Pulled beef shawarma-style!


At slippe for at lave aftensmad er den vildeste luksus. Også selvom det skyldes, at jeg selv har gjort alting klar tidligere på dagen. Simreretter og langtidsstegt kød i crock potten er derfor i høj kurs herhjemme.

Pulled beef shawarma style --> Madbanditten.dk

Pulled beef – shawarma-style!

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
5 timer

Ingredienser

 • 1,3 kg tykkam eller anden udskæring
 • kebab-krydderi (jeg brugte en fra min lokale grønthandler)

Simresovs

 • 500 ml tomatpassata / mosede tomater (eller dåsetomater)
 • 1 spsk stødt spidskommen
 • 1 spsk røget paprika
 • 1 tsk tørret rosmarin
 • 1 spsk salt
 • 0,5 spsk kokossukker
 • 2 spsk æblecidereddike

Sådan gør du

 • Gnid krydderiblandingen godt ind i kødet. Hvis du er i god tid, kan du lade kødet med rub ligge i køleskabet natten over. Selv gik jeg bare direkte videre.
 • Læg kødet i crock potten.
 • Bland alle ingredienser til simresovsen sammen og hæld den over kødet også. Fedt den godt rundt om kødet.
 • Jeg startede crock potten med 1 time på HIGH og herefter fik den ca. 4 timer på LOW.
 • Fisk kødet forsigtigt op. Forsigtigt, fordi det falder nemt fra hinanden.
 • Læg det i et fad og riv det med en gaffel.
 • Hæld noget af simresovsen med i og bland det godt sammen. Der sidder utroligt meget smag i den sovs. Bruger du ikke hele sovsen, så server den ved siden af sammen med kødet. Det er det på billedet, der ligner et glas syltetøj.
 • Server med fed cremefraiche og noget grøntsagstilbehør.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vi køber kød fra Fresh Food People, som sælger naturkød, altså kød fra dyr, der har levet frit på naturarealer. Smagen i kødet er helt anderledes end andet kød, vi har smagt, og vi er uhørt tilfredse med kvaliteten. Der er altså ikke tale om et sponsoreret indlæg her, vil jeg lige understrege. Det er bare en varm anbefaling fra mig til jer.

Nå, men forleden var Søren hoppet på et tilbud fra dem uden helt at have sat sig ind i præcis, hvad der var i den pakke, han havde bestilt. Men det viste sig, at der var alle mulige udskæringer og hele stykker. Bl.a. den tykkam, som jeg endte med at lave til pulled beef shawarma style. Og nøj, det var godt altså!

Server med fed cremefraiche og noget grøntsagstilbehør.

JAMEN JEG HAR IKKE NOGEN CROCK POT!

Så laver du den bare i din stegeso, Römertopf eller hvad du så er i besiddelse af. Giv den en 4-5-6 timer ved lav temperatur, fx 100-120 grader.

pulled beef shawarma

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Pulled beef shawarma-style!”

 1. Kære Jane.
  Jeg nyder dine mange, skønne opskrifter. Det er så fin inspiration, og tankegangen har hjulpet min mand og jeg til meget større velvære.

  Kommende weekend skal vi holde fødselsdagsfest, og vil gerne gå all in, på mellemøstlig durum feeling. Pulled ,det ene og det andet kød, grønt, dip og fladbrød.

  Spørgsmålet er.. Jeg har kun erfaring med pulled pork i ovn. Jeg ejer desværre ikke stegeso eller lignende. Kan denne opskrift i alm ovn? Bliver det for tørt med oksekød?

  Bedste hilsner
  Mette

  Svar
  • Ej hvor dejligt. Jeg har også kun lavet pulled pork i ovn og generelt synes jeg, at det bliver bedre end oksekød. Sikkert pga. den højere fedtprocent. Men oksekød burde kunne lade sig gøre også. Måske kan du lægge staniol eller lign. henover, så det simulerer et låg og ikke ligger og tørrer ud.

   Rigtig god fornøjelse – og fest!

   Svar
 2. Hej Jane,

  Jeg har tyndsteg og højreb fra privat bondemand liggende i fryseren. Hvilken udskæring ville du vælge til denne ret??
  Eller har du andre passende opskrifter til de to udskæringer ?? ?

  Mange hilsner Anne

  Svar
 3. Hej Jane,

  Hvilken flødehavarti bruger du? Jeg har tidligere brugt Urtekrams, men den er vist udgået (har i hvert fald ikke kunnet opdrive den). Tak :)!

  Svar
  • Ja det er så irriterende at urtekrams flødehavarti ingen steder er. Jeg køber også den økologiske fra Rema men den er ærligt talt ikke lige så lækker :-/

   Svar