAR man den fornødne tid, så skulle resultatet blive helt forrygende!
  Masser af venlige hilsner :
  Warna Wagner

  Svar
 6. Hvis nu min krop og jeg kunne blive enige om forholdet til svinekød, så måtte du da gerne invitere på sådan en omgang pulled flæskesteg på terrassen, så medbringer jeg tyk mave eller lille bebs :P
  Ha’ en dejlig dag.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Ellers laver jeg da bare andelår til dig! Julemad om sommeren holder jo! Og jeg vil glæde mig til at se både mave og bebs :)

   Svar
 7. det lyder bare helt fantastisk lækkert med den flæskesteg! Jeg har længe leget med tanken om at lave en på den måde, men jeg har ‘kun’ en stegeso. Hvordan ville du gribe den an? :)

  Svar
  • På samme måde tror jeg. Lav temperatur, måske 100 grader og så i stegeso i 5-6 timer og så slutte den af på grillen :)

   Svar