Proteinmuffins med kylling, squash og oliven er super gode til at lave morgenmad eller frokost eller til madpakken, hvor både børn, teens og voksne vil have gavn af dem. Det kan være dødsvært at få noget proteinrigt i madpakken, og når proteinindtaget bliver for lavt, står sulten og sukkertrangen på lur resten af dagen. Det gider vi ikke (hverken for os selv eller vores børn).

Ingredienser
- 400 g hakket kyllingekød
- 50 g squash
- 0,5 løg
- 2 spsk grønne oliven kan udelades
- 2 spsk mandelmel
- 1 æg
- 1 tsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen på 175 grader varmluft.
- Riv squash groft. Hak løget meget fint evt. i en minihakker. Hak oliven fint.
- Rør kyllingekødet godt sammen med squash, løg, oliven, mandelmel, æg, timian og salt og peber.
- Fordel det i 6-8 muffinsforme. Evt. smurt med lidt smeltet smør.
- Bag muffins i 20-25 minutter. Lad dem hvile lidt inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Proteinmuffins med kylling, squash og oliven
Proteinmuffins er helt enkelt muffins lavet af kylling. Du ved, ligesom jeg også har brugt kylling til at lave kyllingspizza, kyllingetærte og kyllingevafler. Det lyder måske lidt til den sære side, men det fungerer altså superfint her også.
De har en mild smag og de lugter ikke, hvilket jo er et vigtigt kriterie, hvis de skal bruges i madpakken (særligt når børnene bliver større og bliver opmærksomme på den slags).
Kyllingemuffins til den mættende madpakke
Disse kyllingemuffins er både gode i madpakken men også til dig, der skal tidligt ud ad døren om morgenen og som har brug for noget nemt at tage med på farten.
Ved at starte dagen med noget proteinrigt, mindsker du risikoen for at du overfalder sukkerskålen senere.
Har du brug for hjælp til at strukturere alle dine måltider, så tag et kig på Keto kostplanen.
Proteinrige muffins
Hvis du havde forventet en sød kagemuffin, bliver du nok lidt overrasket. Dette er mere en mættende kødbid, som er nem at have med på tur eller til at gribe direkte fra køleskabet, hvis tiden er knap.
Denne opskrift på proteinmuffins er lavet med squash og oliven – og så selvfølgelig kylling og æg – og de har virkelig en skøn og mild smag. Derfor kan ungerne også godt lide dem.

SÅ lækre😋 Jeg har desværre glemt at købe squash….. kan de laves uden eller erstattes af noget væske?
Tak for mange skønne opskrifter og artikler.
God påske🐣🐥
Jeg synes, de bliver lige vel tørre uden…
Ok. Tak for hurtigt svar🫶🏼
Hej :) De lyder super lækre. Vil prøve at lave dem nu, men hvor længe kan de holde?
God dag.
Lige så længe som du ville gemme andet tilberedt kylling. Et par dage eller noget i den retning. Og ellers på frost.
I Airfryer. I de medfølg. muffinforme.
200 g i 7 min. Vend dem. . 200 g i 7 min. Uhm.
Ej hvor godt! Tusind tak for ‘testningen’👏🏼
Kan de fryses?
Ja det kan de sagtens :)
Hvor mange må man spise pr. måltid. Fik 7 ud af portionen 😁
Hej Betina
Det er der ingen regler for – det bestemmer du helt selv.
Du kan altid orientere dig i energiberegningen nederst i opskriften og se, hvad der passer bedst ift. den mængde protein, kulhydrat og kalorier, du sigter efter pr. måltid.
Mange tak for svar 😁
Har lige lavet den idag, virkelig lækre.. 👍
Skal det være tilberedt hakket kyllingkød eller rå?
Det er råt fars af kylling👍🏼