Pulled beef


Denne pulled beef har jeg spist rester af hele ugen. Næsten hver weekend laver jeg en eller anden form for pulled kød. Oftest pulled pork men også ind imellem pulled beef og pulled chicken. Jeg har endda lavet pulled flæskesteg og det var da overraskende godt også!

Pulled beef med mocca-choco-krydderi - lækreste opskrift på saftigt og mørt pulled beef

Pulled beef

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
8 timer 30 minutter

Udstyr

Ingredienser

Krydderi-rub

 • 20 g kaffe fintmalet
 • 2 spsk røget paprika
 • 3 tsk stødt spidskommen
 • 2 tsk kakaopulver
 • 2 tsk stødt ingefær
 • 2 tsk friskkværnet peber
 • 0,5-1 tsk cayennepeber kan udelades
 • 1 spsk salt

Simresovs

 • 2,5 dl kaffe
 • 2,5 dl oksebouillon meget gerne den hjemmelavede
 • 50 g løg
 • 120 g figner tørrede (kan erstattes med 2-3 spsk Sukrin, kokosssukker eller lign.)
 • 2 spsk æblecidereddike
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Rør først krydderiblandingen sammen i en skål. Gnid den herefter ind i kødet. Lad kødet hvile en times tid eller lad det overnatte i køleskabet, hvis du er så fremadsynet.
 • Skær løg og figner i grove stykker og blend ingredienserne til simresovsen til en ensartet masse. Hæld ca. halvdelen af simresovsen i bunden af din crockpot/stegeso. Læg de to oksebove ovenpå og hæld resten af sovsen over.
 • Giv den 6-7 timer på LOW. I stegeso i en ovn vil jeg gætte på at den skal have 5-6 timer på 100 grader, men jeg har faktisk ikke prøvet at lave den i ovn.
 • Når den er færdig, fisker du kødet op og river det med en gaffel. Tag nogle gode spiseskefulde af simresovsen og rør ind i kødet, så det bliver endnu mere lækkert og saftigt.
 • Si klumper fra resten af sovsen og server den som den er, eller kog den op i en kasserolle og lad den koge godt ind. Du kan evt. gemme den og indkogningen til en anden dag.
 • For et superlækkert ekstra pift, slutter du din pulled beef af med et drys af din hjemmelavede baconsalt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Pulled okse eller svin?

Jeg synes, at pork er bedst, og det handler nok mest om, at den nakkefilet, jeg bruger, har den bedste fedtmarmorering, men denne pulled beef blev også rigtig udmærket.

Når man laver pulled beef, er det også vigtigt at vælge et stykke kød med et godt fedtindhold. Ellers bliver det simpelthen for tørt og kedeligt. Jeg brugte oksebov, og det er nok mit foretrukne, vil jeg tro.

Og så legede jeg med at lave en krydderi-rub med både kaffe og kakao. Ikke som dominerende smage men som kunne ligge der i baggrunden. Det var ikke så tydeligt i den færdige ret, andet end at den havde en god, krydret og lidt dyb smag.

Jeg laver som sagt en stor portion, så jeg har nem mad til hele ugen, men du kan sagtens halvere portionen her, hvis det er for voldsomt.

Pulled beef med mocca-choco-krydderi - lækreste opskrift på saftigt og mørt pulled beef
Pulled beef med mocca-choco-krydderi - lækreste opskrift på saftigt og mørt pulled beef

Server med dejligt grøntsagstilbehør. Fx en stor grøn salat, lidt avokado i skiver eller lav en lækker blomkålscouscous med masser af urter og lidt syre fra citron.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Pulled beef”

 1. Det ser ud som en lækker måde at bruge oksebov, som ellers kan være lidt kedeligt. Hvad serverer du til? En god, fyldig salat?

  Svar
  • Ja det er det nemlig💚
   Jeg kan godt lide at lave en slags salatbowl med enten blomkålsris eller fintsnittet spidskål i bunden og så måske lidt agurk eller tomat og lidt avokado i tern eller skiver :)

   Svar
 2. Kan se at den Crock-Pot som du linker til er undgået. Ville du eventuelt kunne anbefale denne model “Crockpot Turbo Express Multicooker”

  Svar
  • Hej Margrethe
   Jeg ved desværre ikke hvordan jeg skulle kunne anbefale et produkt, jeg aldrig har prøvet. Jeg vil tro, at enhver form for slow cooker kan bruges. Turbo express lyder som noget lidt nyere. Jeg har ingen anelse om hvordan det fungerer…

   Svar
 3. Hvor stor er din crock pot? Jeg har en fra crockpot på 4,7 liter men er i tvivl om 4 kg oksebov kan være der? Den bliver tæt pakket.

  Svar
  • Jeg mener min er 5.7 l.
   4 kg kød er også meget. Har du doblet opskriften op, fordi du skal lave mad til mange?

   Min passer med at den er godt fyldt med 2 kg. Jeg ville ikke kunne presse det dobbelt i.

   Svar
   • Sikke et hurtigt svar. Mange tak 👍 Jeg forstod opskriften som 2x oksebov a 2 kg. Så jeg har læst forkert. Det skal bare være til en familie på fire, så tænker 2 kg egentlig er fint, så der lækker mad i to dage. Jeg har tænkt mig at tilføje oksefedt til opskriften, så krydser fingre for ekstramørt kød.

    Svar
 4. lyder virkeligt lækkert, men hvor langt tid tror du evt sådan en omgang i en smorker??
  vi er heldig ejer af en amrikansk smoker fra USA.
  om man evt vil kunne lave dette i den???
  ellers mange gode opskrifter, vi er lidt vilde med din hytteost pandekager, mums også med spinat i til bla lakse burger ;-)
  hilsen
  anne-marie

  Svar
 5. Hej Jane – så lækkert! Har du evt et godt bud på en rub til pulled pork i slow cookeren??

  Svar
 6. Hej Jane
  Er godt nok spændt på at prøve denne opskrift ?. Er dog lige nød til at spørge om det er almindeligt kaffe du bruger til krydderi rub eller instant kaffe? Giver det meget kaffesmag?
  Vh
  Begga

  Svar
 7. Hej Jane
  Jeg overvejer kraftigt at købe en Crock pot ? men jeg er i tvivl om hvilken størrelse, vi er kun min mand og jeg og ofte børn og børnebørn ? sommetider laver jeg også varm mad til mine tre Dagplejebørn ?, det siges din skalvære mindst halv fuld ? men syntes ikke rigtig jeg kan finde noget info ? hvad er dine erfaringer ?
  De bedste hilsner Lone.

  Svar
  • Åh jeg kender heller ikke helt markedet, andet end at den, jeg har vist er “den store model”. Min er den originale, altså den, der hedder CrockPot. Jeg er sååå glad for den!

   Svar