Proteinrige brunchpandekager uden mel


Proteinrige pandekager på morgenbordet – et dejligt mættende morgenmåltid. Svenskerne kalder disse for Kesoplätter. Keso er hytteost, og det har ikke tidligere været specielt velkomment i mit køkken, og derfor har jeg aldrig ulejliget mig til at finde ud af, hvad de egentlig mente med kesoplätter.

Proteinrige pandekager med hytteost - LCHF

Proteinrige brunchpandekager uden mel (kesoplätter)

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
10 stk
|
10 minutter

Ingredienser

Pandekager

Sådan gør du

  • Bland æg og hytteost og giv det en tur i blenderen eller med stavblenderen, så de væmmelige klumper forsvinder. Tilføj resten af ingredienserne og giv det lige et hurtigt blend mere.
  • Steg på panden i kokosolie.
  • Da meningen jo er, at de skal være lidt tykke i det, skal man vente, til de har sat sig godt, før man vender dem. Det er ikke helt let, men jeg plejer at være pandekagespasser, og her gik det ok. Det hjælper, hvis man har en god slip-let pande, tænker jeg.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Proteinrige brunchpandekager – mine favorit Low Carb pandekager

Det kan jeg så fortælle nu: Det er nogle afsindigt geniale, proteinrige pandekager lavet af hytteost og æg, og jeg er næsten helt ærgerlig over at have ignoneret deres eksistens i al den tid, jeg var på jagt efter nogle gode, glutenfrie, LCHF brunchpandekager.

De kan varieres i det uendelige, ligesom de gode pandekager uden mel, og de kan bruges til morgenmad, brunch, mellemmåltid eller til en lækker dessert, f.eks. serveret med en frisk hindbærcreme. Og de smager fremragende godt.

Der findes et utal af varianter af disse lækre kesoplätter. Her kommer min version:

Hindbærcreme er superlækkert til

Hindbærcremen er bare optøede hindbær, der er blendet ind i noget flødeskum med vaniljepulver og en smule sukrinmelis (reklamelink). Ungerne, well pigebarnet, synes, det var et hit at få serveret en pandekageburger. Drengen udbrød: jeg kan ikke lide mors pandekager, og jeg kan ikke lide hindbær! Han er altså bare ikke dessertmenneske.

Men tak Sverige, for denne lækre opskrift. I love it!

Har du lyst til små, tykke amerikanske pandekager, så tjek disse ud: Amerikanske brunchpandekager.

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

90 kommentarer til “Proteinrige brunchpandekager uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Smager fantastisk!! Har endnu kun lavet dem 2 gange og som et forsøg bagte jeg dem i ovnen anden gang. Det var absolut ingen succes, for pandekagerne blev ret seje og var slet ikke lækre. Men bagt på panden som foreskrev er disse pandekager farligt vanedannende :-)

    Svar
  2. Wauw, de blev helt perfekte!! Jeg savner sådan pandekager og de her smager jo rent faktisk af pandekager! Eneste problem var at dejen blev meget tyk ved de sidste pandekager pga husk’en..

    Svar
  3. Nøøj de smager godt! Jeg rører bare det hele sammen med en gaffel, det smager altså lige så godt med klumper :-) og hvis man tilsætter en skefuld mandelmel er de lidt nemmere at vende.

    Svar
  4. Hej Jane,
    Fint website, mange lækre opskrifter, som jeg plukker af ind i mellem.
    Jeg har her til morgen bagt dine “Kesoplatter”, dog glemte jeg at tilsætte HUSK fibre. De var lidt “tricky” at bage uden at de faldt fra hinanden, men det var muligt, med tålmodighed.
    De smagte dejligt med frisk frugt til. PS brugte 1,5% hytteret da det var det jeg havde i huset, og dig gik også godt.
    Hilsen Mette

    Svar
  5. Hej jane! Jeg vil bare gerne rose dine opskrifter :) lavede de her pandekager i morges og hold da op hvor var de lækre! Og meget mættende.. jeg er lige startet på lchf for to dage siden og kan mærke at mætheden vare mrget længere. Skal dog stadig vænne mig til at spise fedt. Er der noget jeg skal være særligt opmærksom på hvis jeg i første omgang gerne vil tabe mig med lchf? Altså er der noget det bør indtages i mindre mængder? Andet end stivelse og sukker.. vh ditte

    Svar
  6. Hej Jane.
    Kan man skifte Sukrin Gold ud med Kokossukker? Det har jeg nemlig hjemme :)
    Tusind tak for en skøn og inspirerende blog!
    //Rikke

    Svar
  7. jeg elsker risklatkager, men risengrød er jo lagt på hylden, men når jeg laver de her pandekager med vanille og citronskal uden at blende hytteosten for man næsten samme konsistent og smag som risklatkager ;)

    Svar
  8. damm det med fiberhusk opdagede jeg forsent, første batch var det rene gele fortyndet med fløde og vand ;-) men fik nu nærlæst og er i gang med batch 2 her er der 200 gr hytteost og 50 gr philadelhia ost, og en meget bedre konsistens, skal bruge dem til morgenmad i morgen

    Svar
  9. Hej Jane,
    Det ser lækkert ud, jeg har min egen version af disse pandekager med bananer og en smule fuldkornsmajs mel. Hvad er din holdning til den slags mel? Der er jo ingen gluten i, men ved du om den laver ravage i blodsukkeret?

    Svar
  10. Så fik jeg langt om længe også afprøvet disse lækre pandekager. De er da herlige. Jeg erstattede kardemomme med vaniljepulver og serverede dem med lidt blåbær og flødeskum. Mums, de var gode. Jeg har tænkt mig at lægge min version op på min egen blog og linke til opskriften. Håber, det er OK?
    Kh Kathe

    Svar
  11. Ihhhh hvor følte jeg mig inspireret i morges af denne opskrift! Laved min egen version med bananpandekager og hindbær mouse…MUMS siger jeg bare :)

    Svar
  12. Hej Jane. Tak for en dejlig blog hvor du deler alle de gode opskrifter med os andre. Jeg har i dag prøvet pandekagerne og nøji hvor smagte de godt. Jeg kan se at der er lidt skriverier onkring Husk.Jeg bruger bagehusk og jeg lavede halv portion og brugte en tsk bagehusk. Min konklusion er at hvis man skifter den ud passer det i strørrelsen tsk/spsk. Jeg kom i øvrigt vanillepulver i og det gav en fremragende smag. Tak fordi du deler.

    Svar
    • Det er også min erfaring, at du kan halvere mængden af husk, hvis du bruger fiberhusk. Tak fordi du lige bekræftede det :-)

      Svar
  13. Åhh GUD, hvor er de gode!! Har længe danset rundt om opskriften, har tidligere haft en ulækker, meget smeltet og våd oplevelse med en light hytteost og røræg, men det her fungerer jo bare! Og smager himmelsk – hvor kommer den smag fra, det er jo bare æg og hytteost?!
    Og oven i hatten var jeg propmæt efter at have spist 4, på trods af en morgensult, der snildt ville kunne have sat 10-15 almindelige pandekager til livs (anonymiteten på nettet er nu mageløs i disse tilfælde ;)) Tak for opskriften!

    Svar