Proteinmanifestet

PROTEIN

MANIFESTET

MÆTHED, MUSKLER OG METABOLISME



Protein & sundhed

Protein & vægttab

Protein er ikke bare protein

Proteinmanifestet

Spiser du nok protein?

Hvorfor et proteinmanifest?

Hør mig fortælle om bogen

Forudbestil bogen

Proteinmanifestet

Ud med forvirring, ind med sund fornuft

For en gangs skyld har jeg lavet opskrifterne ud fra hvad der vil gøre dem allerlækrest og mest velsmagende og ikke ud fra hvordan jeg minimerer kulhydratindholdet mest muligt.

Med det sagt. så består alle opskrifter af animalsk protein, grøntsager og fedt og vil derfor være velegnede til folk, der spiser Low Carb og Keto.

Men bogens omdrejningspunkt er protein. Foretrækker du at spise proteinrigt men med flere kulhydrater, kan du sagtens det.

Bogen indeholder 60 opskrifter på morgenmad, frokost og aftensmad. Alle opskrifter er lavet med hele og uforarbejdede råvarer (kød, grønt, fedt). Der er ingen kager, desserter, smoothies, ingen proteinpulver og ingen ikke-mad-substanser i. Mit fokus er at gøre dig sundere og slankere og jeg tager allerede i bogen afstand til idéen om at drukne en effektiv koststrategi i brød og kager tilsat proteinpulver.

Jeg har ikke lavet madplan eller kostplan til bogen. Ønsker du at følge en proteinrig kostplan eller madplan (aftensmad), har jeg masser af dem her på siden. Se dem alle her: Kostplaner & madplaner

Ja, alle opskrifter er energiberegnede, så du kan se indholdet af kalorier, protein, kulhydrat og fedt.

Der er ingen vegetariske opskrifter eller bud på, hvordan du løser den problematik at du ønsker at spise proteinrigt uden animalsk protein. Mit mål med bogen er at vise dig den nemmeste og mest effektive vej til dette. Der findes masser af bøger om vegetarisk eller vegansk livsstil, som kan hjælpe dig med det andet.

63 kommentarer til “Proteinmanifestet”

  1. Hej – er en stor fan af dine opskrifter og bøger generelt og kunne selvfølgelig godt tænke mig at læse proteinmanifestet, men jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor stor en vægt du har lagt på oksekødet? Det er ikke fordi jeg ikke gerne ville spise det, men fordi jeg kan ikke længere fordøje det – er også lactoseintolerant – det hænger nok sammen, tænker jeg :) På forhånd tak og med venlig hilsen.

    Svar
    • Hej Tove
      Opskrifterne har jeg fordelt nogenlunde ligeligt på alle proteinkilderne men oksekød har lidt særstatus i teoridelen, fordi det er en af de mest næringsrige proteinkilder vi har og den indeholder næringsstoffer, vi har svært ved at få nok af andetsteds fra og samtidig den, der i årtier har været så udskældt pga. skiftende sundhedsagendaer.

      Oksekød er ekstremt nemtfordøjeligt og er din tarmflora uvant med det fx pga. længere tids fravær i kosten, kan du trappe langsomt op. Du kan også tage understøttende fordøjelsesenzymer, indtil din egen fordøjelse er oppe igen. Og du kan selvfølgelig også bare lade være med at spise det, hvis du er ok med det.

      Svar
  2. Hej lige for at spørge har andre af dine bøger 😊 så hvad giver din nye bog i forhold til de gamle ?? .er jo interesseret. Hvis den indeholder noget nyt .PS mener i forhold til dem jeg har😍🥺

    Svar
    • Uh stort spørgsmål. Jamen den handler jo om protein og ikke om kulhydrat, Keto osv. Det er ikke en gennemgang af en kostfilosofi, som Keto-bøgerne er. Det er en bog, som over 65 sider bygger et argument op for, hvorfor animalsk protein er det vigtigste på tallerkenen for sundhed og vægttab og hvorfor det ikke kan tages ud af ligningen eller erstattes med bælgfrugter, hvis vi ønsker optimalt helbred. Det tror jeg er den korteste beskrivelse, jeg kan lave. Og så indeholder den 60 opskrifter, som jeg har lavet til bogen.

      Jeg ved ikke hvordan jeg skulle slippe afsted med at lave en bog, som bare var en kopi af de andre. Det har jeg svært ved at se mit forlag acceptere, for at være ærligt.

      Svar
  3. Hej Jane
    Stor fan af dine tidligere bøger og råd. Men lige nu forsøger jeg at sænke mit kolesteroltal (hvilket har vist sig at være svært) og her er det jo det “animalske fedt” der skal væk. Er det korrekt, eller hvordan passer det ind i det animalske fedt?
    Hilsen
    Jette

    Svar
    • Hej Jette
      Åh ja, kolesterol… må jeg starte med at spørge hvorfor det er dit fokuspunkt? Hvad ønsker du at opnå med at sænke det? Og måske mere relevant: Hvad er dit mål sådan generelt set?

      Du er også velkommen til at dykke ned i en af mine mange artikler om kolesterol, start fx med disse:
      Kolesterol og Keto
      Forhøjet kolesterol på Keto

      Svar
  4. Hermed bestilt👍🏻Jeg har med stor glæde brugt mange af dine gode opskrifter i LCHF bøgerne. Har været på Carnivore i perioder grundet autoimmun lidelse – og har opdaget hvor vigtigt det er at få nok protein, også i min alder (63)
    Så jeg glæder mig i den grad til nye spændende opskrifter og masser af lækkert KØD😅

    Svar
    • Ej hvor godt! Carnivore er så fedt! Elsker virkelig den følelse det giver i kroppen. Jeg føler mig nærmest uovervindelig🫣

      Svar
  5. Hej Jane
    Hermed bestilt.
    Som mange andre skriver: Du er en kæmpe inspiration. Jeg tabte 22 kg. i 2022 (til at huske), men er kommet lidt på afveje igen. Så i går (faktisk), startede jeg igen på den sunde(re) livstil.
    Tak.
    Aase

    Svar
    • Tusind tak Aase – og god tur tilbage. De tilbagefald er irriterende men de er en helt normal del af processen❤️

      Svar
    • Hej Allan
      Jeg sælger ikke selv bogen. Det gør boghandlerne for mig. Og det er dem, der bestemmer prisen. Forlaget sætter en vejledende udsalgspris men boghandlerne bestemmer selv. En bog som denne vil typisk koste mellem 250-300 kr. Saxo.com sælger den til 249,- ser det ud til når jeg klikker på linket.

      Svar
    • Jaaa, det bliver virkelig spændende. Så dejligt også at der allerede virker til at være stor interesse for bogen.

      Svar
  6. Hej Jane.

    Glæder mig til at læse din nye bog. Glæder mig til høre dine tanker omkring det at “fylde” os med lækkert kød når nu samfundet hellere ser at man erstatter kødet med plantebaseret kost. Har i flere omgange forsøgt mig med Keto og hurtigt vægttab men er hver gang røget tilbage i gamle vaner. Brød Pasta(livret) og desværre for meget alkohol. Glæder mig til at læse bogen og håbe på en succesfuld tur med Keto så jeg kan komme af med de alt for mange kilo.
    MvH Torben – 145 på vægten

    Svar
    • Hej Torben
      Ja vaner er svære at bryde og for mange tager det mange forsøg. Fortsæt med at prøve – øvelse gør mester, også her :)

      Svar
  7. Hej Jane.
    Med hensyn til den nye bog, er det fordi du vil have os spise efter et andet princip og ikke være fedt brænder.ed denne bog her/
    Er det et sundere bud , istedet for bla fedt/kød/ grønt på keto/ lchf?
    Eller er det mere for at give os muligjed for at vælge gode protein kilder til, og vi ikke gør noget forkert ved at leve keto/ lchf ?
    Mvh Janni

    Svar
    • Hej Janni
      Nej det er det bestemt ikke. Jeg ønsker at du skal spise som får det bedst af og min egen kost er stadig (og for altid) Low Carb/Keto.

      Bogen er mere en respons på at mange tror, at vi kan bytte kødet ud med bønner og linser. Så dybest set er den en lang forsvarstale for at have animalske proteiner i kosten❤️

      Svar
  8. Hej Jane

    Har du et godt råd vedrørende protein i morgenmaden. Jeg spiser typisk fuldfed græsk yoghurt naturel (10%) med tern af stenalderbrød (olivenolie, æg, græskarkerner og mandler). Men vil du i stedet for den græske yoghurt nu hellere anbefale skyr naturel 0,2% på grund af det højere protein-indhold??

    Mvh Jens Thomsen

    Svar
    • Hej Jens
      Det ved jeg ikke rigtigt. Det synes jeg kommer an på din øvrige kost, dit mål med kosten osv. Jeg er normalt ikke så begejstret for nogle former for yoghurt til morgenmad. Æg/kød er som regel mere effektivt og det er også det, bogen kommer til at signalere.

      Svar
  9. Hej Jane lyder super godt, hva koster den?
    Jeg bruger i øjeblikket din stricks lchf,det er lækre opskrifter,de smager fantastisk,men syntes portionerne er lidt små?vi er 3 vokksne og jeg må lave mad til 6 og vi er ikke alltid mætte❤️

    Svar
    • Det er boghandlerne, der bestemmer prisen. Mit forlag har sat en vejledende udsalgspris, som jeg tror er mellem 250-300,- Men boghandlerne bestemmer så selv hvad de sælger den til.

      Svar