Nu kan det godt være, at du tænker, at pulled beef ikke lige er i den rette juleånd, men det kan jeg så passende prøve at lave om på. I weekenden havde jeg nemlig hele arsenalet af julekrydderier fremme, da jeg skulle lave en rub til den pulled beef, jeg ville servere for mine gæster i lørdags. Og det blev altså virkelig, virkelig godt, så læs videre med åbent sind.
Idéen med overhovedet at putte julekrydderier i min rub, fik jeg fra min dygtige madblogger-kollega, Kim, og jeg lånte lidt fra hans jule-rub HER.

Pulled Beef i julestemning
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 12-1500 g oksetykkam
Rub
- 1 spsk sød paprika
- 1 spsk tørret oregano
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 2 tsk hvid peber
- 2 tsk allehånde
- 1 tsk stødte nelliker
- 1 tsk kanel
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk røget paprika
- 1 spsk kokossukker reklamelink
- 1 spsk salt
Sådan gør du
Dagen før
- Det hele starter aftenen før. Fjern det værste fedt og sener fra oksetykkammen med en skarp kniv.
- Rør herefter krydderierne til rubben sammen og gnub dem godt ind i kødet.
- Rul stegen i husholdningsfilm eller put dem i en stor brødform og rul den med film og sæt den i køleskabet natten over.
Tilberedning
- Næste formiddag finder du crockpotten frem (eller hvad du nu bruger til langtidstegning), rører simresovsen sammen og fordelen den rundt om kødet. Min fik ca. 6 timer i crock potten på LOW, hvilket vist nok svarer til et sted mellem 75-100 grader.
- Når stegetiden er ovre, fisker du stegen op og lader den afkøle lidt.
- Riv den nu med en gaffel og bland den godt med simresovsen. Server med en lille dusk persille på toppen.
- Sammen med kødet fik vi en cremefraichedressing rørt med hvidløg, persille og salt og peber, og så fik vi tre forskellige slags grøntsagstilbehør til, men dem kan vi tage en anden dag.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PERSONER
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Fit efter 40 starter på mandag
8 ugers online kursus med gennemprøvede strategier til at få dit bedste helbred i anden halvdel af livet.
Her er de 8 moduler, vi skal igennem startende fra mandag d. 5. maj:
👉 Maden
👉 Vægten
👉 Søvnen
👉 Træningen
👉 Mindsettet
👉 Specifikke strategier til særlige situationer
👉 Faste
👉 Metabolisk sundhed
Lyder det spændende? Så læs meget mere om kurset her:
Fit efter 40
Vi lukker for tilmelding søndag aften⏰
Lyder lækkert, kunne godt tænke mig det grøntsagstilbehør du nævner til sidst i din opskrift, du nævnte 3 ting. Tak for super skønne opskrifter Vh Yvonne
Jeg kan desværre ikke længere huske, hvad vi fik den dag, men du kan finde alle mine forslag til tilbehør her: TILBEHØR
Hvad spiser I egentlig juleaften? Og hvad med jeres gæster? :)
Vi spiser da julemad!! And, flæskesteg, sovs og den slags. Som tilbehør får vi bagte rodfrugter, kartofler, hjemmelavede rødkålssalater og en frisk kålsalat. Det afhænger lidt af om vi er ude eller hjemme jo. Til dessert får vi risalamande og dem, der ikke kan lide det, får hjemmelavet is. Julemad er nemt, synes jeg.
Kære Jane.
Nu skriver jeg til dig igen (kopieret fra besked på FB), denne gang for at høre, om vi må interviewe dig (ca 10 min) i forbindelse med vores kandidat projekt om sukkerpolitik og forældretyper; gerne allerede fredag i denne uge? Det kan både være in person (vi kommer til dig) eller via Skype. I fald du har tid, vil det være muligt at lave interviewet på engelsk? Ellers gør vi det gerne på dansk også.
De bedste hilsner
Cathrine Hyldig, Lise Møller, Tanja Andersen, Mengyu Chen og Büsra Gül.
Nej, nu må det snart stoppe med alt det rykkede kød. Jeg bliver helt træt.
Har I prøvet at spise det INDEN det bliver flået fra hinanden….Det smager max godt!
Tak for en super spændende opskrift. Det lyder rigtig lækkert med julekrydderierne – nærmest lidt afrikansk og skal helt sikkert afprøves.
Bedste hilsner Kathe