Dette er et indspark på linje med indlægget om at spise kold kødsovs i lufthavnen på vej til Spanien. Om du opfatter det som provokerende eller inspirerende afhænger nok lidt af øjnene, der ser, men jeg forventer en 50/50-fordeling på den😅
Fordi så mange misforstod mit kødsovs-indlæg og troede, det handlede om, hvorvidt man kan spise kødsovs til morgenmad, må jeg hellere præcisere min pointe her:
Min pointe her er ikke, at du skal spise noget bestemt, eller om du kan spise noget bestemt på bestemte tidspunkter af dagen. Min pointe er, at der altid er muligheder, og at dit valg altid er frit.
Det er spøjst, som nogle ting provokerer, ikke? Også hos mig. En ting, som virkelig trigger mig, er, når jeg føler mig draget ind i en fortælling, jeg opfatter som usand.
Jeg kan ikke spise Keto, for jeg møder alt for tidligt om morgenen er et eksempel på dette. Det er som at trykke på en knap i mig😅
Havde udsagnet derimod været: Jeg vil ikke spise Keto, for jeg vil ikke koge æg aftenen før (eller spise kold kødsovs af bøtten), men vil hellere bare spise en sandwich eller noget yoghurt på vejen, havde det mødt 100% respekt og forståelse herfra. Det har jeg intet som helst problem med. Men jeg vil bare ikke drages ind i historien om, at det var, fordi det andet ikke var muligt.
Måske er dette ligemeget, men det er bare for at forklare, hvorfor jeg vælger at bringe noget så ordinært som tre kogte æg og en pakke skinke i en madpakke. For at vise at der altid er en mulighed.
Proteinrig morgenmad på farten
Min go-to morgenmad de sidste par år har været tre kogte æg og en pakke skinke. Hvis bølgerne går højt et par tomater til også.
Det er proteinrigt og det mætter godt og længe. Faktisk oplever jeg, at det er min morgenmad, der dikterer, hvor nemt et offer jeg er for snacktrangen om eftermiddagen. Har jeg spist proteinrig morgenmad, er min impulskontrol så meget bedre.
At ikke snacke om eftermiddagen er vigtigt for mig (især i perioder, hvor jeg gerne vil ned i fedtprocent), så derfor sætter jeg ind med min forsikring i form af den proteinrige morgenmad.
Udstyr
- Bøtter til madopbevaring eller madkasser, takeout-bokse eller hvad du nu har
Ingredienser
- 3 æg str. L
- 100 g skinke
- 5 cherrytomater
- salt
Sådan gør du
- Kog æggene i en kasserolle. Skal jeg spise dem hjemme, foretrækker jeg blødkogt (5 min) men skal de spises på farten, er der mindst gnat med de hårdkogte (9 min).
- Pil æg og put dem i madpakke sammen med skinke og tomat. Put madpakke i køleskab.
- Medbring salt – både for smag, mæthed og energi.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Morgenmad i lufthavnen
Billedet her tog jeg i lufthavnen, da vi var i Spanien for noget tid siden. Vi skulle med det tidlige fly til Malaga og skulle afsted hjemmefra ved 4-tiden. Jeg synes, det er lige vel tidligt at spise, så aftenen forinden havde jeg lavet en morgenmads-madpakke til Søren og mig selv. Og den spiste vi så på en bænk i lufthavnen.
De to-delte bøtter var i øvrigt disse her, men jeg har tidligere også bare brugt takeout-bøtter, som jeg har vasket af og genbrugt.
Måske ikke så sexet, men det fik mig til Malaga, det fik mig igennem supermarkedet, hvor vi skulle handle uden at falde i kulhydratfælden og det fik mig op på bjerget til Finca Ladera, hvor klokken så var blevet 14.00 og vi godt nok også var sultne. Men her kunne vi så spiste en hurtig omgang skinke-ost-pølse-avokado-frokost på terrassen og så var vi videre med dagens projekter.
Det er jo genialt, så nemt det er! Og helt enig i den med snackfælden om eftermiddagen, hvorfor jeg også er begyndt at spise lidt morgenmad igen :) Det her tager prisen som verdens nemmeste hack!
Hej Jane
Jeg giver din morgenmadsinspiration 5 stjerner, fordi jeg på forhånd ved, at jeg vil sætte pris på at spise æg og skinke.
Selvom jeg på ingen måde spiser ‘ren keto’, vil det vel til enhver tid være et fornuftigt valg, hvis jeg vil opnå følelsen af mæthed, der holder længe?
Har bare brug for at spørge, fordi jeg tilhører den aldersgruppe, hvor æg tilbage i tiden var et skidt valg, når det det er i store/daglige mængder.
Længe har jeg spist skyr til morgenmad – love it, men bliver desværre hurtigt sulten selvom jeg spiser 250 gram, og jeg er nået frem til, at skyr for mig ikke er det rette måltid-ish men mere er en snack. Bliver simpelthen ikke mæt.
Jeg har haft perioder, hvor jeg hurtigt bliver sulten og falder i fælden med meget brød, slik, kage og også en sjælden gang chips. Det er en aftenting primært – som om jeg lige skal indhente den sult, jeg har følt i løbet af dagen.
De dage, hvor jeg har spist måltider, der er sammensat mere proteinrigt, klarer jeg oftere frisag og falder ikke tilsvarende i; mærker ikke et fysisk behov for aften-/natmad.
Gennem længere tid har jeg været i gang med at komponere en dag, hvor jeg dækker mit behov anderledes, så jeg ikke vælger de hurtige indtag, som sætter sig på maven.
Det er ikke så nemt, som jeg kunne håbe – mange input og synsninger rundt omkring generelt, så jeg er stadig i gang med at finde det der kan virke for mig.
Jeg er ikke i tvivl om, at morgenmaden er ligeså vigtig som de øvrige måltider, så tak for at gøre det let for mig at vælge noget jeg kan lide og samtidig vide det er et fornuftigt valg.
Mh Henriette
Hej Henriette
Helt enig, proteinrig morgenmad vil være godt for appetitreguleringen, uanset dine øvrige kostvalg. Det er ret veldokumenteret. Også vi behøver ikke være i en Keto-kontekst for at det gælder.
Og jeg deler fuldstændig din oplevelse med skyr. For mig/min hjerne er det dessert og det betyder, at jeg stort set ingen mæthed opnår ved det. Jeg bliver både hurtigt sulten igen og er mere sulten resten af dagen. Så det fortæller jo også noget om at det ikke kun er proteinindtaget, der spiller en rolle for appetitreguleringen. Starter jeg med æg/kød er min impulskontrol om eftermiddagen (mit svære tidspunkt) så meget bedre :)
Tak for hurtigt svar.
Hej Jane
Hvilken skinke bruger du selv, når du får det?
Kh. Mette
Hej Mette
Jeg kan bedst lide italiensk skinke (prosciutto cotto). Jeg køber som regel denne her eller en lignende: https://www.nemlig.com/kogt-italiensk-skinke-5061312
Hej Jane, tak for god inspiration som altid:)
Dejligt du også deler “opskrifter” som denne, der for mig giver et fint blik på, for let det kan være:-)
Et spørgsmål til dine tanker om pålægget; jeg læser on-and-off om at forbearbejdet kød er skidt med skidt på, og ved ikke helt hvad, der er op og ned. (Har colitis og spiser generelt meget kylling, inkl kylling pålæg).
Må jeg høre dig, om du har gjort dig nogle tanker i forhold til debatten om det forbearbejdede kød?:-)
Hej Helene
Jeg er generelt ligeglad med små detaljer som ‘forarbejdet kød’. Jeg synes, der er større og langt væsentligere slag at vinde, må jeg indrømme.
Tak for svar, det har du nok ret i. Jeg vil lægge bekymringerne til side;-)
Hvor er det bare et fint indspark. Selv er jeg rigtig dårlig til at spise morgenmad, men spiser jeg ikke noget før frokost, så falder jeg helt sikkert for fristelserne senere på dagen. Her står min morgemad på farten af Babybel ost, snack salami, agurkeskiver, et par valnødder og en kop kaffe. Men den her ide skal da med i rutinen.
Hvor har du i øvrigt den fine lille saltbøtte fra?
Saltbøtten er fra Redmond Sea Salt. Købte en pakke med dem i USA for mange år siden og jeg har haft en i alle mine tasker siden😅
Jeg er ikke i tvivl om, at det er genial morgenmad, men jeg synes det bliver en lidt for dyr løsning i længden med skinken. Her står den som regel på omelet med kylling og ost, som jeg laver om aftenen og tager med og spiser på job, mens jeg får styr på mails mv. Det holder mig fint kørende til frokost, og jeg har aldrig sukkertrang senere på dagen.
Jeg har gjort det i 14 dage, dog med lidt agurk og rød peber sammen med, helt fantastisk, og mættende.
Skøn morgenmad lige til at tage med i bilen og så nyde den stille og roligt når jeg triller på job 😍 det virker 💪
Har du andre morgenmadsideer på farten, når man er kørt træt i kogt kolde æg ?
Hvad kunne du selv forestille dig at spise, som ikke er æg? Hvad ville fungere for dig i den situation? Kød, kylling, laks, tun?
Jeg kører aldrig træt i æg. Nogensinde.
Se også: https://www.madbanditten.dk/keto-uden-aeg/
Det ser godt og let ud. Hvad er det for noget skinke. Er det økologisk?
Det er italiensk skinke og ja det fås også økologisk
Tak. Skøn morgenmad. Jeg spiser også 3 æg hver morgen også når det er det tidlige fly. Synes ellers du plejer at skrive at du helst ikke spiser æg om morgenen pga maven og jeg har misundt dig fordi jeg så sjældent har disse aftensmad rester så jeg er ideforladt, hvis ikke jeg laver æg/skinke/spinat/ost hver morgen. Levet af det siden jeg begyndte at følge Madbanditten for vel 3-4 år efterhånden og Kan slet ikke leve uden.👌👌Mange tak for alt dette Keto. Holder min vægt nede plus/minus 1 kg. Stor fan😊😊 Anja Staal
Hej Anja
Ja, det er sandt. Jeg havde en 3-4 år, hvor jeg ikke spiste æg om morgenen. For et års tid siden reintroducerede jeg æggene og har siden ikke haft problemer.
Jeg har skrevet om det her: Keto uden æg ❤️