Pulled and er en opskrift, der har været et par år undervejs. Det er nemlig ikke første gang jeg laver det, men måske anden eller tredje gang. Jeg har simpelthen bare ikke fået opskriften skrevet og fået taget et billede. Men her kommer den endelig …
Pulled duck
Pulled duck kan sagtens konkurrere med pulled pork, som jeg dog ellers er stor fan af, som en del af min prepping, og særligt lavet som carnitas.
Opskriften på pulled and kræver næsten lige så meget tid som pulled pork, og resultatet er også virkelig mørt og lækkert and. Jeg plejer at bruge min crock pot til formålet, men denne gang har jeg taget en stegeso i brug – også fordi det er min opfattelse, at flere ligger inde med sådan en?
Udstyr
- evt. stegeso/gryde med låg eller et ovnfast fad (med staniol som låg)
Ingredienser
- 1 hel and ca. 2 kg.
- 1 æble
- 1 rødløg
- 2-3 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
BBQ rub
- 4 spsk Sukrin Gold
- 1 spsk sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk groft salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk Caynnepeber
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk stødt spidskommen
Sådan gør du
- Tag anden ud af køleskabet.
- Bland grøntsagsbouillon med tomatpure. Skær æble og løg i både.
BBQ rub
- Bland de tørre krydderier med Sukrin Gold og gnid anden godt ind i krydderiblandingen.
Anden
- Tænd ovnen på 120 grader.
- Hvis anden ikke kan være i stegesoen/fadet, skal den parteres inden. Jeg skar vingerne og gumpen af min, inden jeg lagde den i.
- Du kan bruge både et ovnfast fad med staniol over, en stor gryde med låg eller en stegeso. Er stegesoen af uglaseret ler (fx en römertopf) skal den være udblødt i vand i 10-15 minutter for at undgå, at den flækker.
- Kom and, løg og æbler i fadet/stegeso og hæld bouillon ved.
- Steg anden i 6 timer (gerne længere), til kernetemperaturen er minimum 75 grader og kødet mørt. Vend anden flere gange undervejs eller hæld lidt af væsken i buden over, hvis den ikke kan vendes.
- Tag anden ud af ovnen, pil skindet af kødet og træk kødet fra hinanden med to gafler – jeg bruger faktisk hænderne, det synes jeg er nemmest.
Andesovs
- Si væden fra fadet (fonden) over i en skål og lad den køle af, skum det værste fedt fra (og gem det!).
- Kom resten af fonden i en lille gryde, sæt det i kog og reducer det til ca. halvdelen. Smag det til med salt og evt. flere krydderier, særligt hvis du gerne vil have den mere stærk.
Servering
- Kom andefonden over kødet og vend det sammen inden det serveres.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør til pulled and
Ift. tilbehør til pulled duck vil jeg gå med nogenlunde det samme som til svinekødet f.eks. helt klassisk Coleslaw. Du kan naturligvis også lave det som carnitas og servere det i salatblade, som små grønne tacos.
Du kan også udnytte, at du nu har den lækreste andefedt i overskud og lave butternut i andefedt – som er en af mine favoritopskrifter lige for tiden.
Pulled and burger
Ligesom du også kan lave pulled pork burger kan du også lave en burger med pulled duck. Vælg nogle gode Low Carb-boller at bruge, det kunne fx være fiberbollerne eller måske disse burgerboller og så fylder du ellers bollen med snittet spidskål, pulled and og måske en lækker dressing. Det er altså en rimelig lækker og solid burger der!!
Hej Jane. Jeg vil lave anden i min crockpot. Hvad indstilles crockpotten til?
Kh. Mette
Jeg ville sætte den på LOW – som med de confiterede andelår her.
Kære Jane, hvor ser det lækkert ud – rester af and kan også bruges mellem jul og nytår til kreative salater og andre mumsige retter 🎄🥂💥 glædelig jul og godt nytår til dig og familien – jeg lever lykkeligt på 9. år med stort vægttab, farvel-eksem og nem overgangsalder – tusind tak for al hjælp igennem årene – knus Pia
Hej Pia
Simpelthen så hyggeligt at høre fra dig hvert år. Hvor er det bare fedt at høre at det hele rigtigt arter sig for dig.
Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig også❤️