Denne proteinmorgenmad bestående af en omelet med kylling, der har fået et ekstra skud hytteost er en skøn og mættende start på dagen. Den proteinrige morgenmad balancerer blodsukker og regulerer appetitten til langt ud på dagen. Det er skønt og vigtigt, hvis man lige er havnet et sted, hvor sukkertrangen igen raser rundt i kroppen.
Ingredienser
Sådan gør du
- Pisk eller blend æg med hytteost og salt og peber.
- Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg æggemassen heri.
- Fordel kyllingepålæg på den ene halvdel og luk omeletten som en halvmåne.
- Steg omeletten på begge sider og server. Drys evt. lidt oregano over ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Efter en tredages flirt med Østeuropa og de dertil hørende mad- og drikkevaner trængte jeg i den grad til at starte dagen med et skud protein. Det er altid dejligt at have sådan en reset-knap, man lige kan trykke på, hvis nu der lige har været omstændigheder, der har fået det hele til at skride.
Og denne mættende, proteinrige omelet med hytteost og kylling gjorde virkelig jobbet.
Proteinmorgenmad med hytteost
Hytteost har aldrig været min hofret, lad mig bare indrømme det fra start.
Jeg forbinder det med en glædesløs fedtfattig livsstil, hvor man sidder der med sin klumpede 0,00001% hytteost tilsmagt et par dråber syntetisk fremstillet sødemiddel. Men jeg tror, det er på tide med en holdningsændring her, for der foregår jo et massivt charmeoffensiv for hytteost i øjeblikket, og der kommer mange spændende nye varianter frem.
Hytteostens høje indhold af protein og relativt lave indhold af laktose (2 g pr. 100 g) fortæller mig, at jeg bør gøre en indsats for at gøre hytteosten til min nye ven. Min opgave må derfor blive at forene mig med dens klumpede natur, blende den eller vente til nogen lancerer en klumpefri variant. Sidstnævnte, tror jeg, ville være et hit!
Spiser du hytteost? Så hit med dit bedste tip til at få det bedste ud af min nye klumpede ven! :-)
Hej Jane,
Har du et tip til en dårlig omeletlaver? Jeg elsker denne som morgenmad, men kun 3 ud af 5 gange får jeg en omelet – resten af tiden må jeg give op og lave det til scrambled eggs, fordi den brænder på, går i stykker eller lignende.
Jeg har prøvet med lavere varme, højere varme, ryste panden frem og tilbage mens jeg laver den eller bare lade den stå og summe for sig selv. Intet vil lykkes for mig.
Har du gode omelettips som kan hjælpe mig med faktisk at få en omelet ud af det?
Åh godt spørgsmål. Jeg kan godt finde på lige at rode lidt rundt i æggene i starten, når de lige er kommet på panden, så mere af ægget er tilberedt, inden jeg lader den være.
Kunne en større pande være en mulighed? Så æggemassen ikke er så tyk..
Og sidst men ikke mindst: Har du en airfryer? For omelet i airfryer er dælme nemt :))
hm, det med at rode rundt har jeg ikke prøvet – hermed skrevet på listen. Panden er 28cm, så omeletten bliver ikke så tyk.
Desværre har jeg ikke plads til en airfryer i mit lille køkken – men det gad jeg godt have når du skriver sådan :D
Jeg prøver at rode rundt – ser om det giver en bedre omelet næste gang.
Hav en dejlig dag!
Dejlig opskrift, vil dog blande lidt grønt i og spise det til aften.
Jeg blander nogle gange hytteost med en dåse tun, salt peber og finthakkede løg, synes det smager dejligt på brød
Hej Jane,
Er det ikke muligt, at du kunne skrive kalorieberegningen på dine opskrifter?…det vil være en kæmpehjælp, når man sammensætter sin kost….hvis man er på skrumpekost ;-) Det er så dejligt nemt med de opskrifter der er i dine bøger.
mvh/Marianne
Ja helt sikkert. Vi er næsten ved at have energiberegnet samtlige 1800 opskrifter her på siden og lancerer det snarest, dvs. forhåbentlig indenfor et par uger. Det er et kæmpe projekt og vi knokler med at nå helt i mål :)