Trænger du til at få fyldt lidt op på grønt-kontoen efter flere dage med påskemad, kan du jo overveje at starte dagen med denne friske og lette men stadig ret proteinrige og mættende grønne smoothieskål.
Proteinrig grøn smoothie-bowl med edamamebønner
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g broccoli fra frost
- 50 g frisk spinat fx babyspinat frost
- 50 g edamamebønner forkogt og uden skræl – frost
- 30 g banan gerne frosne*
- skal af 1 øko-appelsin
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 dl kokosmælk
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 1 scoop proteinpulver fra Vital Whey neutral smag
Topping fx
- granatæblekerner
- blåbær
- kakaonibs
- lakridsgranulat
- hjemmelavet nøddemysli
Sådan gør du
- Overhæld evt. lige de frosne sager med varmt vand, så de tør en anelse op. Det kan være hård kost for selv den bedste blender at skulle igennem det.
- Hæld alle delene i din blender og blend til du har en fast og cremet greeenie. Jeg har jo en Vitamix (se: UDSTYR), og den har sådan en blender-stang, som jeg bruger til at røre i massen, imens den blender.
- Hæld den færdige, tykke grønne smoothie i en skål, drys med dine favorit-toppings og spis med ske, som var det en skål yoghurt.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg har tilsat en håndfuld edamamebønner i denne. Udover at det faktisk giver en overraskende lækker konsistens, bidrager de også med fylde og protein for god mæthed. Se flere grønne juice, smoothies og smoothie-skåle her: SMOOTHIES
Påskeferie i Madrid
Selv sidder jeg jo i Madrid og har snart tapas stikkende ud af ørerne. Vi har sådan nydt vores dage hernede. Her har været lunt, og vi har kunne gå i sandaler og uden jakke de fleste dage. Vi har travet og travet og travet. Mellem 15-18 km pr. dage, siger min FitBit. Ikke underligt, at jeg er lidt træt i fødder og ben.
Nå, men inden mine ømme fødder rammer de spanske gader igen, ville jeg lige tippe om denne dejlige grønne servering, som jeg glæder mig til at komme hjem og lave igen. Ungerne – især Vega – elsker den og det er en nem måde at få hældt lidt ekstra grønt i ungerne (og sig selv) fra morgenstunden.
Fortsat god påske!
PS: Der er nu under en måned til MADGLAD udkommer! Og derved endnu kortere tid, til jeg for første gang får den trykte bog i hånden. Spørg lige om jeg glæder mig.
Hej! Tak for gode opskrifter. Der står at der skal
1 frisk basilikum i, altså som en hel plante? Eller?
Åh, det er en håndfuld. Vi har lavet en opdatering på et tidspunkt, som fjernede alle ‘håndfulde’ som mængdeangivelse🙈
Hej Jane,
Nu ved jeg ikke om det er et dumt spørgsmål men.. Kan man virkelig blende/spise appelsinskræl? :-D
Ingen dumme spørgsmål :)
Og ja, det kan du godt. Du river det yderste af skallen på en øko-appelsin på rivejernet og putter med i. I skallen sidder de æteriske olier, og det er derfra du får den fineste, søde appelsinsmag. Men husk ikke at få det hvide med. Det er bittert.
Bliver den for sur hvis man erstatter( halvdelen af kokosmælk) med Skyr?
Ja, så tror jeg hellere, jeg ville erstatte med vand eller fx mandelmælk.
Du har altså et gudbenådet talent for at få det supersunde til at tage sig indbydende ud :-) Sikke smukke, fristende farver.
Tusind tak for det, stella. Det var en taknemmelig opgave at fotografere lige netop denne skønhed :)