Denne pulled beef har jeg spist rester af hele ugen. Næsten hver weekend laver jeg en eller anden form for pulled kød. Oftest pulled pork men også ind imellem pulled beef og pulled chicken. Jeg har endda lavet pulled flæskesteg og det var da overraskende godt også!
Udstyr
- Crockpot 5,7 l eller lign. slow cooker
Ingredienser
Krydderi-rub
- 20 g kaffe fintmalet
- 2 spsk røget paprika
- 3 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk kakaopulver
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk friskkværnet peber
- 0,5-1 tsk cayennepeber kan udelades
- 1 spsk salt
Simresovs
- 2,5 dl kaffe
- 2,5 dl oksebouillon meget gerne den hjemmelavede
- 50 g løg
- 120 g figner tørrede (kan erstattes med 2-3 spsk Sukrin, kokosssukker eller lign.)
- 2 spsk æblecidereddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør først krydderiblandingen sammen i en skål. Gnid den herefter ind i kødet. Lad kødet hvile en times tid eller lad det overnatte i køleskabet, hvis du er så fremadsynet.
- Skær løg og figner i grove stykker og blend ingredienserne til simresovsen til en ensartet masse. Hæld ca. halvdelen af simresovsen i bunden af din crockpot/stegeso. Læg de to oksebove ovenpå og hæld resten af sovsen over.
- Giv den 6-7 timer på LOW. I stegeso i en ovn vil jeg gætte på at den skal have 5-6 timer på 100 grader, men jeg har faktisk ikke prøvet at lave den i ovn.
- Når den er færdig, fisker du kødet op og river det med en gaffel. Tag nogle gode spiseskefulde af simresovsen og rør ind i kødet, så det bliver endnu mere lækkert og saftigt.
- Si klumper fra resten af sovsen og server den som den er, eller kog den op i en kasserolle og lad den koge godt ind. Du kan evt. gemme den og indkogningen til en anden dag.
- For et superlækkert ekstra pift, slutter du din pulled beef af med et drys af din hjemmelavede baconsalt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pulled okse eller svin?
Jeg synes, at pork er bedst, og det handler nok mest om, at den nakkefilet, jeg bruger, har den bedste fedtmarmorering, men denne pulled beef blev også rigtig udmærket.
Når man laver pulled beef, er det også vigtigt at vælge et stykke kød med et godt fedtindhold. Ellers bliver det simpelthen for tørt og kedeligt. Jeg brugte oksebov, og det er nok mit foretrukne, vil jeg tro.
Og så legede jeg med at lave en krydderi-rub med både kaffe og kakao. Ikke som dominerende smage men som kunne ligge der i baggrunden. Det var ikke så tydeligt i den færdige ret, andet end at den havde en god, krydret og lidt dyb smag.
Jeg laver som sagt en stor portion, så jeg har nem mad til hele ugen, men du kan sagtens halvere portionen her, hvis det er for voldsomt.
Server med dejligt grøntsagstilbehør. Fx en stor grøn salat, lidt avokado i skiver eller lav en lækker blomkålscouscous med masser af urter og lidt syre fra citron.
Det ser ud som en lækker måde at bruge oksebov, som ellers kan være lidt kedeligt. Hvad serverer du til? En god, fyldig salat?
Ja det er det nemlig💚
Jeg kan godt lide at lave en slags salatbowl med enten blomkålsris eller fintsnittet spidskål i bunden og så måske lidt agurk eller tomat og lidt avokado i tern eller skiver :)
Kan se at den Crock-Pot som du linker til er undgået. Ville du eventuelt kunne anbefale denne model “Crockpot Turbo Express Multicooker”
Hej Margrethe
Jeg ved desværre ikke hvordan jeg skulle kunne anbefale et produkt, jeg aldrig har prøvet. Jeg vil tro, at enhver form for slow cooker kan bruges. Turbo express lyder som noget lidt nyere. Jeg har ingen anelse om hvordan det fungerer…
Hvor stor er din crock pot? Jeg har en fra crockpot på 4,7 liter men er i tvivl om 4 kg oksebov kan være der? Den bliver tæt pakket.
Jeg mener min er 5.7 l.
4 kg kød er også meget. Har du doblet opskriften op, fordi du skal lave mad til mange?
Min passer med at den er godt fyldt med 2 kg. Jeg ville ikke kunne presse det dobbelt i.
Sikke et hurtigt svar. Mange tak 👍 Jeg forstod opskriften som 2x oksebov a 2 kg. Så jeg har læst forkert. Det skal bare være til en familie på fire, så tænker 2 kg egentlig er fint, så der lækker mad i to dage. Jeg har tænkt mig at tilføje oksefedt til opskriften, så krydser fingre for ekstramørt kød.
Ah god pointe. Det kan jeg godt se er misvisende. Jeg retter det straks :))
lyder virkeligt lækkert, men hvor langt tid tror du evt sådan en omgang i en smorker??
vi er heldig ejer af en amrikansk smoker fra USA.
om man evt vil kunne lave dette i den???
ellers mange gode opskrifter, vi er lidt vilde med din hytteost pandekager, mums også med spinat i til bla lakse burger ;-)
hilsen
anne-marie
Uj det ved jeg slet ikke noget om, men det lyder da højst spændende!
så må vi give det et forsøg
Gud ja! Det er efterår! Frem med crockpotten! ?
Hej Jane – så lækkert! Har du evt et godt bud på en rub til pulled pork i slow cookeren??
Jeg har flere krydderiblandinger her på bloggen, bl.a. denne mexicanske: https://www.madbanditten.dk/hjemmelavet-mexicansk-krydderiblanding/
Selv er jeg ofte for doven til den slags og køber bare en god blanding. Den, det hedder Cajun fra Urtekram, er fx rigtig god, synes jeg??
Hej Jane
Er godt nok spændt på at prøve denne opskrift ?. Er dog lige nød til at spørge om det er almindeligt kaffe du bruger til krydderi rub eller instant kaffe? Giver det meget kaffesmag?
Vh
Begga
Jeg brugte almindelig kaffe. Jeg synes faktisk ikke det smagte igennem overhovedet…
Hej Jane
Jeg overvejer kraftigt at købe en Crock pot ? men jeg er i tvivl om hvilken størrelse, vi er kun min mand og jeg og ofte børn og børnebørn ? sommetider laver jeg også varm mad til mine tre Dagplejebørn ?, det siges din skalvære mindst halv fuld ? men syntes ikke rigtig jeg kan finde noget info ? hvad er dine erfaringer ?
De bedste hilsner Lone.
Åh jeg kender heller ikke helt markedet, andet end at den, jeg har vist er “den store model”. Min er den originale, altså den, der hedder CrockPot. Jeg er sååå glad for den!
tak – jeg må en tur i Irma
Hej hvor køber du (øko) nakkefilet?
De har det hos nemlig (fra Mineslund) men som regel køber jeg frilandsnakkefilet i Irma??