At slippe for at lave aftensmad er den vildeste luksus. Også selvom det skyldes, at jeg selv har gjort alting klar tidligere på dagen. Simreretter og langtidsstegt kød i crock potten er derfor i høj kurs herhjemme.

Ingredienser
- 1,3 kg tykkam eller anden udskæring
- kebab-krydderi (jeg brugte en fra min lokale grønthandler)
Simresovs
- 500 ml tomatpassata / mosede tomater (eller dåsetomater)
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk røget paprika
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 spsk salt
- 0,5 spsk kokossukker
- 2 spsk æblecidereddike
Sådan gør du
- Gnid krydderiblandingen godt ind i kødet. Hvis du er i god tid, kan du lade kødet med rub ligge i køleskabet natten over. Selv gik jeg bare direkte videre.
- Læg kødet i crock potten.
- Bland alle ingredienser til simresovsen sammen og hæld den over kødet også. Fedt den godt rundt om kødet.
- Jeg startede crock potten med 1 time på HIGH og herefter fik den ca. 4 timer på LOW.
- Fisk kødet forsigtigt op. Forsigtigt, fordi det falder nemt fra hinanden.
- Læg det i et fad og riv det med en gaffel.
- Hæld noget af simresovsen med i og bland det godt sammen. Der sidder utroligt meget smag i den sovs. Bruger du ikke hele sovsen, så server den ved siden af sammen med kødet. Det er det på billedet, der ligner et glas syltetøj.
- Server med fed cremefraiche og noget grøntsagstilbehør.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Godt oksekød
Vi køber kød fra Fresh Food People, som sælger naturkød, altså kød fra dyr, der har levet frit på naturarealer. Smagen i kødet er helt anderledes end andet kød, vi har smagt, og vi er uhørt tilfredse med kvaliteten. Der er altså ikke tale om et sponsoreret indlæg her, vil jeg lige understrege. Det er bare en varm anbefaling fra mig til jer.
Nå, men forleden var Søren hoppet på et tilbud fra dem uden helt at have sat sig ind i præcis, hvad der var i den pakke, han havde bestilt. Men det viste sig, at der var alle mulige udskæringer og hele stykker. Bl.a. den tykkam, som jeg endte med at lave til pulled beef shawarma style. Og nøj, det var godt altså!
Server med fed cremefraiche og noget grøntsagstilbehør.
Hvad hvis jeg ikke har en crock pot?
Så laver du den bare i din stegeso, Römertopf, gryde med låg eller hvad du så er i besiddelse af. Giv den en 4-5-6 timer ved lav temperatur, fx 100-120 grader.

Kære Jane.
Jeg nyder dine mange, skønne opskrifter. Det er så fin inspiration, og tankegangen har hjulpet min mand og jeg til meget større velvære.
Kommende weekend skal vi holde fødselsdagsfest, og vil gerne gå all in, på mellemøstlig durum feeling. Pulled ,det ene og det andet kød, grønt, dip og fladbrød.
Spørgsmålet er.. Jeg har kun erfaring med pulled pork i ovn. Jeg ejer desværre ikke stegeso eller lignende. Kan denne opskrift i alm ovn? Bliver det for tørt med oksekød?
Bedste hilsner
Mette
Ej hvor dejligt. Jeg har også kun lavet pulled pork i ovn og generelt synes jeg, at det bliver bedre end oksekød. Sikkert pga. den højere fedtprocent. Men oksekød burde kunne lade sig gøre også. Måske kan du lægge staniol eller lign. henover, så det simulerer et låg og ikke ligger og tørrer ud.
Rigtig god fornøjelse – og fest!
Hej Jane,
Jeg har tyndsteg og højreb fra privat bondemand liggende i fryseren. Hvilken udskæring ville du vælge til denne ret??
Eller har du andre passende opskrifter til de to udskæringer ?? ?
Mange hilsner Anne
Hej Jane,
Hvilken flødehavarti bruger du? Jeg har tidligere brugt Urtekrams, men den er vist udgået (har i hvert fald ikke kunnet opdrive den). Tak :)!
Hej :-)
Der er stadig øko flødehavarti i Rema 1000 i Århus-området.
Vh. Anne
Ja det er så irriterende at urtekrams flødehavarti ingen steder er. Jeg køber også den økologiske fra Rema men den er ærligt talt ikke lige så lækker :-/
Prøver at se om det er muligt på en Cobb grill med wok og låg ! Og påfyldning af grillkul